Reklama

Reklama

Zázrak v New Yorku

  • USA Miracle on 34th Street (více)
Trailer

Obsahy(1)

V moderní verzi oblíbeného klasického příběhu z roku 1947 se šestiletá Susan trápí pochybnostmi nad existencí nejtradičnější nadpřirozené postavy — Santa Clause. Jednoho předvánočního dne však nečekaně uvidí v obchodním domě Santa Clause, který ji přesvědčí, že je skutečný. Malá Susan tak dostává ten nejhodnotnější dáreček ze všech dárků - opětovnou víru ve splnění svých snů. V hlavních rolích povznášejícího a radostného filmu, který o existenci Santy přesvědčí celou rodinu, se představují Richard Attenborough, Elizabeth Perkins, Dylan McDermott a Mara Wilson v roli Susan! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

miligretchen 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat: nepatřím mezi příznivce amerických vánočních filmů, Santa Clause a amerických rádoby tradic obecně.Vidím v tom vždycky prvky kýče a něčeho, co mně hrozně irituje.Ale i přesto měl tento film pár světlých okamžiků, vesměs zapříčiněných charismatem Richarda Attenborougha a malé dívenky, díky nimž tento film nebyl tolik nesnesitelný jako ostatní.Scény ze soudní síně už jsou v americké masové kinematografii taky trochu klišé, takže bych je klidně vynechala, ale nápis na dolarové bankovce: ,,In god believes" byl pro mě jedním z mála světlých momentů.Ale i skrze to - jenom 35%- ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zázrak v New Yorku je milý, oddychový, sympatický a prostoučký příběh o muži, který je fyzickým představitelem nehmotného symbolu Vánoc, samotného Santy Clause. V celku jde o průměrnou filmovou záležitost s lehce topornými herci a jednoduchým scénářem. Malá Mara Wilson je roztomilá a Richard Attenborough zase charismatický. Zkrátka snímek, který bezpochyby patří ke svátkům klidu a míru, avšak nejde o nic speciálního či nezapomenutelného. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Americká klasika v "novém" kabátě. O kouzlu vánoc, o snech, a tom jak důležitá je v našem životě víra v zázraky a tradice. Perkins a McDermott mi sice příliš nesedli, ale Mara Wilson je v roli šestileté dívenky v níž svádí souboj touha po zázraku s matčinou pragmatickou výchovou výborná. A Attenborough jako muž, který je nebo alespoň mohl být Santou kolem šíří takové kouzlo, že mu věří nejen malá Susan, ale i my u obrazovky. Koncentrované kouzlo Vánoc, které na rozdíl od řady jiných filmů, funguje i po téměř dvaceti letech. A některé scény mě rozesmávají i při reprízách, jako třeba výpoveď prokurátorovy manželky, a některé mě i při reprízách dojímají, jako třeba scéna s hluchoněmou holčičkou. Mám rád kouzlo Vánoc a věřím v zázraky. Nemohu tedy než se přidat: nash VĚŘÍ! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádherný vánoční film, a první z těch vánočních filmů pro tento rok, které jsem ještě předtím neviděl. A docela se divím, protože ho televize museli točit o sto šest. Každopádně se na něj moc hezky koukalo...a to i přesto, že do něj Američani narvali jejich oblíbené soudní procesy. Tady to ale bylo oprávněné a hezky se na ten celý příběh dívalo...dokonce i v soudní síni. Kouzlo Vánoc udělá stejně svoje... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Originál jsem ještě neviděla, ale tohle mi přišlo jako velmi hezký a povedený vánoční film, nejenom o víře v Santa Clause, ale potažmo i o víře v zázraky. R. Attenborougha v roli Krise Kringla si člověk nemůže neoblíbit a stejně tak jsem ráda viděla malou Maru Wilson v jiné roli než v Matildě a Táta v sukni. Směřování k závěrečnému soudu mě překvapilo a pobavilo a konečné vyústění samozřejmě ve vánoční náladě uspokojilo :) V tomto žánru se dají i drobné nedostatky snadno odpustit. Přesně takto magický by vánoční film měl být. ~(4,3)~ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Susanino stredné meno je Elizabeth. Zhodou okolností stredné meno herečky Mary Wilson, ktorá postavu Susan stvárnila je rovnaké. (m.a.t.o.)
  • Počas otváracieho víkendu v amerických kinách urobila spoločnosť 20th Century Fox nevídaný ťah. Ľuďom, ktorým sa film nepáčil, ponúkla vrátenie plného vstupného. Využilo to približne 1500 divákov. (m.a.t.o.)
  • Herec Alvin Greenman (vrátnik) sa v pôvodnom filme z roku 1947 objavil ako Alfred. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama