Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto působivém filmu se idealistický profesor (Robert Redford) pokouší přesvědčit svého studenta (Andrew Garfield), aby v životě udělal něco důležitého, zatímco charismatický senátor (Tom Cruise) ve Washingtonu vysvětluje pochybující televizní reportérce (Meryl Streepová) novou válečnou strategii na Středním východě. Ve stejnou dobu se na druhém konci světa v Afghánistánu dva profesorovi bývalí studenti (Derek Luke a Michael Peña) ocitají za nepřátelskou linií a bojují tu nejen za svobodu, ale hlavně o své holé životy. Napětí roste a tito tři Američané si začnou navzájem měnit své životy zcela nepředstavitelným způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (279)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tři jednoduché dialogy stačí Redfordovi k tomu, aby do nás 90 minut hustil více či méně pravdivé názory na politiku a život. Neříkám, že jsem mu to sežral, jenom říkám, že jsem se nestihl nudit a nadávat celou stopáž na vykonstruovanost. Kdyby nebylo patetických momentů jako zvážnění hudby při první zmíňce o jedenáctém září nebo zavěrečné "hrobové poetiky", mohl to být konečně přesvědčivý politický snímek. Takhle je to za rozporuplných 70%. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Scenár postavaný v podstate na dialógoch má svoj spád a vzruch aj pričinením skvelých hercov, ktorí dokázali svojim postavám dať správne fluidum. Angažovanosť Redforda v súčasných politických otázkach je jasná a kritizovať levov, že požierajú ovce zrejmá. A hoci to levy inak ani nevedia, táto jeho výpoveď je potrebná. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

redford je veľmi vyspelý filmár, režisér, herec a dokzauje, že má aj očividne jasný a vyhranený názor, ktorý sa rozhodol prezentovať . . . a v skratke je to asi o tom, že AKÝKOĽVEK názor je lepší, ako ŽIADEN názor, že si musíme uvedomiť seba v historických súvislostiach a historické súvislosti okolo nás a zaujať postoj vo vzťahu voči nim, zároveň podáva krutú pravdu na to, že médiá robia politiku a politika robí dejiny a propaganda a agitácia sú na rovnakej ideologickej úrovni ako pred sto rokmi (posun nastal len v technológii); výborne slizký senátor Cruise, výborná Meryl Streep, ktorá tu prechádza na malej ploche dosť veľkou sebaočistou a dobrý Redford, ktorý si skrz Todda žehlí "zlyhanie" u Ariena a Ernesta, ktorí, mimochodom, úplne zle pochopili "hrdinstvo" ako také . . . Tento film, prosím, nepoduzujte ako "film", ale ako esej, nehľadajte dej alebo hlavného hrdinu, lebo nájdete len typy (tak v postavách, ako aj vm odelových situáciách), je to typický príklad filmu "á la thés", každopádne v rýchlo plynúcich 88 minútach celkom dynamicky plynúci i napriek faktu, že sa vkuse iba rozpráva; ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dvě dvojice postav sedí v něčí kanceláři a diskutují, třetí dvojice leží zraněná a obklíčená nepřáteli a čeká, jak dopadnou. Přesto je tahle konverzačka dramatičtější a má větší spád než většina běžných thrillerů. Může za to jednak chytře poskládaný scénář, věrohodně napsané i zahrané postavy a také zkušený režisér, který ví co a jak říci. Film, který pokládá spoustu obecně platných otázek a odpovědi nechává na divácích. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Robert Redford se po několika letech vrátil k filmové režii otevřeným politickým snímkem a obsadil se do role profesora. Dva studenti se rozhodli, že přece jen vezmou v potaz výzvu svého idealistického profesora, aby se svými životy udělali něco zásadního. Vstoupí do armády a odjedou bojovat do Afganistánu. Mezitím ztrápený profesor začne podporovat privilegovaného studenta. Do osudů vojáků pak nečekaně zasáhne ambiciozní senátor, když v jednom z televizních interview prozradí informace o válečné strategii. Tři vzdálené příběhy jsou propojeny víc než by se zpočátku mohlo zdát. Nemůžu si pomoci, ale u Redfordových filmů se nudím. Asi jsou nějak na mě moc náročné ty jeho politicky orientované spektákly. Náročné v podstatě na všechno. Hlavně u nich vydržet a neusnout.To mně dělalo potíž, protože o postavy jsem zájem neprojevoval, děj taky nic moc a herci to odehráli velmi solidně. Jinak celkem nic neříkající drama, ale kdo si potrpí na slovní přestřelky, namachrované americké obličeje a řešení politického marasmu, bude jistě nadšenější než moje střízlivé hodnocení. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Scénář k filmu se dostal na černou listinu scénářů pro rok 2006; tato listina zahrnuje „nejoblíbenější“ nevybrané scénáře daného roku. (jezurka42)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Reklama

Reklama