Reklama

Reklama

Civilizace sklouzla po krvavé stopě do dalšího období temna, což možná nikoho nepřekvapí, ale stalo se to takovou rychlostí, jakou nepředvídali ani největší škarohlídi mezi futurology. Bylo 1. října, Bůh dlel na nebesích, burza prosperovala a většina letadel létala načas. Za čtrnáct dní však nebe opět patřilo ptákům a burza se stala vzpomínkou. Příčinou zkázy je jakýsi jev, kterému se začne říkat Puls, a ten se šíří mobilním telefonem. Několik zoufalců, kteří přežili, se najednou ocitne v černočerném civilizačním temnu, plného násilí a chaosu. Kdekdo má mobil. A kdo ho nemá?

Nový film, pro nějž je inspirací román Stephena Kinga, nejenže pokládá zásadní otázku: "A teď už mě slyšíte?" Rovněž na ni brutálně odpovídá. (messiah)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Treba povedať, že celkové hodnotenie užívateľov je pomerne prísne. Až tak zlé to nebolo, aj keď novelu Kinga slúžiacu ako predlohu k filmu som ako jednu z mála jeho kníh nečítal. V jednom z komentárov ostatných užívateľov sa píše, že film nezachránil ani Samuel L. Jackson. No, on ho skôr pokazil. Celkovo sa ničím výrazným nelíši od filmov s tématikou zombie apokalypsy. Výkony komparzistov zobrazujúcich dav "zombíkov", masky a celková atmosféra filmu je priemerná a tak diváka skôr sklame ako ulahodí oku. Aby pointu tejto Kingovej novely človek pochopil bude musieť prečítať knihu, pretože film ju nijako ani len nenaznačil. Pravdepodobne sa mala niesť v duchu vykreslenia dnešnej spoločnosti závisllej od techniky tak, až niekedy zabúdame byť ľuďmi...55% ()

Magika82 odpad!

všechny recenze uživatele

Promiň, Marceloo, ale zde se v názoru na snímek výrazně rozcházíme... U apokalyptických výborných, velmi dobrý i dobrých filmových snímků, jsou vždy diváku vysvětleny během děje následující zásadní body: 1) Co se stalo. 2) Proč se to stalo. 3) Kdo nebo co to způsobilo, a hlavně - jak!. 4) Hledá se řešení. Pokud řešení neexistuje, jedná se o apokalypsu... Todd Williams - z mého subjektivního, přesto objektivního pohledu -, buď špatně zfilmoval předlohu knihy Stephena Kinga, ale vzhledem k tomu, že autor sám se na scénáři podílel, jsou dvě možné odpovědi: A) Jedná se o nízkorozpočtový snímek, a tudíž bylo sestřiháno či vynecháno co se dalo.... B) Tato kniha Stephena Kinga potvrzuje výjimku z pravidla o tom, že i mistr tesař se někdy utne... Bráno ze všech úhlu pohledu: Výtečných prvních pár minut na letišti. Následuje chaotická zmatlanina, kdy nic nevysvětluje výše uvedené 4 body. Můžeme si vybrat, zda-li jde o afektované hordy osob s odstřihnutými čelními laloky (centrum logiky a emočně-sociálního myšlení), nebo zda jde o jakési formy zombie (scéna v lese, kde muž s dvěma otevřenými zlomeninami holenní a stehenní kosti, za stálého cvakání zuby pokračuje v pronásledování hlavních postav). ... Ať tak či onak, lidský mozek je natolik složitým orgánem, že je stále tajemstvím pro lékaře i vědce z velké části... Dále: Žijeme doslova v dusivém smogu elektronickém. Jsme obklopeni tisíci rádiovými vlnami o různých délkách. Přesto nebyl doposud prokázán jakýkoli jejich vliv na lidský mozek... To zvládnou pouze viry a bakterie. Ty se ale signálem mobilních telefonů šířit nemohou...Ze všech výše uvedených důvodů, je pro mne film nelogickým, povrchním a nedomyšleným. Tudíž si prosím o Odpadkový koš, a dávám Nedostatečnou. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Nejaká diabolská frekvencia spôsobí že všetci ľudia s telefónom na uchu sa zbláznia a zmenia na roj zhypnotizovaných vraždiacich kvázi zombíkov. Úvodný masaker na letisku to poriadne nakopne, keď John Cusack s kulichom kľučkuje medzi rozbesnenými psychopatmi a v metre stretáva Samuela L. Jacksona. Ďalej sa dej začne točiť v kolovrátku, hrdinovia idú pustou krajinou/mestom/lesom, vždy niekoho stretnú a ten niekto o chvíľu zatrepe poltopánkami. Okrem opakujúcich sa príhod, začne byť problém aj s prílišným vykecávaním čo vystrkuje rohlíky. Najbizarnejšia scéna z filmu je určite tá kde "telefoňáci" spia na hromade počúvajúc nekonečnú slučku mr.Trolola, hrdinovia po nich jazdia postrekovacím autom, kropia benzínom a potom zapália! Bohužiaľ celá tá mystifikácia s apokalypsou vedie len do veľkého hovna v megastupídnom meditačnomrdnom finále, ktoré som pre zmenu nerozchodil ja. Mať to aspoň nejako zmysluplný koniec dám aj dve hviezdy. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptických snímků není nikdy dost a tak tu máme další. Stephen King, podle kterého to bylo natočeno, se tentokrát zaměřil na současné zvyklosti lidí. Když se sami porozhlídneme, uvidíme, jak spousta z nás telefonuje nebo poslouchá MP3. A v tom je jádro pudla. Ze sluchátek se ozve nějaký tón, po kterém okamžitě všichni začnou šílet. Prostě se najednou změní v něco jako zombie a začne masakr. Takový začátek příběhu má v daném žánru docela drive, ale to je na celém filmu asi tak všechno. Klasicky následuje cesta lidí kterých se to nedotklo odněkud někam a děj sleduje jejich počínání. Jenomže ono se po celou dobu nijak zvlášť nic dramatického neděje. Jen ponuré tlachání o tom co, kde a jak a to je v podstatě všechno. Speciální efekty tu vytvořené jsou při jejich dnešní vysoké laťce naprosto katastrofální. Jakoby to dělali lidi od Asylumu či co. Děj jako takový už jednodušší snad být ani nemohl. Tradice nepovedených Kingových zfilmovaných příběhů tedy i nadále pokračuje. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Začátek hodně navnadí a ukáže pěkně syrovou akční hororovou podívanou. Pak se příběh ale začne rozbředávat až z toho zbude jen taková podivná žánrová kaše bez nápadu. Další problém je John Cusack, který mi už přijde herecky úplně mimo. Režie je taktéž katastrofální a prokletí Kingovo adaptací má tedy další oběť. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Píseň, kterou vysílali ležící nemrtví na fotbalovém hřišti, byla píseň s názvem "I Am Glad, 'Cause I'm Finally Returning Back Home" nazpívaná ruským tenoristou Eduardem Chilem v roce 1976. Jelikož šlo o americký šlágr, sovětské úřady nedovolily píseň nazpívat s textem. Proto ji zazpíval jen vokalizovaně. Po umístění na Youtube se Eduard Chil stal fenoménem zvaným Pan Trololo. (Dinsberg)
  • Jedná sa už o druhú sfilmovanú "kingovku", v ktorej si spolu zahrali John Cusack a Samuel L. Jackson. Tou prvou bola snímka Izba 1408 (2007). (Kadas97)
  • Ve filmu je použita stejna píseň, "Ring my bell" jako v jiném postapokalyptickém filmu: Kniha přežití (2010). (SsgtJira)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama