Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York City. Prosinec 1980. Mark Chapman přijíždí do New Yorku s úmyslem zabít Johna Lennona. Depresivní a neklidná duše je rozpolcena mezi respektem k osobě Johna Lennona a touhou ho zabít, aby se stal slavným. Příběh líčí Chapmanovo duševní zhroucení, ve kterém hrála roli jeho posedlost knihou J.D.Salingera Kdo chytá v žitě. Jeho démoni však zvítězí a přimějí ho zastřelit Lennona na schodech před vchodem do budovy, kde Lennon bydlel.

Kniha Kdo chytá v žitě, kterou měl u sebe Lennonův vrah byla také nalezena u Johna Hinckleyho, který spáchal 30.3.1981 atentát na Ronalda Reagana. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Drtic 

všechny recenze uživatele

Film který si začal diváka na začátku postupne podmaňovat svýma dialogama avšak nic netrvá večne a upadlo to do stereotypu který začal pomalu nudit. Ale dialogy byli skvelé, výborne v nich bylo videt do mysle Chapmana a dost to přiblížilo jak se cítil. Pak už to bylo jenom čekání na konec který byl dost obyčejný, prúmerný. Taky musím říct, že atmosféra byla dobrá vúbec bych neřekl, že byl film natočen před nekolika lety ty končící 70. léta tam sou dost cítit. ()

BaronX 

všechny recenze uživatele

Kromě šoku, že jsem asi půl hodiny nepoznal Jareda Leta (kulaťoučkej jak balónek), mi tento film nepřinesl nic, co bych už o této politovánihodné události nevěděl. Opakuje jasná fakta, tu skrytou stránku, o které jsem se domníval, že film poodkreje, zůstala pořád skrytá. Sice nám Chapter 27 trochu poodhalil Marka Chapmana, ale do duše mu stejně nenahlédl, ať se Leto snažil jak chtěl, Chapman to nebyl (porovnávám z pár záběrů z televize, kdy se na nich objevil skutečný Chapman - tehdy mě z toho chlápka mrazilo, v tomto filmu mi ho bylo skoro líto - a to by opravdu nemělo NIKOMU). Škoda promarněné šance, a to že Lennon se prakticky ve filmu neobjeví, ani když je sám vražděn, mi přišlo absolutně k smíchu. ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Čím víc filmů na toto téma uvidím, tím víc mi bude jasná jedna věc: O TOMHLE SE SAKRA VŮBEC NIKDY NEMĚLO NIC TOČIT! Je to sice pěkné, že Jared Leto umí na povel tak hezky ztloustnout, ale proč zrovna ve jménu člověka, který vraždil, aby se stal slavným? Tím, že ho nechávají dělat rozhovory, psát knihy, pořád o něm mluví a ještě o něm točí filmy vlastně jenom plní jeho přání. Není něco špatně? Yoko Ono někde řekla, že jméno Johnova vraha by už nikdy nemělo být vysloveno, a já s tím svrchovaně souhlasím. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Tak film velmi kvalitně popisuje naprosto prázdnou a uboze nudnou bytost, která zbavila svět člověka naprosto opačných kvalit(a to nejsem fanda Beatles). Film bude pro spoustu lidí nudný, ale je třeba ocenit, že se pustil touto nepodbízivou cestou. Jared ze svého image obětoval mnohé a film stojí čistě na něm. Byl skutečně celý film zralý na pěst. 60% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Film mapující myšlenkové pochody vraha Johnna Lennona těsně před samotným aktem. Je to škoda, ale opravdu je to tak rozvláčné a nudné, že dá zabrat, než to člověk vůbec dokouká. Pravděpodobně by bylo lepší udělat film, který by se na to díval z obou úhlů pohledu a ukazoval před vraždou nejen Chapmana, ale i samotného Lennona. Takhle jsem se musela opravdu přemáhat, abych vydržela ten proud jeho myšlenek. Každopádně kdybych mohla, samotnému Jaredovi bych dala sto procent, vedl si výborně. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Vchod do Lennonovy residence Dakoty, kde Mark Chapman často čeká a kde zabije Johna Lennona, je stejné místo, kde v Polanskiho Rosemary má děťátko (1968) na začátku filmu projdou oba manželé (jedná se samozřejmě i o stejnou budovu, ve které pak žijí). (poz3n)
  • Kniha "Kdo chytá v žitě", kterou měl u sebe Lennonův vrah, byla také nalezena u Johna Hinckleyho, který spáchal 30.3.1981 neúspěšný atentát na Ronalda Reagana. (Bauer)
  • Pro roli přibral Jared Leto 67 liber (=30 kilogramů). Občas byl dokonce upoután na vozík, kvůli rychlému nárůstu váhy. (Foox)

Reklama

Reklama