Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

No v niektorých momentoch som sa rehotal teda poriadne. Will Ferrell má neuveriteľne komický ksicht, ale ani Reilly neťahá za kratší koniec. Zo začiatku záplava nápadov a naozaj vydarených vtipov. I keď sprostých slov je tu požehnane a fekáliám sa film tiež nevyhol, všetko to má svoje čaro. Ku koncu sa táto celá šialenosť však začína brať nejak vážne a začína sa moralizovať. Pokazilo mi to inak veľmi dobrý dojem. 4* ušla len o malý kus. 65% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dva dospělí chlapi, čtyřicátnící a chovali se jako malí, rozmazlení spratci. Sourozenecké hádky jsou ve všech rodinách na denním pořádku. Vím, o čem mluvím. Děj filmu je samozřejmě předvídatelný, nicméně, mu to nijak neubírá. Dale a Brennan si jdou krásně po krku. Potom se z nich stanou nejlepší přátelé. Jejich rodiče se rozejdou. Vypečení synáčkové se snaží rozchodu zabránit. Vzdáleně mi námět připoměl Past na rodiče. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ba ne, pět * je moc. Jenže po té poušti plné sraček a romantických komedií, kde funguje jenom první půlka, je tu film, kde se s tím nemažou celou dobu. Jasně, že je to nadsázka celou dobu, ale když tu hru na 40letý puberťáky člověk přijme, je to fakt prdel. “Taky jsem chtel byt tyranosaurus, dělal si krátký ruce a běhal po dvoře. Ale pak přišel táta a říká, je ti sedmnáct, je čas to změnit. Tak jsem vystudoval medicínu… a pak jsem to všechno ztratil.” ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Willa Ferrella mám většinou rád, Johna C. Reillyho spíše výjimečně... Ale tady jsou si oba rovni - jsou trapní stejně jako většina filmu, v němž mě dokázali pobavit asi jen Mary Steenburgen a Richard Jenkins. Jinak to byla zbytečně obhroublá, hloupá až nechutná podívaná ve stylu loňského Holmese a Watsona. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

I ten největší odpůrce musí Frat Packu přiznat jistou originálnost snímků. Dva nedospělí, čtyřicetiletí "kluci" se stanou nevlastními bratry? Ujeté, ale proč ne. Po shlédnutí musím přiznat, že i docela dobře provedené. Má to sice své mouchy, ale opravdu dobrých scén se tady najde více než malé množství. Škoda, že je (klasicky) srážejí prdící a jiné ujeté scény (kterých ale výrazně ubylo). Moc pěkné tři hvězdy. Barbara Walters, Oprah, your wife. You gotta fuck one, kill one, and marry one, go! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Mary Steenburgen hrala vo vianočnom filme Elf (2003) náhradnú matku Willa Farrella (Brennan). V tejto snímke hrá jeho skutočnú matku. (misterz)
  • Píseň, kterou zpívá Will Ferrell a John C. Reilly hraje na bicí, je Por Ti Volare. Ano, je to ta samá píseň, jež zazní na začátku filmu Ledově ostří. Výkon obou herců byl skutečný. (HellFire)

Reklama

Reklama