Reklama

Reklama

První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana." V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mnou skutečně otřáslo. Např. ve filmu FUNNY GAMES se jedná o dva úchylné spratky, kteří se baví na účet cizího utrpení, ale tady jsou pachateli máma zfetovaná léky a normální děti, možná ani ne zlé, které pod vlivem okolností došly takhle daleko. Můžeme se pak divit, co je člověk jako takový schopný ve vypjaté situaci udělat, buď ze zbabělosti, zvědavosti nebo "jen tak"....Ellen Page výborná, tady ještě naposledy jako dítě na prahu dospívání v dalších filmech, které vzápětí následovaly již působí mnohem dospěleji. Ještě by mě taky zajímalo, co se všechno dalo koupit v roce 1965 za 20 $ na týden za opatrování 2 dospívajících dívek. Každopádně obrovskou vinu nesou rodiče, kteří své děti takto odhodili. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Smutná, desivá téma, ktorá otvorí nožík vo vreckách všetkým slušným rodičom. Takí ľudia ako Gertrúda by mali byť hneď na začiatku fertilného veku kastrovaní, aby sa nemohli množiť (samozrejme, keby sme mali stroj času a poznali ich osobnú budúcnosť)... Film plný hnusných ľudí a zlých detí. Ale nebola to len Gertrúdina vina, veľký podiel na tom nešťastí mali aj rodičia kočovníci - nechať svoje deti cudziemu človeku tak to je už na mňa silná káva. Podľa mňa mali byť stíhaní aj oni. Ku koncu som bol zvedavý ako potrestajú tie decká, hlavne toho nepríjemne nesympatického malého chalana. Žiaľ musím priznať, že ma ich tresty teda nijak zvlášť nepotešili. Ja by som ich dal do nejakej problémovej pestúnskej rodiny a americký sociálny systém by si s nimi už hravo poradil. Nakoniec by sa aj tak do toho väzenia dostali, no na podstatne dlhšie... Dramatické spracovanie snímku ma však moc neoslnilo, na mňa až moc odosobnené a pocitovo sterilné, z takto silného námetu sa dalo vyžmýkať podstatne viac emócií. Ani koniec na mňa nezapôsobil tak ako by si film zaslúžil. Chcelo to skrátka lepšie dramatické spracovanie a viac sa vnoriť do jednotlivých postáv. Preto len priemer. 60/100 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já bych chtěl varovat slabší povahy, aby si dobře rozmyslely zda se na tohle budou dívat. Srdce mě bilo jak zvon a s každou přibývající minutou jsem se modlil, aby už to peklo ty holčičce skončilo. Nechybělo mnoho a po roce a půl jsem se u filmu zase rozbrečel a osobně si myslím že tomu zabránila jen obrovská vlna ostatních emocí kterou jsem v tu chvíli v sobě měl. Proti tomuhle působí i deset nejděsivějších hororů všech dob jako večerniček pro děti. Na rovinu říkám, že tý ženský bych bez milosti vpálil kulku mezi oči a udělat tohle někdo mé dcerunce tak bych dotyčnýho umlátil klidně i před soudcem. Pro mě osobně je dost těžký najít vůbec nějaký slova na hodnocení, když mě to tak těžce rozhodilo sandál, ale určitě bych pochválil herecké výkony Ellen a Catherine Keener, odvedli kus poctivý práce. Příběh chválit nebudu, ten napsal reálnej život a to je na tom to nejděsivější. Jedno vím jistě, pokud někdy uslyším ze sousedního bytu opakovaně dětský pláč nebo volání o pomoc volám fízly, v opačném případě totiž patříme na lavici obžalovaných taky ! První pětihvězdičkový film, který až do konce svýho života už nechci vidět. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Opäť raz som mal ten pocit pri pozeraní filmu, že by som chcel do deju vstúpiť ako dalšia postava a niekomu poriadne nakopať r*ť, alebo ked už nič tak aspoň poupraviť slovník hlavnej hrdinke Sylvii, ktorú skvelo a hlavne presvedčivo stvárnila Ellen Page. Príklad malého velkého filmu kde pomerne jednoduchý dej je neskutočne pútaví a nedovolí vám ani poriadne sa nadýchnuť. Film pri ktorom cítite každý kopanec či zahasenú cigaretu na tele s hlavnou hrdinkou. Ellen znovu ukázala, že nomináciu na Oscara si zaslúžila a predviedla další fascinujúci výkon. Len tak dalej. 90% Ps: Catherine Keenar a jej postava Gertrude Baniszewski je asi najprotivnejšia záporná postava(v dobrom slova zmysle) Ako som napísal, vstupiť do deju a... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborná komorná dráma, ktorá vyšla na dvd potichu, ale s o to väčšou silou ma zasiahla. Nemám pre túto drámu jedinú kritickú poznámku, všetko funguje dokonale. Atmosféra 60.-tych rokov je bezchybná , rovnako ako použitá hudba. Strašný príbeh týrania sa začína nevinne, pomaly a graduje až do nepochopiteľného finále v ktorom ma najviac zabila scéna kde sa v pivnici domu zbiehali deti z ulice , aby si s radosťou hasili cigarety na bezvládne ležiacej obeti. E. Page vyzerá v úlohe Sylvie tak dokonale , až som sa musel pozrieť na jej rok narodenia, pretože vo svojich 20-tich rokoch vyzerala v tvári tak detsky a nevinne až mi to nešlo do hlavy. C. Keenerová predvádza rovnako bezchybný herecký výkon a celý film nesú tieto dve herečky neuveriteľne presvedčivo. Určite jedne z nejlepších drám za posledné roky. 100%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen podle skutečné události, která se stala v Indianě v roce 1965. (don corleone)
  • Většina členů štábu netušila, jak příběh dopadne, dokud si těsně před natáčením nepřečetli scénář. (don corleone)

Reklama

Reklama