Reklama

Reklama

Hellraiser

Trailer

Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný masky, o kterých se mi bude pár nocí zdát... a to je asi tak všechno. Snaha o jakýsi povznášející či až mimosmyslový příběh je vcelku zdařile zabitá průměrnými herci, a tak nakonec zbývá jen celkem fajn atmosféra bez větší přidané hodnoty. Hezký na dívání, ale prázdný na prožitek. Režisér pro adaptaci herní Amnesie je ale nejspíš jasnej. [SkyShowtime] ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Pokud je zde někdo detailněji obeznámen s genezí snímku Hellraiser, tak mu jistě neunikl fakt, že během posledních 15 let z projektu kvůli kreativním neshodám vycouvalo hned několik výrazných autorských osobností (Laugier, Maury či Bustillo), v důsledku čehož reálně hrozilo, že nakonec půjde o neškodný blockbuster pro mládež, který nebude s duchem barkerovského univerza absolutně vůbec rezonovat. K mé velké úlevě se režijní taktovky naštěstí ujal stále věhlasnější David Bruckner, jenž dokázal zdrojový materiál obohatit o vlastní nová témata a inovativní prací s dílčími subžánry dal definitivně zapomenout na Barkerův kultovní, byť nízkorozpočtový brak z roku 1987. Vizuálně se jím sice částečně inspiruje, ale rozhodně se nesnaží programově šokovat či exponovat tabuizovaná témata. Jde mu spíše o existenciální rozměr literární předlohy, kdy se utrpení postav a zásahy do integrity těla či jeho různé bizarní modifikace pojí s metafyzickými přesahy. Tomu odpovídá i zcela nevšední atmosféra mystického klidu, který je zvláště hmatatelný v přítomnosti Pekelného kněze. Jen škoda, že se scénáristům nepovedlo utajit existenci vztahové vazby mezi Trevorem a Ronaldem Voightem o poznání déle, protože důvtipný divák již v samotném úvodu přichází o moment překvapení. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Hellraiser uděluji čtyři silnější hvězdy. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s touto sériou ma úprimne navnadilo, aby som si pozrel staršie filmy. Minimálne prvé dva. "Hellraiser" 2022 mi príde ako skutočne fascinujúci film. Nemal som tušenie kam to bude smerovať, pohltilo ma to svojimi nápadmi a vizuálmi a rovnako aj nápadmi, ktoré sa tu dostali. Nenudilo ma to, bavilo ma to sledovať a ku koncu som si prial, aby sme sa dočkali aj niečoho ďalšieho. Takže dúfam, že to nebude stopka pre túto sériu. Jediné čo mi trošku vadí sú naši hrdinovia. Alebo ľudské postavy celkovo. Neskutočne ma nezaujali. Prišli mi vysoko tuctové, nudné a stereotypné. A najmä nie ani ten typ postáv, ktoré ma v hororoch baví sledovať. Na druhej strane mám aspoň pocit, že Odessa A´zion konečne neskončila v absolútne tragickom filme a prijala aj niečo, kde viac môže ukázať zo svojho talentu a nebude vo filme, ktorého sledovanie bude čistá frustrácia. No som zvedavý na staršie tituly. Uvidíme, kedy sa k nim dostanem, ale vidieť toto pre mňa stálo za to. Hodnotenie: B+ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Enough is a myth..“ Brucknerův reboot o garantech sadomasochistického potěšení a inspiracích pro fanoušky piercingu si vcelku poradil s tím, že se musí držet nastavených mantinelů a přitom dostává poměrně velký prostor ke svým vizím. V rámci trendů už nikoho nepřekvapí, že šéf Cenobitů se zálibou v akupunktuře čůrá v sedě, koneckonců všichni členové uskupení jsou v podstatě fešáci, co si v kráse nezadají s Divou Plavalagunou z Pátého elementu. Škoda jen té pekelné délky. Runtime v tomto žánru by neměl překročit 95 minut včetně titulků, všechno navíc je autorské sebepoškozování. Odessa A'zion se vzhledem někde mezi Goldie Hawn a Milanem Peroutkou to tady pěkně schytává, ale dle mého se do role hodila perfektně.. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Počas krádeže nájdu dvaja lupiči tajomnú kocku, ktorú si vezmú so sebou. Riley ju má pri sebe v čase, keď sa predávkuje, a jej brat, ktorý jej prišiel pomôcť, sa o ňu poreže a následne zmizne. Riley začína zisťovať, že kocka je niečo omnoho temnejšie než len tajomná hračka. - Nový Hellraiser sa nepochybne zaradí medzi to najlepšie, čo na hororovej scéne tento rok vzniklo. Napriek tomu to nehodnotím príliš vysoko, pretože s tým mám podobný problém, ako s Brucknerovým The Ritual. Režijne aj scenáristicky je to špičkovo odvedená práca, ale výsledný dojem u mňa kazia nesympatickí herci. Nezaujali ma ani masky, ktoré mi prišli odfláknuté, ale ďalej už všetko funguje, ako má. Má to atmosféru, potoky krvi a aj záverečný zvrat, ktorý väčšina divákov zrejme odhadne dopredu, ma príjemne prekvapil. Ženské prevedenie Pinheada tiež nebolo zlou volbou, takže som zvedavý, či pribudne aj sequel, pri ktorom by som určite uvítal nové a hlavne sympatickejšie herecké obsadenie. Brucknerov prístup k tejto tematike je svojský a ide o jeden z raritných prípadov, kedy má readaptácia úspešného filmu / knihy svoj význam. Tiež musím pochváliť vydanie na VOD, pretože v kine by to s viac ako dvoma hodinami stopáže ludí až tak nebavilo, čo si našťastie tvorcovia očividne uvedomovali. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Pinhead pochází z románu „The Hellbound Heart“ od Clivea Barkera, ve kterém Pinhead nemá konkrétně určené pohlaví, přičemž i jeho vzhled je popisován jako velmi ženský. Proto pro roli byla zvolena transgender herečka Jamie Clayton. Toto je tak první film ze série Hellraiser, ve kterém se objevuje ženská Pinhead. (pornogrind)
  • Doug Bradley už nemohl pokračovat ve své ikonické roli ze zdravotních důvodů. (NinadeL)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Reklama

Reklama