Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Psema 

všechny recenze uživatele

Til Schweiger, jeho lámaná angličtina a plastová pistolka vs. obrazy malující Udo Kier a banda bílou barvou zmalovaných komparzistů vs. ničitel za kamerou Dr. Uwe Boll . Ano, je to nehorázná srágora, ale kvůli dvěma cool záběrům (kamera je na Uweho solidní), guilty seskoku z raketou rozstřeleného škuneru a všem přepáleným WTF momentům (intimní scéna v chatce ruluje) nemůžu dát odpad. Na to je Far Cry až příliš stupidně zábavný a na pivní party jako ulitý. 1/10 ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Na filmu je zábavný prakticky jen sympaťák Schweiger, jakmile zmizí ze scény, je dost zle, nicméně existuje spousta mnohem horších filmů s mnohem lepším hodnocením. Uwe opět doplácí na svou reputaci... ten už se z toho nevyseká, ani kdyby natočil naprosto geniální film. To je realita a netřeba se příliš vztekat nad zdejšími odpady, může si za to sám. Postal je Uweho vrchol, kterému se bohužel Far Cry ani nepřibližuje, na druhou stranu je mnohem zábavnější, než herní pokračování - Far Cry 2. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Far Cry je sice opravdu lepší film, než dřívější Uweho herní opusy, ale z vod totálního průjmu se nevybrodí ani omylem. Tentokrát pan režisér okoukal něco málo z vod parkouru, takže v závěru nechá "efektně" nahánět titulního hrdinu po lávkách a plošinkách, a neodpustil si ani komickou vedlejší postavičku, patrně aby byl jeho film dostatečně americky vtipný. Opravdu nechápu, kde berou herní společnosti odvahu prodávat práva na svoje (leckdy kvalitní, jako v tomto případě) hry člověku, který se filmařsky ukřižoval už v počátcích své kariéry. Mimochodem, Far Cry v herní podobě sice měla absurdně dementní příběh, ale zpracováním ve své době drtila veškerou konkurenci... pětiminutové video ze hry s přehledem pohřbí celý Bollův pokus. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Uwe konečně přestal být zásadní překážkou při nucené konzumaci jeho děl a z děcka, které muselo mít ve filmu všechno, na co si zrovna vzpomnělo, se tak konečně vyklubal rošťácký puberťák, který si chvíle downloadů nejnovějších herních fláků zpestřuje koukáním na béčkové akčňárny. Sice asi nikdy neodpustím Cryteku, že prodali práva zrovna jemu, ale během sledování jsem se posměšně pochechtával myšlenkám na to, jak je musely v určitých momentech brát mdloby. Boll to vzal za docela netradiční konec a vykřesal svižnou akční komedii, ve které to naplno válí Til Schweiger. Jeho Jack Carver je doslova jukeboxem hlášek, který má zrovna ‚free play‘, takže mu huba nelení a i v akci dává na prdel kdejakým zámořským borcům, kteří si povolání ‚action hero‘ píší na vizitky. Všechno ostatní tak nějak dodatečně vlaje za jeho charismatem, ale budiž. Jako herní adaptace stěží za jednu, ale vzhledem k očekávání a překvapivému výsledku nakonec ty tři upustím. PS: Doufám, že i tohle ve Valve berou jako dostatečné memento. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

V úvodní pasáži se mi líbila pěkně využitá kamera ( Mathias Neumann ) ten její pohyb byl povedený. Při scéně " sdílení tělesného tepla " jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Jsou na ostrově, hledají je vojáci a oni si klidně vlezou do nějaké boudy, svléknou se a usnou...trochu divný. Pár filmů od Uwe Bolla se mi líbí, zvlášť Sám v temnotě, ale Far cry je docela ubohost. Hrozný scénář, absolutně nevyhovující a šílená hudba, nepovedené trikové záběry, jako celek je to hrůza. Sem tam je povedený kamerový záběr, který za to stojí, ale jinak nic. Některé záběry se dokonce opakují. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy je Jack (Til Schweiger) pronásledován a jeho parťák spadne do vody, je možné v několika střizích vidět, že parťák vůbec ve vodě není. (necisty)
  • Film je inspirován úspěšnou akční hrou Far Cry. (Dines)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama