Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

Morloth 

všechny recenze uživatele

Co se příběhové stránky týká, nejedná se o žádný originál. Zlý despotický tatík, nedorozumění v rodině, problémy s dětmi,... Proto by se mi film nelíbil. Navíc některé nejasnosti, jako např. zmizení milenky a velmi rychlý návrat filmu škodí. Ale Ivan Trojan předvádí obvykle kvalitní výkon, Radoslav Brzobohatý perfektní, Ivana Chýlková zajímavá, atd. atd. Až na Pavla Lišku, který je zase Liška a už mi to začíná vadit, tak po herecké stránce není co vytknout. Jiří Strach dobře režíroval, a tak vznikl film, který se prostě zaryje pod kůži. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný a nijak přehnaně hloupý film, který si klade za cíl diváka trochu poučit o důležitosti vztahů s našimi nejbližšími a tedy i pohladit na duši. Tento rozměr mě trošku otravoval, raději bych, aby se dobře rozjetá cynická postava Trojana neubrala tak předvídatelným a "klišoidním" směrem. 6/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zoufalá rodinka, která se ale vždy tak nějak dokáže nadechnout pro lepší příští. Soukromý psycholog, který velmi pozvolna rekonstruuje dům, ze školy vyhozená pubertální dcera, bývalá manželka, která ráda zvyšuje hlas, mladá přítelkyně, stařeckou demencí postižený otec. A jeden lék se zázračnými účinky. Možná je to celé prvoplánové a poměrně jednoduché, ale Marek Epstein tehdy při psaní disponoval nespornou lehkostí a bystrostí, nabízel sympatické hrdiny i ze života solidně odpozorované situace. A tím, jak jeho hvězda stoupala (režiséra Jiřího Stracha pochopitelně také), dokázal k sobě přivábit i velmi schopné herce. Brzobohatého a Trojana obzvlášť. Ostatně spojení Epstein+Trojan dokonale funguje (televizní Osmy, Ve stínu, Václav), jen tak dál!! ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne jeden z nejlepsich televiznich filmu, co jsem kdy videl. Marek Epstein je dle meho nazoru soucasny nejlepsi scenarista, ktereho muze nase zemicka nabidnout. A kdyz se jeho genialni moderni psani da dohromady s vybornym ale nedocenovanym reziserem Jirim Strachem a jako tresnicku na dortu pridate plejadu vybornych ceskych hercu v cele s Trojanem, Brzobohatym a Liskou, tak se nelze divit, ze vznikne film, ktery by mohl smahem smerovat do kin... ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

WOW. Jednoduché, poutavé, dobře napsané, řemeslně brilantní. Strachovy konexe s tuzemskou hereckou smetánkou jsou zúročeny na maximum - typově přesné rodinné archetypy v podání typově povědomých herců, kteří je hrají odjakživa a přitom to není trapné a nenutí to ke glosám. Mám pocit, že Brainstorm by se za sebe nemusel stydět ani v kině v konkurenci Michálka a Slámy (a popravdě má ke Slámovi asi nejblíž). Velké překvapení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Viki (Táňa Pauhofová) říká: „Každý si to musí vyřešit, smířit se.“ A Jakub (Ivan Trojan) se ptá: „To je Norbert? Viki odpovídá: „Grahame Hill.“ Grahame Hill je renomovaný autor psychologické literatury. Norbert Fabián Čapek byl český psycholog, který zahynul v koncentračním táboře Dachau. (sator)
  • Keď povie doktor (Pavel Kříž), aby sa dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) prešiel po izbe bez podpory palice, ten si následne oprie palicu o plece a začne tancovať a potom spievať. Dedo spieval skladbu "Hey! Ba-Ba-Re-Bop". Je to pieseň z roku 1946 od Lionela Hamptona a jeho orchestra. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama