Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (336)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Trio Strach, Epstein, Trojan dlouho jede v sympatickém dramedy módu, aby se v poslední třetině jejich pohádka pro dospělé zadrhla v obecné šabloně a zjednodušení. V jisté chvíli přijde zjištění, že je potřeba užívat si života plnými doušky, trávit čas s bližními a nezabývat se malichernostmi. Vše se rozzáří, ledy tají a vztahy se doslova upgradují. Až by si jeden myslel, že péče o nemocného rodiče je překážkou, která vás o výše uvedené možnosti v plném rozsahu připraví. Tímto pojetím drží BrainStorm sám sebe pod krkem, ale jinak dobrý.. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný a nijak přehnaně hloupý film, který si klade za cíl diváka trochu poučit o důležitosti vztahů s našimi nejbližšími a tedy i pohladit na duši. Tento rozměr mě trošku otravoval, raději bych, aby se dobře rozjetá cynická postava Trojana neubrala tak předvídatelným a "klišoidním" směrem. 6/10 ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ono, vážení, není vůbec špatný, když Liška dává dobrou noc. A když k tomu přihodí nějaký ten senilně-sentimentálně-momentální vyprošťováček, pěkně zamíchá s nevalně rozehranou partií hlavního hrdiny (dvě ženské, dvě hypotéky, dvě nezbedný děcka, to je skoro na mašli). A já se u toho několikrát od srdce zasmál, což mi nyní přijde maximálně vhod ! (zvýšená teplota, krk bolí jak po spolknutí českého specializovaně antiupířího česneku a nálada na teplotním bodě, při němž si Rusáci zapínají vrchní knoflíčky u košile/sarafánu). A stačilo by někdy v životě, když se vše vyvíjí totálně k prdu, tak málo. Tohle jsou příběhy, které mě baví. Ne zachraňování světa a hormoning (do této škatule patří všechny filmy o tokání zaměňující jej s nekonečnou láskou), ale toto - "nerozumím tomu, jak jsem žil". Já taky ne. V jednoduchosti je krása. Vlastně celý tento film je pro mě, jako bych zavedl řeč na téma, které mě zajímá. A já si mohu popřemýšlet, pousmát až zasmát, někdy i oddechnout (ženskou mám jednu, hypotéku žádnou, to není tak zlý ne?). A nemám, co bych vytknul. Protože s nadhledem a vtipem zpracovat víceméně závažné téma, to je jako s tím lhaním a zpíváním, že? Já bych teda neuměl ani jedno (neumím režírovat ani fotbal svých malých bratranců), ani druhé (naposledy, když jsem lhal, vyšel z toho pěkně nepovedenej dýchánek), ani třetí (zpívat? Ne, ušetřím středoevropský letový prostor kolapsu). Ortel: výborně napsané, výborně zrežírované, výborně zahrané, výborně sledovatelné. Když to zprůměruju, vyjde mi známka: výborné. A ROMing bych v kině taky nerozdýchal. Jirko, prosím tě, mohl bych si u tebe objednat na stáří asi tunu dvě takových medikamentů??? Já jen že bych, víš jak....:) ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách smekám. Takový švih kdyby aspoň z poloviny měly současné české filmy. Celé je to jedna velká katarze a to nemluvím jen o samotném filmovém textu. Strach, Epstein, Trojan a Brzobohatý na plátno! Přesně v tomto složení, bez Vejdělků a jemu podobných! PS. I po druhém zhlédnutí vynikající. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jirka Strach dokazuje v každém filmu, že má nevšední režisérský talent. Rád bych viděl nějaký jeho film bez označení "televizní". Ač může být Brainstorm sebevíc vykradačský (Čas probuzení či převzaté scénky z Rainmana), jedná se na české poměry o nevšední dílko s minimem kazů, maximem hereckých výkonů a příjemným magičmem v postavě Pavla Lišky. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Viki (Táňa Pauhofová) říká: „Každý si to musí vyřešit, smířit se.“ A Jakub (Ivan Trojan) se ptá: „To je Norbert? Viki odpovídá: „Grahame Hill.“ Grahame Hill je renomovaný autor psychologické literatury. Norbert Fabián Čapek byl český psycholog, který zahynul v koncentračním táboře Dachau. (sator)
  • Dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) pri príchode z letiska pozerá na videoklip od skupiny Chinaski, ktorí hrajú skladbu "Zadarmo". Keď sa preberá po užití prvej tabletky BrainStorm, beží v televízii hokejový zápas Liberec vs. Třinec. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama