Reklama

Reklama

První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana." V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (774)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Příběh, který An American Crime vypráví, je tak silný, že ani forma běžné televizní inscenace by mu neubrala takřka nic na výsledné působivosti. V tomto filmu jde především o syžet, který je sám o sobě tak nosný a zároveň i naléhavý, že by veškeré narativní hrátky působily vrcholně samoúčelně, proto je jen dobře, že se tvůrci zřekli byť sebemenší vizuální i vypravěčské exhibice a soustředili se jen a pouze na příběh a jeho důvěryhodné podání, s čímž úzce souvisejí herecké výkony. Ellen Page je jako vždy excelentní a Catherine Keener v roli její mučící opatrovatelky podala, nebojím se říct, svůj životní výkon. Casting si zaslouží pochvalu i za obsazení zbylých dětských rolí (a že jich není málo), jelikož všechny postavy navzdory věku představitelů (a tím pádem i jejich nevelkým zkušenostem s herectvím) působí opravdu skutečně...takže nečekejte žádného toporného Camerona Bright ani přehrávající Dakotu Fanning. An American Crime, mimochodem rekonstrukce skutečných událostí (!!!), je jednou velkou bouří emocí, na jejímž konci vám zaručeně nebude nejlépe. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

I když dávám vyšší hodnocení, tak musím říci, že mě film trošičku zklamal. Catherine Keener byla nevýrazná a její roli jsem ji moc nevěřil, ale charisma se ji upřít nedá. Taky jsem čekal více brutality, ne že bych byl psychopat, ale u takového filmu by to jen prospělo. Takhle z toho vzniklo jen solidní drama. Ellen Page hrála skvěle a film od filmu se jen její herectví zlepšuje. Slabší 4 hvězdy. 70% ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nudně natočený film vycházející z nepopiratelně zajímavého a otřesného námětu. Tohle téma kdyby uchopil kvalitní filmový štáb, mohl to být hutný a citlivý snímek. Nedokážu pochopit to vysoké hodnocení. Nemůžu ocenit film, který je podprůměrný od scénáře, přes kameru, herecké výkony i režii, jen proto, že má výborný námět. Ale dvě hvězdičky si určitě zaslouží za to, že zvedl téma, o kterém je potřeba mluvit pořádně nahlas. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Opäť raz som mal ten pocit pri pozeraní filmu, že by som chcel do deju vstúpiť ako dalšia postava a niekomu poriadne nakopať r*ť, alebo ked už nič tak aspoň poupraviť slovník hlavnej hrdinke Sylvii, ktorú skvelo a hlavne presvedčivo stvárnila Ellen Page. Príklad malého velkého filmu kde pomerne jednoduchý dej je neskutočne pútaví a nedovolí vám ani poriadne sa nadýchnuť. Film pri ktorom cítite každý kopanec či zahasenú cigaretu na tele s hlavnou hrdinkou. Ellen znovu ukázala, že nomináciu na Oscara si zaslúžila a predviedla další fascinujúci výkon. Len tak dalej. 90% Ps: Catherine Keenar a jej postava Gertrude Baniszewski je asi najprotivnejšia záporná postava(v dobrom slova zmysle) Ako som napísal, vstupiť do deju a... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde udělal baptistický reverend chybu? Nechal je při křtu ponořené déle, než bylo nezbytně nutné? Mají snad v Indianapolis něco ve vodovodním řadu, co způsobuje sadismus a lhostejnost..? O'Haver si nejspíš řekl, že když má silný námět zaštítěný skutečnou událostí, tak už se nemusí dále starat. Chyba. Když podceníte v dramatu drobnokresbu motivů, nevinné oči laně postavené proti frustrovanému zlu a jeho kohortě posluhovačů sami o sobě nestačí. Když tam chcete vpravit trochu napětí a přitom je to jen faul na diváka (konkrétně podrážení), je to chyba také. Námětem podobné Hounds of Love se mi dostalo pod kůži mnohem víc, tady jsem byl jen nestranným pozorovatelem.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Film byl natáčen chronologicky, aby se herci dostali do děje a mohli prožívat příběh Sylvie. (don corleone)
  • Ve filmu můžeme vidět Rickyho Hobbse (Evan Peters) za volantem světlemodrého Fordu Mustang Hardtop ročník 1967 – ovšem snímek se odehrává v roce 1965. (J.F.B.)
  • Většina členů štábu netušila, jak příběh dopadne, dokud si těsně před natáčením nepřečetli scénář. (don corleone)

Reklama

Reklama