Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (460)

T2 

všechny recenze uživatele

Výborné kreslené prekvapenie uvádzané v rámci festivalu Comicsalon Bratislava 2007, veru ani sám som nečakal ako ma zaujme, príbeh chlapca čo sa mu dostane do rúk kniha Death Note a s ním túžby späté ako moc nad ľudskými životmi, kde chce dosiahnuť svojimi činmy určité ale do jeho hry zasiahne tajomný detektív so záujmom, prerušiť mu jeho smrteľné hry so životmi. "Japonci vedia svoju fantáziu preniesť v kreslenej podobe ako nikto iný, ich svet si vás podmaní!" /90%/ ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

*Spoiler* Začátek? Paráda. Light i "Šimigami" jsou fajn. A co teprve L? Naprosto dokonalá postava, kterou jsem si ihned oblíbila. Jenomže Light náhle začal ztrácet mé sympatie, což završila smrt L. Bez něj už to pro mě bylo prázdné. Nudné. Konec seriálu má gradovat, ne upadat. Ale jinak jsou to samozřejmě lepší 3* :-) ()

Reklama

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý, chytlavý divácký zážitek, k jemuž k samotné dokonalosti schází slabší (až moc překombinovaná) poslední třetina, kde Death note mírně ztrácí dech. Ovšem vynikající, maximálně nervy drásající finále dojem opět umocní. Boj 2 charakterů nebyl dlouho podán tak strhujícím způsobem. Je to zčásti horor, zčásti fantasy, ale převážně zajímavá detektivka se zběsilým tempem. Ovšem mírně mě zklamal fakt, že autoři poněkud zabili potenciální zajímavou myšlenku, jestli je Light, který zabíjí zločince skutečně zlý nebo dobrý. Představoval jsem si, že si s tímto motivem pohrají a pohrají si s Lightovou psychikou. Svou nejednoznačností to přímo vybízelo. Dojem ještě umocňuje působivá hudba, při níž mnohdy hezky mrazí (zvláště sborové party efektně použité při vraždách či šokujících odhaleních). ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Neskonale temná a přitom energická anime série, která vám rozproudí krev tím správným způsobem a v každém díle do vás nasolí takovou dávku briskně sesumírovaných informací a stále vyhrocenější zápletky, jež nadměrným vytěžením svého nesmírného potenciálu rovněž získala seriálu pár rekordů, až se vám z toho protočí panenky. Bohužel, vinou toho je Death Note jen jednorázovou záležitostí „Raketový vzestup, náhlý pád“, která je s přibývajícími díly, kdy se na sebe jen vrší stále neuvěřitelnější hlavolamy a dva mozky s velkým M na sebe šijí jednu boudu složitější než druhou (jejich předpoklady navíc mnohdy nevycházejí ani z toho, co ví oni, jako spíš z toho, co ví pouze divák – kam se hrabe The Mentalist), čím dál průhlednější. Postupem času, kdy se už nelze jen nechat unášet rychlým spádem děje, ale tvořit si komplexní představu, vyplouvají na povrch dříve opomíjené malichernosti a scenáristická bezradnost jak ve skládání vytvořených dílků příběhového puzzle, tak v od počátku nastolených trademarků (např. neustálé dovysvětlování motivů skrze monology postav, jenž bohužel namísto záměru jen potvrzuje jednorozměrnost postav a slaboduchost scénáře v detailech, které přímo nesouvisí s hlavní linkou). Při případném sledování doporučuji zhustit seriál do prvních 10-15 dílů, pak je to za čistých 5*, v dalších se pouze prohlubuje zklamání z vyvěrajících chyb a pramalých posunů v ději, potažmo v celkové skladbě na povrchu excelentního, v jádru omezovaného anime. 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ta in-your-face filosofie a přepjatost anime je stejně strašně cool. Silný námět a hodně machrování všemi směry - nic víc asi nepotřebuju, aby mě to chytlo. Na Death Note je navíc fascinující ten procedurální fetiš, který ho prostupuje. Prvních 17 dílů je geniálních, pak jde úroveň rapidně dolů. Můj plný počet tedy patří tomuto segmentu. ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (46)

  • Úvodní znělka v pilotním díle je pozměněná verze "Lord Have Mercy". Je to tak jedna z mála znělek, které nemají u anime původ v Asii, avšak v Evropě, konkrétně v Řecku, přesněji řecko-katolické církvi. (P. J. D.)
  • Death Note se poprvé objevil v časopise Šónen Jump. (Geriel)
  • Seriál je natočen podle stejnojmenné mangy, kterou vytvořil Cugumi Óba a Takeši Obata. Manga vyšla i v českém jazyce. (Hannibal92)

Reklama

Reklama