Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York City. Prosinec 1980. Mark Chapman přijíždí do New Yorku s úmyslem zabít Johna Lennona. Depresivní a neklidná duše je rozpolcena mezi respektem k osobě Johna Lennona a touhou ho zabít, aby se stal slavným. Příběh líčí Chapmanovo duševní zhroucení, ve kterém hrála roli jeho posedlost knihou J.D.Salingera Kdo chytá v žitě. Jeho démoni však zvítězí a přimějí ho zastřelit Lennona na schodech před vchodem do budovy, kde Lennon bydlel.

Kniha Kdo chytá v žitě, kterou měl u sebe Lennonův vrah byla také nalezena u Johna Hinckleyho, který spáchal 30.3.1981 atentát na Ronalda Reagana. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Tak film velmi kvalitně popisuje naprosto prázdnou a uboze nudnou bytost, která zbavila svět člověka naprosto opačných kvalit(a to nejsem fanda Beatles). Film bude pro spoustu lidí nudný, ale je třeba ocenit, že se pustil touto nepodbízivou cestou. Jared ze svého image obětoval mnohé a film stojí čistě na něm. Byl skutečně celý film zralý na pěst. 60% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu takle nízký hodnocení. To, že se zfilmuje událost, kterou většina lidí zná, to přece neznamená, že film je sračka. Chapter 27 mě překvapil naprosto na celý čáře. Dlouho mi trvalo než sem se k němu dostal (přiznávám, že to bylo ovlivněný právě nízkym hodnocenim), ale pak převládla touha vidět Jareda, jak si poradí s touhle záležitostí. A Jared mě dostal. Ukázal, že je fakt prvotřídní herec. Tenhle film patřil jemu a jeho vnitřním rozporům, jeho vnitřnímu rozkladu. A já nemám skoro nic, co bych tomu vytknul. Skvělá délka, výborná atmosféra a hereckej koncert Jareda Leta. ()

Reklama

pirulka 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade som dostala jedlo, aké som si objednala. Film podľa mňa skutočne vierohodne opisuje posledné tri dni vraha pred tým osudným momentom...keď bolo zrazu, bez veľkého dôvodu, hudobné nebo navždy bez jednej hviezdy. Táto téma ma nútila rozmýšľať prečo..prečo sa niektoré veci dejú..Jared Leto opäť nesklamal, perfektný výkon, žasnem nad tou podobou a autentickosťou prevedenia jeho postavy. Four stars :) ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Čím víc filmů na toto téma uvidím, tím víc mi bude jasná jedna věc: O TOMHLE SE SAKRA VŮBEC NIKDY NEMĚLO NIC TOČIT! Je to sice pěkné, že Jared Leto umí na povel tak hezky ztloustnout, ale proč zrovna ve jménu člověka, který vraždil, aby se stal slavným? Tím, že ho nechávají dělat rozhovory, psát knihy, pořád o něm mluví a ještě o něm točí filmy vlastně jenom plní jeho přání. Není něco špatně? Yoko Ono někde řekla, že jméno Johnova vraha by už nikdy nemělo být vysloveno, a já s tím svrchovaně souhlasím. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Už jenom téma filmu - jakýsi monolog vraha Johna Lennona pár dní před osudnou vraždou - je dost zkaženo myšlenkou, že právě Lennonovi nejbližší si přesně tohle nepřáli. A nakonec...film stejně nepřináší nic nového, nic zajímavého, nic, čím by se člověku vryl do paměti. Zachraňuje ho pouze Jared Leto. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Vchod do Lennonovy residence Dakoty, kde Mark Chapman často čeká a kde zabije Johna Lennona, je stejné místo, kde v Polanskiho Rosemary má děťátko (1968) na začátku filmu projdou oba manželé (jedná se samozřejmě i o stejnou budovu, ve které pak žijí). (poz3n)
  • Kniha "Kdo chytá v žitě", kterou se vrah Johna Lennona inspiroval, má 26 kapitol. Film se v originále jmenuje Chapter 27 (27. kapitola). (a.kopecka)
  • V úvodu filmu, při prvním záběru na Manhattan v New Yorku a před rozhovorem Marka Chapmana (Jared Leto) s taxikářem, chybí v panorama výškových budov Dvojčata (budovy světového obchodního centra). V následujícím záběru jsou již na svém místě. (EndyseQ)

Reklama

Reklama