Reklama

Reklama

Kat: Válečná zóna

  • USA Punisher: War Zone (více)
Trailer 4

Bývalý člen speciálních sil Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách - s podsvětím i s FBI. V hlavní roli vykonavatele spravedlnosti se představí Ray Stevenson, jehož známe ze seriálu Řím.  Bývalý člen speciálních sil a agent FBI Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách. Poté, co zabil mocného mafiánského dona, se nyní jeho terčem stává druhý darebák v pořadí - krutý šéf gangu Billy Russoti (Dominic West). Castle ho při přestřelce znetvoří, ale zahyne přitom i tajný federální agent. Russoti, který si říká “Jigsaw”, touží po odplatě a najme si na to Franka, nejnechvalněji proslulého zločince z podsvětí. Ale ani FBI nechce zůstat pozadu. Je na Punisherovi, aby nalezl způsob, jak v tomto adrenalinem nabitém akčním thrilleru obejít zákon a zničit smrtící armádu zločinců. Herec Ray Stevenson (seriál Řím), se přesvědčivě zhostil role vykonavatele spravedlnosti, jehož žena a dcera byly zavražděny, kterou převzal po Dolphu Lundgrenovi (1990) a Thomasu Janeovi (2004). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (368)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jako ty slabší epizody komiksu (tedy ty, které nepíše Garth Ennis) - rozumějte bizarní řezničina bez nadhledu, uzemňujícího sarkazmu i tvůrčí vynalézavosti, zde navíc hodně tlumená faktem, že gore efekty obstarávaly počítače a dopadly jen o málo lépe než v takových Zombie Strippers . Nebo to měla být eRková verze Maxe Payne? Neonově barevný vizuál i kašovitý scénář bez drajvu by tomu odpovídal... Ale co bych na Punishera jenom prskal, taková béčková produkce si určitou shovívavost zaslouží a Lexi Alexander, i přes znatelně nižší rozpočet, obdařila Punishera daleko modernějším a odvázanějším kabátkem, než před pár lety Hensleigh. Ray Stevenson má punisherovskou vizáž a ohoz s lebkou mu sluší (hrát není co), takže v tomtu směru nemám přepomínek. Jen bych uvítal, kdyby se tvůrci zase nesnažili ukázat, že i nelítostný a téměř psychopatický zabiják, jakým Punisher podle komiksu je, může být v jádru taky citlivá osůbka a proto mu i sem tam ukápne slzička...Eh...War Zone není nijak mimořádně povedený film, jaký by mohli obdivovat zástupy diváků, ale my neléčitelní uctívači Punishera momentálně žádnou lepší adaptaci k dispozici nemáme. ___P.S: Režisérka je opravdu pěkná holka a člověku se ani nechce věřit, že by tahle sympatická osůbka mohla natočit takový krvák. I když je ta krev jen CGI :-) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Dočká sa vôbec Punisher adekvátneho prevedenia na filmové plátna? Po Punisher: War Zone začínam skutočne pochybovať, pritom vizuál je aj vďaka krásnym komiksovým filtrom príjemný a úvod naznačil, že by to tentokrát mohlo dopadnúť lepšie. Čo však z toho, keď akcia nie je príliš zvládnutá a Lexi Alexander po celý čas tento aspekt maskuje samoúčelnou digitálnou brutalitou, ktorá už ku koncu pôsobí vyslovene absurdným dojmom pretože jej chýba akékoľvek odľahčenie napríklad v podobe kvalitných hlášok hlavného hrdinu. A výsledný dojem pozitívne neovplyvní ani príbeh, ktorý sa chvíľami pokúša o nefalšovanú drámu, čo už len kvôli Stevensonovi v hlavnej úlohe logicky výjsť nemohlo. O tragických záporákoch radšej pomlčím. Napriek výpočtu všetkých negatív, nie výrazne horšia adaptácia ako tá s Thomasom Janeom, tomu som však hlavnú postavu veril predsa len viac. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh o tom, jak nadějná režisérka dostane zakázku na středně nákladný akčňák, ale protože má nanicovatý scénář, zcela marný casting a neadekvátní zázemí k realizaci, film zákonitě prohučí, a ona tudíž už nedostane další šanci. Přitom tu potenciál byl a základní koncept vztáhnout Punishera k jeho předlohám a přijít s komiksově přepáleným bijákem, kde budou náležitě karikaturně schematické figury a splatstickové násilí, mohl být potřebnou injekcí do žil téhle nešťastné série. Jenže, aby to fungovalo, musel by hlavní roli dostat někdo, o kom si nebudete celou dobu myslet, že ho casting objevil v reklamě na šedivý Primalex nebo že jen asistent režie zapomněl z placu odvolat stand-in hlavního představitele. Taky by pomohlo, kdyby se zásadně přitlačilo na plyn co do stylu. Ponurost je fajn, ale když v ní chybí barvy, slije se prostě do anonymní černé - proto jsou Želvy ninja zelené a žerou pizzu, aby jejich domov v kanálech měl nějaký šmrnc, zatímco Punisherovo podzemní doupě působí svou jednolitostí spíš, že produkce zapomněla najmout někoho přes výpravu a vše musel na poslední chvíli nafejkovat osvětlovač. Podobných věcí, kde stačilo málo a mohlo být lépe, je ve "War Zone" plno. Na druhou stranu sekvence úvodní pollockovsky rozjařilé a likvidační kreativitou hýřící návštěvy mafiánského dýchánku ukazuje, že tohle byla bývala mohla být tuze velká legrace, kdyby... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

