Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

Botič 

všechny recenze uživatele

Co kdyby mohl člověk dostat druhou šanci. Promarněný život ve jménu čeho? Aby se poté probudil z několikaletého mrtvičného komatu a se sebelítostí sobě vlastní si uvědomil, že má co ztratit...a nebo už to ztratil? Probdělí okruh vymezený jednou zázračnou krabičkou prášku a jeden z mála opravdu povedených televizních filmů, kterému se daří skvěle balancovat mezi dramatem a komedií. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - působivé. Více slovy - další ze Strachových dobře mířených pokusů o prolomení šedého televizní (pod)průměru. Po technické stránce takřka dokonalé, herecky vyvážené a režijně bezproblémové. Trojan si u mě po přímočerém útoku na lidská srdíčka s názvem Václav napravil reputaci, Radek Brzobohatý stářím rozhodně nic neztrácí a Tereza Voříšková s konečnou platností válcuje kohokoliv ve své věkové kategorii. Víc takových filmů. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady velice slušných filmů Jiřího Stacha, tentokrát i s trochou tajemna. Výborní herci a zajímavé téma, mě zaujali hned od začátku, ale film, jakoby stál na místě a po celou dobu se nijak zvlášť nerozjede a nemá žádné vyloženě pamětihodné scény. Na jedno podívání ale rozhodně neurazí a v rámci české tvorby se pořád jedná o silný nadprůměr. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Brainstorm je filmem, který na rozdíl od většiny svých novodobých českých “kolegů“ snese přísnější hodnotící měřítka. Trojan rozjel další ze svých hereckých koncertů, stejně tak jeho herečtí kolegové, Epstein dodal bezchybný scénář a Strach to celé zaštítil svižnou režií. Nepamatuju si, kdy jsem naposledy viděl od českých tvůrců něco tak originálního a zajímavého. 85% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobrý český film nové doby, který zachycuje složitý vztah dementního otce a syna, kterým je umožněna ještě jedna společná krátká šance si o všem minulém a budoucím promluvit a vyřešit svůj problém. Jemný snímek, při kterém, když přemýšlíte o podstatě snímku, ucítíte zvláštní smutek, který se prostě musí dostavit, zažil jsem jen u několika mála českých filmů. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Keď povie doktor (Pavel Kříž), aby sa dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) prešiel po izbe bez podpory palice, ten si následne oprie palicu o plece a začne tancovať a potom spievať. Dedo spieval skladbu "Hey! Ba-Ba-Re-Bop". Je to pieseň z roku 1946 od Lionela Hamptona a jeho orchestra. (Raccoon.city)
  • Jakub (Ivan Trojan) bere děti do kina Ořechovka v Praze Střešovicích. Kino je z roku 1923 a uvádí se, že je poslední svého typu v Praze. (sator)
  • Počítačová hra, kterou hraje David (Marek Galló) na notebooku, je česká „Mafia“. (MATADOR)

Reklama

Reklama