Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (462)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná. Case 39 bude určitě často porovnáván s Orphanem. Oproti němu je hororovější, béčkovější a celkově slabší. Problém je hlavně ten, že v Orphanovi byla sympatická Vera Farmiga a démonický objev Isabelle Fuhrman, zde je střídavě sympatická (a to jako fakt, moje sympatie k hrdince se měnily co pět minut) Renée Zellweger a vyloženě nepřesvědčivá Jodelle Ferland. U samotného Alvarta je cítit talent, ale ještě má co zlepšovat. Z filmu mám takové smíšené pocity - z poctivého hororového zážitku jsem byl často vyrušován různými rozpačitými momenty, které se s železnou pravidelností a vytrvalostí objevují od začátku až do konce. Celkem by mě zajímalo, co se s filmem po ty tři roky, které uběhly od jeho natočení, dělo, protože v traileru je docela dost zajímavých záběrů, které v samotném filmu neuvidíme, a také asi dva záběry, které se mi do něj (vzhledem k ději) vůbec nehodí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela povedený horor stavící spíše na znepokojivé atmosféře, ale v porovnání s parádním Orphan přeci jen vychází jako poražený. Jodelle Ferland už překvapila svou rolí otravného spratka ve Stargate Atlantis a tady to dotahuje do dokonalosti. Renée Zellweger nikterak nemusím a i tady byla dost nevýrazná. Stejně jako samotná pointa, která je ve výsledku nijaká. Druhá polovina už je citelně slabší, začnou se vršit nelogičnosti a tlak na nadpřirozeno psycho teror v konečném důsledku dost zabíjí. Ale zábavné to je rozhodně! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa bol toto dosť zaujímavý film od začiatku do konca. Renée Zellweger tú predviedla naozaj skvelý výkon, na to, že skôr hrá v komédiách a tak ju má veľa ľudí aj zapísanú. A rovnako skvelú rolu zahrala aj malá Jodelle. Jeden z mála filmov o deťoch posadnutých démonom, ktorý ma fakt nenudil. Perfektne prepracovaný a napínavý horor, ktorý vás pekne udrží po celý film. Nápad je výborný, herečky ešte lepšie a koniec je zaujímavý. Odporúčam všetkým milovníkom hororov a mysterióznych filmov. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Opäť sa mi potvrdilo pravidlo, že to čo na prvý pohľad nevyhľadávam nakoniec milo poteší... na Renée Zellweger som čiastočne alergický a väčšinou ju nemusím, avšak v tomto snímku hmm... bojím sa to povedať, potešila... S počiatku som vôbec nevedel o čom to bude, nečítal som obsah ani žiadnu recenziu, takže som bol pomerne zmetený... vďaka bohu za pomerne rýchly spád, ktorý ma nenechal dlho čakať a ukázal mi celý "problém" veci. Taktiež Renée tomu prišla na koreň a začala to riešiť ako správna sociálna pracovníčka, ktorá bojuje za dobro veci... aj napriek mnohým okolnostiam 7/10 ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Následující komentář se může považovat za spoiler, pokud nejste tak bystrý jako já a nevěděli byste jakým směrem se film bude ubírat, dál nečti. Dřímají ve Vás pochyby, zda-li si pořídit potomka? Snažíte se najít odpovědi na otázky typu: „Jsem už na to připravená/ý?“ , „Budu si vědět rady?“ , „Budu dobrá/ý matka/ táta?“ . Koukněte na tento horůrek a pochybnosti budou rázem pryč. Já už vím, že dokud nějaký Einstein nevynalezne detektor démonů popřípadě nějaký Edison nevymyslí démonovzdorný neopren, matka ze mě nikdy nebude. Co kdyby moje roztomiloučká holčička podělila syndrom Samara nebo dokonce Lillith? Děkuji, necu.. Radši budu vlastnit psí stanici :o) Horory postavené na vraždících holčičkách mě pokaždé pořádně vyděsí. Jodelle Ferland byla perfektní. Are you scared? Bojím! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Při natáčení jedné ze scén s ohněm se oheň vymkl kontrole a spálil celou scénu. Popelem lehlo takřka celé vybavení štábu. Nikdo nebyl vážně zraněn a natáčení pokračovalo už na druhý den s vybavením dovezeným z celého světa. (beran-ek)
  • Film by natočen ve Vancouveru v roce 2006. (Chatterer)
  • Lilith (Jodelle Ferland) je jméno, které patří i sumerskému démonu, ale vyskytuje se napříč různými náboženstvími. V křesťanství se například jedná o odvrženou milenku Adama, která se stala družkou Samaela, který je levou rukou Lucifera, a stala se tak Paní temnoty. (cze.Oi)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama