Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. (RUDEBOY84)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moje heterosexuální obavy ze snímku se odporoučely během několika prvních minut a to díky něžné hudbě a kouzelné kameře. Annabelle mi sedla, kuře, co se ještě nevylíhlo a snaží se vyprostit ze skořápky, je prostě pomilování hodné. Mateřský instinkt mě celou dobu nabádal ke shovívavosti a porozumění. A křehká, vnímavá, introvertní Simonne, která svádí vnitřní boj, svázaná výchovou a vírou, mi byla víc než blízká. Lásce se poroučet nedá a smete vše, co jí stojí v cestě, včetně zúčastněných. Pro mě – zcela překvapivě – nádherný filmový zážitek. Challenge Tour Special, červen 2015. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obyčejná neškodná romantika, které ubližuje přílišná přímočarost a nedotaženost děje a plochost postav. Například fakt, že Annabelle je dcerka senátorky je pro děj filmu úplně k ničemu. Když už nic jiného, tak je to slušná, i když nepřímá, kritika církve, potažmo trapácky upjatých amerických internátních škol. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Námet vynikajúci, žiaľ hlavné predstaviteľky absolútne nepresvedčivé. Veľká škoda, pretože vzhľadom k tomu, že mám pre tento žáner slabosť, som bola vlastne ľahký terč a navzdory tomu ma nezasiahol tam, kam bol mierený. Akoby som sa dívala na nejaké sterilné predstieranie emócií a to bez akejkoľvek valnej snahy o autenticitu. Jednoducho sa u mňa minul účinkom. Napriek tomu dávam veľmi slabé 3* aspoň pre originalitu a myšlienku. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Čo môže ponúknuť príbeh zakázanej Lásky na pôde katolíckej školy? Na prvý pohľad veľmi veľa, no napriek tomu to zaostalo za očakávaním. Scenár a postavy boli síce výborné, no to spracovanie a spôsob akým to bolo podané mi prišlo naozaj priemerné. Zišlo by sa tam oveľa viacej dramatizácie a iskry, keď už sa to tvárilo ako intímny film. A možno by nebolo aj na škodu, keby ten film bol o čosi dlhší a bolo by v ňom viacero scén priamo z diskusií na hodinách poézie alebo rozhovorov tých 4 dievčat na izbe. No napriek tomu to bolo o triedu lepšie ako Bloomington, ktorý sa tiež niesol síce v podobnom duchu zakázanej Lásky - no tam to bolo naozaj strnulé a bezcieľne. Loving Annabelle bola oveľa lepšia, no aj tak jej chýbala tá potrebná dynamika. ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je jak vystřižený z teenagerské komedie: katolická škola na kterou v limuzíně přijede rebelující dcera senátorky, s piercingem v nose, v kožené bundě... jen bez humoru. Mno a u téhle koncepce už bohužel zůstaneme. Hlavním problémem rozhodně není vznikající lezbický vztah učitelky a studentky, byť jde o příběh trochu umělý, lze pochopit záměr výstavby na jednom z mála dnešních společenských tabu. Zpracování filmu se však tématu spíše vysmívá. Absolutně povrchní pohled, nevěrohodnost zpracování postav Erin Kelly a Diane Gaidry (která mimochodem vypadá na svých pětadvacet a vůbec ne na studentku střední školy) je společně omšelou kamerou velmi útrpným zážitkem. Celé to působí jako amatérský film s minimem základních zákonitostí, jenž se dramatu ani neblíží. Nulové emoce a zpackaná snaha o jejich vyjádření. Za mě jde o velmi zbytečný snímek, s plusovým bodem za "délku", kvůli níž však chybí propracovanost příběhu, detailnější popis postav a dost možná i nějaké zdůvodnění jejich jednání. Ne ne, tímhle rohlíkem se opít nenechám a s trouchou nadsázky dnes dovede být dramatičtější i erotický film. (30 %) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Erin Kelly si režisérka Katherine Brooks vybrala náhodně v obecenstvu na divadelním představení a spolu začali pracovat na scénáři, což jim zabralo tři roky. Diane Gaidry byla do role dosazena tři dny před začátekm natáčení. (HellFire)

Reklama

Reklama