Reklama

Reklama

První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana." V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (774)

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tommy O'Haver, Irene Turner | Hudba: Alan Ari Lazar | Produkcia: Christine Vachon, Jocelyn Hayes, Henry Winterstern, Kevin Turner, Hans C. Ritter | Distribúcia: Showtime | Štúdio: First Look | Rozpočet: 2miliónov $ | Tržby: ? $ || Moje hodnotenie má morálny dôvod. Remeselne je film vypracovaný, emočne strhujúci. Problém mám s tematikou. Filmy tohoto rázu by sa nemali predávať do kina ani do televízií. Hovorím o scenároch, ktoré sú vytvorené na základe skutočných udalostí so sadistickým obsahom. Jednak tvorcovia zarábajú na rekonštrukcii utrpenia iných a na druhú stranu je to najhoršie médium pre prípadné detské alebo dospievajúce publikum už bez takýchto podnetov náchylných k zvrhlostiam. Tento film totiž sucho reflektuje, vôbec nepoukazuje na nesprávnosť týchto činov. Pláč hlavnej predstaviteľky a následne jej rodičov nie je vôbec dostatočným kontrastom k odpornosti konaniu ostatných. Neodpustiteľný počin, ktorý by mal byť zakázaný!!! ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Málo jižně buranské, skvěle zahrané a strašně podivně tlačící na pilu. Jistěže, příběh je to silný, je strašné, že se to stalo, bla bla, ale co z toho, když se všichni chovají divně. Buď měly být postavy vykreslené tak, aby se do nich dalo vcítit, nebo vůbec, protože tenhle paskvil rozhodně nefunguje a poslední půlhodina je lichá úplně. A to vyhýbání se explicitnímu násilí je trapné. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Film dle skutečných událostí ze státu Indiana léta páně 1965, jenž vznikl z přepsaných výpovědí svědků před soudem. Režisér (průměrných, leč povedených) komedií Tommy O'Haver tak překvapivě usedl za kameru a líčí filmařsky nikterak přelomové dílko, kdy se emocionálně rozrušená žena s finanční tísní na čas ujímá dvou dospívajících sester, jejichž rodiče přes letní sezónu kočují s cirkusem. Po počátečních bezstarostných dnech ale na povrch vycházejí nevinné lži, diskutabilní rodinné vazby a konfrontace s bezhlavým násilím. V tichosti a lhostejnosti okolí tak zejména starší Sylvia prožívá horoucí peklo. Umně vygradovaný snímek absentuje v zobrazování násilných činů, službu mu naopak prokazují herecké představitelky. Herecky všestranná Catherine Keener (za roli Gertrudy Baniszewski na cenu Emmy i Zlatý glóbus nominovaná) je coby vyčerpaná samoživitelka skvělá, zrovna jako drobounká Kanaďanka a z minula ultrazvukovými snímky stíhaná Ellen Page!! Oběma jejich úlohy s přehledem věříme a i přes snaživost okolních postav tu jejich výkony osamoceně trčí jako pilíře nedostavěného mostu!! 80%.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tomuhle typu filmů říkám "nasrávačky". Kdykoliv sleduju nějaké zjevné bezpráví, kdy je lidská bytost ponižována (může to být i zvíře), krutě týrána a nenachází zastání, mám chuť skočit po hlavě do obrazovky a tam na druhé straně všechny surové hajzly skopat a seřezat na jednu vzlykající, o milost žadonící hromádku... a na tu naflusat (toto gesto pohrdání by bylo pravděpodobně poněkud devalvováno, až by mi kemr zůstal bimbat v prodlužující se slině na bradě). Jenže se nejmenuju Samara, neumím prolézat televizí a tak mi nezbývá, než bezmocně zatínat pěsti, drtit mezi zuby nadávky a utěšovat se, že je to jen film... což v tomhle případě nepomohlo, vzhledem k nálepce "podle skutečné události". Mohlo to být přibarvené, ale základní fakta zůstávají a k pocitu hrůzy naprosto stačí. Můj obvyklý cynismus včera večer dostal kopanec přímo na solar kozus, po dlouhé době jsem zas u nějakého filmu brečela jak čuramedánská plačka. 85% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nějakou výpovědní hodnotu to určitě má, je to i velmi chytlavě natočené s překvapivým závěrečným zvratem, ale že bych z toho byl nějak unešený, to ani náhodou. Podle mě to je trochu upravené, aby to člověka citově vyždímalo a vyfluslo do louže plné emocí a soucitu. To, co se tam odehrávalo, působilo chvílemi dost neuvěřitelně až divně a nevěřím tomu, že se režisér přesně držel skutečných událostí. Asi to mohlo být podáno líp. 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu můžeme vidět Rickyho Hobbse (Evan Peters) za volantem světlemodrého Fordu Mustang Hardtop ročník 1967 – ovšem snímek se odehrává v roce 1965. (J.F.B.)
  • Film byl natočen podle skutečné události, která se stala v Indianě v roce 1965. (don corleone)
  • Catherine Keener nejprve odmítnula roli Gertrudy Baniszewski, ale když pak nemohla silný příběh dostat z hlavy, potkala se znovu s režisérem O´Haverem a s natáčením souhlasila (don corleone)

Reklama

Reklama