I když tohle scénář nemělo, bavil jsem se, protože tu byli dost dobře vyšinutí záporáci, přičemž jeden z nich viděl při pohledu do zrcadla dvojitě prošívaný ksicht viz. kvalitní baseballový míček, a protože tu Punisher se správně tvrďáckým výrazem Raye Stevensona používá hodně brutální zásahy, po nichž se dveře nebeské brány netrhnou. Nože, granáty, rychlopalné zbraně, raketomety, zatnutá ruka v pěst, všechno je na skladě. Ustřelují se obličeje, parkourová představení se odměňují raketovým ´potleskem´, krev cáká všude kolem. Do všeho ještě hřímají Slipknoti nebo Rob Zombie. Režie průměrná, jako celek totálně béčkové. Za měsíc si budu pamatovat jenom ten ´nedokončený´ akrobatický sideflip:) 35 miliónů dolarů(rozpočet)/10 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

choze 

všechny recenze uživatele

"BůH S TEBOU, FRANKU." - "NĚKDY BYCH HO RÁD DOSTAL DO RUKY." Stevenson je typově nejpřesnější Punisher, eRko je tu rozhodně vidět v podobě slušné dávky brutality, nestojí si to špatně ani po akční stránce a béčkové vychytávky a fórky se na vás sypou jeden za druhým stejně jako samoúčelné kraviny, nad kterými ale nemíním u akčního béčka koumat. Bohužel Stevenson je značnou část filmu nucen tvářit se jako že se každou chvíli rozbrečí, protože scénář Frankovi ve snaze ho polidštit předepsal zabití hodného tajného poliše a hodil mu na krk jeho ženu a dcerku (což je jinak celkem zajímavý tah). A to by fakt nešlo. Navíc si moc jistý nejsem ani duem zuřivě přehrávajících šílených záporáků. Ennisovského Punishera (ze kterého se tu objevuje postava Soapa) mám poctivě načteného a stejně jako u minulého filmu si říkám, že kdyby ho zfilmovali jak je, udělali by stokrát líp. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Hotel, v ktorom sa odohrávala záverečná scéna, sa volá BradStreet, rovnako ako umelec kresliaci obálky komiksov Punisher MAX. (Kadas97)
  • Postava Cristu Bulut sa v komiksovej sérii objavila v časti „Punisher MAX: The Slavers“ (Otrokáři). (Kadas97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Starosti se zjizveným pistolníkem

Starosti se zjizveným pistolníkem

07.12.2008

Adaptace drsného westernového komiksu Jonah Hex, která vzniká u studia Warner Bros., si prošla dlouhou a strastiplnou cestu. A možná ještě není všem změnám konec. Shrňme si to: Prvním kandidátem na… (více)

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Další lovec přízraků

Další lovec přízraků

23.10.2007

Je to tak předvídatelné! Jakmile se horor 30 dní dlouhá noc stal přes víkend jedničkou v americkém komerčním řebříčku (a weby, včetně tohoto, se zaplnily spokojeným vrněním nejen žánrových fanoušků),… (více)

Reklama

Reklama