Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

Shit 

všechny recenze uživatele

Conan ani Lotr to neni, i když hodně motivů z filmu, potažmo trilogie to má, ale i tak se jedná o fakt dobrý nelacině působící fantasy s nádhernejma scenériema jak vystřižených z právě zmiňovaný trilogie, slušnejma trikama, parádní hudbou, i když rozhodně né tak výjimečnou jako měl LOTR a nebo Conan a s dostatečně drsným dějem aby to nepůsobilo jako pohádka a zároveň poutavým a netrapným, aby to dokázalo zaujmout i na ty 2 hodiny. Krom toho herecký zastoupení se víc než povedlo, hlavní postava neni žádnej ruskej Ivánek, ale správnej drsňák a princezna díky Oksaně Akinshina je moc pěkná a příjemná. Jediný co mi tak trošku scházelo byly nějaký velkolepější scény, ale na to že se nejedná o megalomanskou USA produkci je to fakt nádhera. a docela osvěžení na poli fantasy v poslední době. Při druhý projekci sem se bavil snad ještě víc, druhá polovina je přímo skvělá a já musim dát 5* ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Conan, Pán šelem a další sword&fantasy dohromady, polité omáčkou slovanských legend a bájí, zabalené v alobalu z ruského hliníku. Souboje mají jistě dobrou choreografii, ale mě to narušoval podivný střih. Není to zlé, ale je to trošku nedotažené a ta čtvrtá hvězda by byla, nebýt právě toho střihu. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Moc brutální s aložité pro děti a moc zdlouhavé a pohádkové pro dospělé. Nicméně všem fantasy fanouškům tenhle film vřele doporučuji :). To co se mi líbilo byla správná "fantasy" atmosféra - plná mlhy a takové té až vikingské surovosti a syrovosti. Další velké plus je určitě hudba. To co mi ale moc nesedlo byla rozvleklost, sice ne v pravém slova smyslu, protože se tam "něco" dělo téměř pořád, ale ne všechny vedlejší děje byly dotažené do konce- takže tam byly dá se říct zbytečně a film jenom prodlužovaly- takže to už ke konci bylo na mě trochu moc dlouhé. Potom akční scény- naprosto nepřehledné, takže člověk může jen odhadovat- co se tam vlastně děje. Ale jinak celkem dobrý koukatelný film i když si ho asi znovu nepustím. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ruský pokus o temnou a krvavou fantasy nedopadl vůbec špatně! Něco z Conana (třeba začátek), něco z Tolkiena (Morgoth se jmenuje Morana), něco ze Hry o trůny (nikomu nevěř), prostě klasická sword & sorcery, která je navíc zajímavá svým nezaměnitelným východním šmrncem (strašně se mi líbila výprava, hudba a exteriéry). Co na tom, že z filmu na dálku nesmrdí velké prachy, že vás neomračují bombastické digitální efekty, že děj příběhu je naivní, že jeho scénář i střih je místy malinko chaotický... zato má duši, kterou jeho příbuzní americké provenience často nemají, a být mi deset dvanáct, stříknul bych si z něho nadšením do trenek. Už dlouho jsem neviděl žádný ruský film, a tak mám radost, že mi udělal radost. A i když bojový netopejr a závěrečný souboj s Moranou jsou trochu na palici (Volkodav ho má většího než jediové!), megakýčovitý überhepáč mě dostal do kolen a já dám pět, protože chci a basta. Vokodav je důkazem toho, že i na východ od nás může vzniknout pohledný pohádkový velkofilm, který se přitom obejde bez hollywoodských prachů i všelijakých líbivých vyfikundací. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Málo propracovaný příběh, ze solidního základu se mohla natočit vynikající epická fantasy. Místo toho mě iritovaly ty laciné a špatně nasazené paruky mužských herců, snaha o napětí byla bezúčelná, u mě to prostě nezafungovalo. Mimo začátku ovšem. Místo popkornu jsem si ke sledování vzala můj oblíbený jogurt s piškotky a to jsem neměla dělat ... okolnostmi jsem byla nucena sklopit oči se snahou soustředit se na žaludek a zhluboka dýchat. Některé části filmu byly ale fajn. Třeba město Galirad, zapojení slovanské mytologie, kouzel, příjemné vysokohorské výhledy, Rybnikovova hudba a celková syrovost vyprávění s neustálou pachutí krve a smrti. Neměla bych zapomenout ani na netopýřího mazlíka, který neváhal nasadit vlastní zdraví, aby ochránil páníška. Jinak za hodně peněz, málo muziky, škoda. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)
  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)

Reklama

Reklama