Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne jeden z nejlepsich televiznich filmu, co jsem kdy videl. Marek Epstein je dle meho nazoru soucasny nejlepsi scenarista, ktereho muze nase zemicka nabidnout. A kdyz se jeho genialni moderni psani da dohromady s vybornym ale nedocenovanym reziserem Jirim Strachem a jako tresnicku na dortu pridate plejadu vybornych ceskych hercu v cele s Trojanem, Brzobohatym a Liskou, tak se nelze divit, ze vznikne film, ktery by mohl smahem smerovat do kin... ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Já k těm zázračným tabletkám BrainStorm "za pětikilo" od začátku přistupovala s nedůvěrou. Nakonec jsem se dobrovolně rozhodla jednu vyzkoušet. Dlouho jsem ji otráveně převalovala v puse, abych ji nakonec vztekle vyplivla do odpadkového koše. Zklamání...Špatný scénář, a tak televizní inscenaci nemohly zachránit ani herecké výkony okoukaných hvězd česko - slovenského filmového nebe (Trojan, Liška, Chýlková, Pauhofová). ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tady jsem vůbec neměl Strach do čeho jdu,  poněvadž pan režisér není žádným Trojanem ani jiným virem českého filmu, ale točí jednu pohádku  za druhou. Jednu skutečnou, druhou kvalitativní.  Po pár minutách mě měl zase na lopatě a byl jsem zase Brzobohatý na skvělý filmový zážitek z mile sehraného příběhu o stárnutí bilancování a rodinných hodnotách(ne těch v současnosti politizovaných, díkybohu). A v žánrech tu zase řádila Liška a chybí tam mysteriozní, Ramba na Vás administrátoři!  A do teď se nemůžu rozhodnout, jestli mě tu spíš přitahovala krásná a mladá Táňa Pauhofová nebo rovněž krásná, ale zralá Ivana Chýlková.  To abych se k tomu tedy někdy zase Navrátil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady velice slušných filmů Jiřího Stacha, tentokrát i s trochou tajemna. Výborní herci a zajímavé téma, mě zaujali hned od začátku, ale film, jakoby stál na místě a po celou dobu se nijak zvlášť nerozjede a nemá žádné vyloženě pamětihodné scény. Na jedno podívání ale rozhodně neurazí a v rámci české tvorby se pořád jedná o silný nadprůměr. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

WOW. Jednoduché, poutavé, dobře napsané, řemeslně brilantní. Strachovy konexe s tuzemskou hereckou smetánkou jsou zúročeny na maximum - typově přesné rodinné archetypy v podání typově povědomých herců, kteří je hrají odjakživa a přitom to není trapné a nenutí to ke glosám. Mám pocit, že Brainstorm by se za sebe nemusel stydět ani v kině v konkurenci Michálka a Slámy (a popravdě má ke Slámovi asi nejblíž). Velké překvapení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Počítačová hra, kterou hraje David (Marek Galló) na notebooku, je česká „Mafia“. (MATADOR)
  • Keď ide Jakub (Ivan Trojan) so svojimi deťmi z kina, môžeme vidieť vo vitríne pred kinom aj plagát k filmu Gympl (2007). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama