Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (792)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Je to dokonale hrdinské, navýsost proamerické a detailně předvídatelné. Ale za ty směšné peníze to režisér rozjel ve vysokooktanovém stylu, který nepoleví ani vteřinu a když do rolí nekompromisních ranařů s kvéry v ruce obsadíte Dennise Quaida, Matthewa Foxe či Edgara Ramireze, nemůžete šlápnout vedle. Velmi spokojených a silných 3 a ½*. S vědomím, že druhé projekci se vůbec bránit nebudu, už jen pro tu sympatickou délku. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mozno niektorim z vas bude trosku liezt na nervy niekolke vratenie sa spät ku 12-stej hodine, kde sa ma odohrat utok na prezidenta Spojenych statov z pohladu redakcie spravodajstva (Sigourney Weaver), ochrankara (Denis Quaid), turistu (Forest Whitaker), alebo aj samotneho prezidenta (William Hurt). Preto sa aj film vola Uhol pohladu. Avsak pacilo sa mi postupne rozuzlovanie pribehu ako puzzle a hlavne konecna, celkom slusne natocena nahanacka. Avsak celkom slusne mali tvorcovia premyslene aj to, v akom poradi sa ktory uhol pohladu divakovi ukaze. Mozno by som sa uplne na konci vratil este k tym osobam, ktore boli ukazane na zaciatku filmu, napriklad na redakciu spravodajstva, teda aspon k ludom, ktori to prezili... 14.05.2015 _______ Dennis Quaid - (Thomas Barnes) +++ Matthew Fox - (Kent Taylor) +++ Forest Whitaker - (Howard Lewis) +++ Bruce McGill - (Phil McCullough) +++ Édgar Ramírez - (Javier) +++ Zoe Zaldana - (Angie Jones) +++ Sigourney Weaver - (Rex Brooks) +++ William Hurt - (Prezident Ashton) +++ Hudba: Atli Örvarsson +++ ________ (Videl v kine 11.03.2008) +++ ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento akčný thriller sa ani nezdá byť taký krátky, aký v skutočnosti je. Film pekne odsýpa, nápad ukázať udalosti z rôznych uhlov funguje výborne. Škoda trošku nedotiahnutého scenára, alebo sú na vine nožnice? Hovorím, teda píšem o ne/využitých postavách, ktorých teroristi využili, teda policajt, najatý terorista a jeho brat ako rukojemník. Týmito postavami sa dal príbeh obohatiť a tých 10-20 min. navyše by sa dalo v pohode zvládnuť. Akcia je svižná, určite pripomenie Bourneovky od Greengrasa, takže týmto príjemným filmíkom si môžme skrátiť čakanie na ďalšie pokračovanie. Ak vôbec bude. Takže z môjho uhla pohľadu ide o svižnú,akčnú jednohubku, ktorá poteší. Film 80%. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Snímek, od kterého jsem nečekal nic jiného než jen tuctovou podívanou a dostalo se mi velmi svižného a nápaditého filmu. Přesně v okamžiku, kdy už mne opakování atentátu začalo trochu nudit, přišla na řadu prvotřídní honička, při které jsem místy ani nedýchal. Nemám co zásadního snímku vytknout, snad jen přílišnou vykonstruovanost, ale bez té by asi podobný příběh natočit nešlo. Pete Travis si odbyl skvělou celovečerní premiéru a určitě o něm ještě v budoucnosti uslyšíme. Slušné čtyři hvězdčiky, trochu se i divím, že Úhel pohledu má jen 70%........ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zábavná jednohubka, která mi sice půldruhou hodinku náramně zpříjemnila, ale právě její rázovitost mi vadí. Adrenalinem nešetří, dobrými herci už vůbec ne, ale daleko víc bych si ji užil, kdyby se skutečně jednalo o původně zamýšlený scénář k celovečerní 24 a já bych s hlavní postavou (tím pádem Bauerem) dokázal najít společnou řeč. Takhle zůstává efektně, ale až příliš letmo navržené trauma. Režie svižná, propletenost postav a linií dostatečná, ale v hlavě mi zůstalo jen pár okamžiků a současné vyvrcholení všech pohledů. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Premiéra filmu byla plánovaná na říjen 2007, ale byla z neznámých důvodů odložena na únor 2008. (don corleone)
  • Salamanca nebo Salamangka znamená ve filipínském jazyce „trik“ nebo „lsta.“ Slovo pochází ze španělštiny, jelikož Filipíny byly španělskou kolonií do roku 1521. (HellFire)
  • Původně se měl film natáčet celý ve městě Salamanca ve Španělsku, ale úřady odmítnuly uzavřít okolí hlavního náměstí Plaza Mayor na téměř 3 měsíce. Proto se většina filmu natáčela v Mexiku ve městech Cuernavaca a Puebla. Jediné scény, které vznikly v Salamance jsou letecké záběry náměstí. (don corleone)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno