Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (461)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říct, že je mi Renéé Zelvégrová z nějakého důvodu nepříjemná. To je samozřejmě spíš můj problém než její, jen si pak filmy s ní moc neužívám, resp.  líbí se mi jich jen málo. V tomhle určitě jsou povedené věci (mouchy! mouchy!!!!), ale jako celek tomu trošku chybí drive a taky chování hlavní hrdinky ve druhé půlce filmu nedává místy moc smysl. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Případ číslo 39 je mixem Kruhu, Stáhni mě do pekla, ... a dalších hororů. Z každého si film vzal trochu a vzniklo už dávno známé těsto po americkém stylu. Malá holčička není tím, kým se zdá být a hlavní představitelka okusí její hněv na vlastní kůži. Renée i Jodelle hrají celkem solidně, film doprovází stará známá, ale stále fungující děsivá hudba a celková atmosféra nebezpečně v průběhu filmu roste. Zkrátka film, který je sice klišé, ale svou funkci - vyděsit mě - splnil. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Další variace na zparchantělého omeno-orphanovského bastarda. Prvoplánové? Určitě. Předvídatelné? Stoprocentně! Otřepané? Na to vemte jed! Zábavné? Jak sviňa!!!! V záplavě céčkových hororů posledních let opravdu svěží vánek, nesázející na množství vyhřezlých střev a detailních záběrů vivisekcí. Jen ta Bridget by se asi mělá dál držet svého kopyta (obtloustlých zamindrákovaných třicátnic). V tomhle žánru je tak trochu jako Arnie v Juniorovi. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Wau! Tak tohle bylo překvapení dne. Další hodně solidní filmek z řady antikoncepčních snímků. Jízda jako prase. I přes tu malinko delší stopáž si Case 39 dokáže udržet zajímavou a hodně temnou atmosféru po celý čas a buduje ji hezky pomalu. Od klidnějšího začátku po destrukční a žíly trhající konec. René dokázala, že nemusí hrát jen Bridget a dokáže se ujmout I vážnější, lepší role. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Docela povedený horůrek, kterému ani nebylo na škodu poněkud televizní zpracování. Navzdory faktu, že jsem většinu událostí mohla předříkat dopředu, nenudila jsem se a dokonce i husina velikosti lentilek mi jednou nebo dvakrát zvedla kůži, vlasy a chlupy v podpaždí i jinde. Když ráno za rohem zavřískalo sousedovic rozmazlené děvčátko, podvědomě jsem popadla dranžírák a rozhlížela se po lepším nástroji sebeobrany... vidle vypadají použitelně, ale kdo by si toho nebezpečného fakana pouštěl skoro na dosah?! Vlastně bych byla ochotná dát filmu i čtvrtou hvězdičku, osekanou o dva cypy, ovšem to by tam nesměla prakticky z každého záběru čučet ta vrcholně nesympatická, oplácaná pizda. Sorry, "Případe 39", na Renátku mám až chorobnou averzi a nedokázala jsem na ni nalézt lék, potlačující nutkání prokopnout obrazovku, kdykoliv se tam Bridget roztekla: 66,6% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Scény, kde byla Emily (Renée Zellweger) zachycená u ohně, byly natáčeny v blízkosti skutečného ohně. Jedinou výjimkou je scéna, kde sedí na gauči, zatímco místnost je v plamenech. Tento záběr se natáčel na dvakrát. (beran-ek)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 56. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Lilith (Jodelle Ferland) je jméno, které patří i sumerskému démonu, ale vyskytuje se napříč různými náboženstvími. V křesťanství se například jedná o odvrženou milenku Adama, která se stala družkou Samaela, který je levou rukou Lucifera, a stala se tak Paní temnoty. (cze.Oi)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama