Reklama

Reklama

Hellraiser

Trailer

Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Žádný správný remake se dnes samozřejmě nemůže obejít bez buzerantů a celé řady strong women, takže samozřejmě bylo změněno pohlaví veškerým Cenobitům, kteří nyní byli spíše k smíchu, nežli aby působili děsivě. Také se snímek neubránil současnému trendu obsazovat do hlavních rolí totálně nezajímavé a nesmírně obyčejné lidi. Odessa A’zion se do své role musela prokouřit, neboť to byl očividně nejslabší článek filmu. Zbytek naštěstí docela fungoval. Příběh nenudil a příjemně odsýpal. Nějaký náznak atmosféry to určitě mělo. Jen jsem byl zklamaný málo brutálními scénami ve filmu, u kterého by právě tohle měla být jeho největší devíza. Docela však fungoval alespoň správně černý humor a závěr byl k popukání. [66 %] ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Mírně nadhodnotím, protože to je fakt jedinej díl tohohle bubáka, u kterýho jsem cítil respekt k Hellraiser loru (kterej byl plnohodnotnej IMHO jen u prvního Hellraisera a Inferna), ale zároveň jsem u sledování neměl pocit jako by to místama byla spíš nechtěná parodie na sebe sama nebo že tvůrci občas nevěděli, jak naložit se svojí vizí. Atmosféra, masky, hudba, kamera na jedničku a ikdyž scénář v několika pasážích trochu kulhá, na další díl v rukách tohohle tvůrčího týmu bych se s radostí podíval. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nový Hellraiser je velmi příjemným překvapením. Původně mělo jít o remake režírovaný Barkerem za více peněz, nakonec zůstal hlavní motiv a příběh se posunul jinam. Nevadí. Znalci Barkera vědí, proč Matt má přítele a kněžka je androgynní. Neznalci se asi diví, což je ovšem jejich problém. Vizuálně podařené, hudba skvělá, už v začátku zahřměla temně, jak kdyby Peklo mělo vystoupit z monitoru ven. Představitelka Riley je trochu jako Julie, fakticky má ovšem blíže ke Kirsty. Postrádá však charisma a krásu A. Laurenceové. Solidním padouchem je R. Voight, opravdu nepříjemně hnusný (především povahově, byť ostré rysy v zmučené tváři byly skvělé). Kněžka se mi nakonec líbila, škoda, že neměla ještě více prostoru. A znovu opakuji, ano, to je bytost z Barkerova světa. Opevněné sídlo v sobě mělo cosi z temného gotického hradu. A i když kamera občas uhnula a zůstalo u náznaku (což vůbec tentokrát nevadilo), na rozličné gore přeci jen došlo. Propichování hrdla - efektní.  Spokojenost. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na vážkách, zda je dobře, že jde film svou vlastní cestou. Přeci jen, je rok 2022, a hlavní hrdinka, která si hraje na děvku, aby zachránila svého milého, né, jděte, to by bylo nevhodné, takže chápu změnu.  (Sorry, viděla jsem jenom první dva díly původní série.) Ale co jsem viděla tady, to se mi líbilo. A nakonec je dobře, že to prostě jenom "nenatočili" znovu. Měla jsem obavy, že to bude jenom přehled nechutností, ale nebyl. Od Brucknera jsem viděla zatím jenom Rytuál a tam jsem byla taky spokojená. Dobře natočené, skvělá hudba, relativně dobré obsazení. Což je můj problém. Poslední dobou mám problém, aby mi byly v hororech sympatické hlavní hrdinky... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s touto sériou ma úprimne navnadilo, aby som si pozrel staršie filmy. Minimálne prvé dva. "Hellraiser" 2022 mi príde ako skutočne fascinujúci film. Nemal som tušenie kam to bude smerovať, pohltilo ma to svojimi nápadmi a vizuálmi a rovnako aj nápadmi, ktoré sa tu dostali. Nenudilo ma to, bavilo ma to sledovať a ku koncu som si prial, aby sme sa dočkali aj niečoho ďalšieho. Takže dúfam, že to nebude stopka pre túto sériu. Jediné čo mi trošku vadí sú naši hrdinovia. Alebo ľudské postavy celkovo. Neskutočne ma nezaujali. Prišli mi vysoko tuctové, nudné a stereotypné. A najmä nie ani ten typ postáv, ktoré ma v hororoch baví sledovať. Na druhej strane mám aspoň pocit, že Odessa A´zion konečne neskončila v absolútne tragickom filme a prijala aj niečo, kde viac môže ukázať zo svojho talentu a nebude vo filme, ktorého sledovanie bude čistá frustrácia. No som zvedavý na staršie tituly. Uvidíme, kedy sa k nim dostanem, ale vidieť toto pre mňa stálo za to. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Když Riley (Odessa A’zion) hledá Rolanda, výsledky zobrazí seznam webových stránek. Žádná z nich nemá platný název domény. (Takeshi666)
  • Pinhead pochází z románu „The Hellbound Heart“ od Clivea Barkera, ve kterém Pinhead nemá konkrétně určené pohlaví, přičemž i jeho vzhled je popisován jako velmi ženský. Proto pro roli byla zvolena transgender herečka Jamie Clayton. Toto je tak první film ze série Hellraiser, ve kterém se objevuje ženská Pinhead. (pornogrind)
  • Původně bylo vydání plánováno na 5. září 2008, s tím, že 9. leden 2009 byl posledním plánovaným datem. Nakonec film vyšel o 14 let později, 7. října 2022. (mikki089)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Reklama

Reklama