Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

heyda 

všechny recenze uživatele

Muzikál ze střední - nejoblíbenější a nejvýdělečnější teenagerovský snímek. Alespoň tak o něm vypovídají fakta co se týče sledovanosti v kinech, nelegálních kopií a já nevím co všechno ještě. Já osobně si myslím, že jde o průměrnou zábavu s některými vydařenými songy a docela zdařilou muzikálovou choreografií. Jinak děj nebo scénář nestojí za řeč. Takže sečteno podtrženo 3 hvězdičky. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Řekl jsem, že se na to ani nepodívám, že bych se musel dočista zlbáznit. No, nakonec to nebyl zas takový odpad jak jsem předpokládál. Dalo se to vcelku vydržet, a občasné vtípky taky potěšily. Jinak to byla naprosta katastrofa. Neherci, trapné dialogy (ale to se dalo čekat) a vůbec. Drží to nad vodou jen sladká Vanessa. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Vcelku nevinná disneyovská vymývárna mozků se snesitelným Efronem, cute Vanessou Hudgens a snad milionem více či méně vyleštěných ksichtíků, jimž pravověrní rockeři a punkeři nikdy nepřijdou na jméno. Bravíčkáři si nadělají blahem do gatí, "normální" teenageři to v klidu přečkají a ani muzikáloví fandové neutečou se slzami zklamání v očích. Jasan, je to povrchní hovadina bez vyššího smyslu, ale to snad od "Mickey Mouse" nikdo nečekal. Zkrátka guilty pleasure jako trám. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Exploatačný tínedžerský muzikál využívajúci najbizarnejšie, najohranejšie a najvytrepanejšie emócie ako z cukrovej vaty. Tomu sú prispôsobené všetky typy tanečných čísel a melódie rečí. Až do tých najobskúrnejších hrán, výsledkovo značne falošné a nevyužiteľné. Z druhej strany sú muzikály i temer jediným žánrom, ktoré reálny svet neodzrkadľujú, ale iba určité vlastnostné archetypy. Ale ani nie sú určené k manipulácii: najkrásnejšie ksichtíky s najcnostnejšími cieľmi, s umelou výstrahou k ich skutkovému nenaplneniu, avšak popretkávané k najsilnejšiemu odhodlaniu daným výzvam čeliť. Blé... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Muzikály mám ráda spíše ty filmové, do divadla bych na ně asi nešla, ale nazývat muzikálem i toto? To ne! Pohádka pro malé puberťačky, tak by se to asi dalo shrnout pár slovy. Nejhorší je ten klišovitý příběh. "Herci" však taky stojí za starou belu. Písničky se se svými slavnými muzikálovými bratříčky nedají rovnat ani omylem. Celé je to přeslazené až hrůza, všechno je nádherné, ten šílený happy end se dá očekávat už od úvodní znělky. Připadá mi to jako trapná napodobenina Pomády, která si hraje na něco, na co nemá... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Původně měl být maskotem družstva levhart, ale nakonec to byl tygr. (Halloween9)
  • Corbin Bleu měl hrát Ryana Evanse, ale nakonec byl obsazen do role Chada. (Halloween9)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno