Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Protestantská královna je trnem v oku převážně katolické Evropě v čele se španělským králem Filipem II., toho času nejmocnějším světovým panovníkem. Bezpečně se navíc nemůže cítit ani v domovské Anglii, kde jí klidu nedopřávají intrikující katolíci, mocně podporováni skotskou královnou Marií Stuartovnou. Aby toho nebylo málo, její rádcové v čele se Sirem Francisem Walsinghamem jí neustále připomínají otázku jejího nástupnictví, kterou by jako nezadaná královna měla nutně řešit. Všechny urozené potenciální uchazeče o její ruku strčí hravě do kapsy okouzlující mořeplavec Walter Raleigh, s nímž je ale jakýkoli oficiální vztah naprosto nemyslitelný. Stahující se mračna nad královninou hlavou vyústí v sérii událostí, na jejichž konci se bude muset postavit do čela svých vojsk, aby bojovala o bytí a nebytí svobodné Anglie proti mnohem silnějšímu nepříteli v jedné z nejslavnějších námořních bitev naší historie. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (349)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že když už se rozhodnou (po takové době) natočit pokračování jednoho z nejzdařilejších historických filmů, tak si dají záležet. Snaha možná byla, výsledek je ale tristní. Nudný, sterilní, od půdy až po sklep naplněný postavami bez jediné špetky charismatu. Už jste někdy viděli "Čekání na Godota" jako pětihodinové loutkové divadlo? Protože přesně tak na mě "Zlatý věk" působí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První díl měl mnohem větší šmrnc a víc jsem se dokázal vžít s postavama, přesněji řečeno z Elizabeth. Tohle bylo takový nedomrlý. Navíc závěrečné vyznění příběhu bylo přilepeno k jedné bitvě ze Španěly, to je přece z historického hlediska úplně směšné. Ukázka intrik nedokázala se mnou udělat absolutně nic, bylo to jakoby nedotažené, nebo jestli je to tím, že jsem už z naší politický scény tak otrlý, že tohle mě přijde jako nuda a rozevlátost. Děj mě absolutně nepodal ruku aby mě dostal k sobě. Zůstal někde v dáli chladný a bez emocí. Další věc co srazilo mé hodnocení byla záverečná bitva. Nejhůře odvedená práce za poslední dobu co jsem viděl. Proboha z tak památné bitvy u Calais si z filmu pamatuji jen plovoucího koně, přitom jenom manévrování flotil na výhodnější postavení trvalo týden. Kam zmizela ta velkolepost bitvy vždyť Španělšké armádě se říkalo Armada Invencible. Totální zklamání po všech možných stránkách. Od možného odpadu film záchranila jen a jen Cate Blanchett, tvůrci by jí měli líbat prdel za herecký výkon, co tam předvedla a zachránila tak film ještě od většího průseru. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55milionovTržby USA $16,383,509Tržby Celosvetovo $74,870,866Tržby za predaj DVD v USA $10,498,971 //počet predaných kusov 528,783║ Nuž musím aj ja smutne konštantovať, že režisér Shekhar Kapur nedokázal z výborného strhujúceho traileru k filmu a s náležitou doprovodnou hudbou s filmu Ostrov spraviť plnohodnotný historický spektákel, ktorý by bol hoden toho prim traileru. Po celý čas deju nám len načrtne určité udalosti a to doslova útržkovo aby to malo ako taký zmysle na to všetko čo nám chce filmom povedať muselo by to trvať aspoň 3hodiny ale bohužiaľ, okrem v celku vydareného vizuálnu filmu a asi dvoch scénok s určitou váhou nám nemá čo nové ponúknuť. Cate Blanchett je v úlohe kráľovnej v celku dobrá aj keď na menšej ploche hrajúci Clive Owen vyznie herecky lepšie a jeho preslov o Novom svete za sprievodu zaujímavej melódie je to najlepšie čo nám film ponúkne. Veľká vojna proti Španielsku vyznie ako pár minútová záležitosť, jednoducho tento film je rýchla nesúrodá výpoveď z histórie. /videl v kine: 65%/ ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Clive Owen potopil španělskou Armadu a málem taky celou Královnu Alžbětu. Politikaření a intriky Kapurovi očividně jdou, ale když se pokusí o romantickou linii, stává se vybledlým stínem svého talentu. Dlouho jsem již neviděl natolik kontrastní obsazení jako v tomto spektáklu. Cate Blanchett doslova září vedle nevýrazného a plákatového Clive Owena, který se očividně přišel do filmu jenom ukázat, než aby něco pořádného zahrál (což lze se stejnou platností říci i o Abbie Cornish v roli Bess). Naštěstí bylo doslova radost pohledět na dostatečně ďábelského Filipa Druhého a Goeffrey Rush si jasně a stručně řekl o druhého Oscara (Byl natolik působivý, že jsem litoval každé scény, kterou vynechal). Craig Armstrong vyloudil strhující hudbu, ale jako by si s ním Kapur nevěděl co počít, stejně tak působila i kamera. Na druhou stranul mě tento Ind dokázal několikrát bezmezně strhnout do osudové zkoušky Anglie a bezedné černé jámy v duši královny Alžběty, jen kdyby se u toho nemotal ten ochotník Owen. Bezchybně dokonalé jednotlivosti v podprůměrném celku nezapomenutelný film neudělají. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebýt Cate Blanchett, která byla naprosto úžasná, tak by film byl nesnesitelná nuda. v superlativech se dá ještě mluvit o hudbě, ta byla taky fakt výborná, ale zbytek za moc nestojí. Situace, který se odvíjej kolem královny většinou nejsou nic zajímavýho a je to na pokraji nudy, ze stereotypně ubýhajícího příběhu to ale nakonec vytrhává pár kvalitích scén, jak jinak než s vynikající Cate Blanchett a občas s dobrým Clivem Owenem. Nicméně bohužel nakonec byla opět všechna snaha o nápravu rychle poslána do prdele chabou námořní bitvou, něco tak chaoticky přerušovanýho, kdy se naprosto stupidně střídaly krátký záběry bitvy s tim co se děje na dvoře Alžběty, sem teda ještě neviděl, v podstatě naprosto zničená bitva, která vypadala fakt dobře a to bych se radši ani neměl zmiňvovat a podivných skocích v ději a rezignování na dokončení načatých a hlavně velice zajímavých scén, jako byla třeba bitva s Alžbětou v čele armády. lepší 3* ()

Galerie (122)

Zajímavosti (29)

  • Když Alžběta (Cate Blanchett) přijíždí do katedrály svatého Pavla, katedrála se opravuje, což se děje doopravdy. Režisér Shekhar Kapur se rozhodl improvizovat a dal pracovníkům kostýmy a dobové nástroje na řezání skutečného kamene, který byl instalován v katedrále. Dělníci ve scéně jsou skuteční kameníci a stavební dělníci. (Trajektt)
  • Doktor Jonh Dee (David Threlfall) vo filme radí kráľovnej krátko pred inváziou Španielov. V skutočnosti v tom čase nebol prítomný v Anglicku. (Arsenal83)
  • Na adresu kritiky ohledně historických nepřesností Clive Owen (Walter Raleigh) řekl: "Mě fascinuje perspektiva, z níž se na onu dobu dívá režisér Shekhar Kapur. Je to rezonantní, radikální pohled, který samozřejmě nebude vyhovovat puristům, ale s tím se ani nedá počítat. Netočili jsme historický film ve smyslu učebnicové kapitoly. Když chcete vědět, jak to bylo doopravdy, podívejte se do knih nebo na internet. My vyprávíme barvitý příběh, který je zčásti přiznanou spekulací, ale jehož některé aspekty se docela dobře mohly odehrát." (NIRO)

Související novinky

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

11.08.2012

Dívku s prapodivným jménem brzy uvidíme v upírském hororou Byzantium a adaptaci sci-fi románu „twilightové“ Stephenie Meyer The Host. Pak se objeví v historickém dramatu Mary, Queen of Scots, který… (více)

Královna, kam se podíváš

Královna, kam se podíváš

27.08.2007

Je srandovní, že tvorba takzvaných hodnotných oscarových filmů funguje na stejném principu jako běžný komerční Hollywood. Něco zabodovalo, tak to udělejme znovu, akorát v bleděmodrém! Rozdíl je jen v… (více)

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama