Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 129)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Než jsem se na tom podíval, věděl jsem, že se to spoustě fanoušků nelíbí. Mě ale zaujalo obsazení Marka Wahlberga a Mily Kunis, kteří jsou parádní. Vlastně to byl vcelku dobrý film, líbila se mi hlavně temná atmosféra (noir) a akční sekvence taky nebyly k zahození. Jediné, co mi vadilo, byla myšlenka rádoby mýtických valkýr, které mi ve filmu vadily hodně. Vlastně netušim, koho napadlo vykreslit Maxe takhle. Jsem fanoušek, dohrál jsem všechny tři díly, ale tohle se k němu zkrátka nehodí, asi to bude taky důvod, proč se to všem nelíbí...70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Maxe Paynea jsem hral, kdovijak me to nebralo, ale akce to byla slusna. Takze film nekritizuju proto, ze bych byl nejakej velikej fanousek hry, ale proste proto, ze tenhle film je k hovnu. Je mi jasny, ze tady nemohlo jit jen o strileni jak ve hre, takze to chtelo nakej uvod do deje a pribeh uplne nejstupidnejsi neni, navic to ozvlastneni v podobe halucinaci je fajn. Jenze tady se na akci skoro uplne zapomnelo. Hodinu se prakticky nic nedeje, ve filmu jsou dve zpomalovacky, jedna nic moc a druha jeste horsi a jedina slusna akce se kona az na zaver. Ale jeste to bych prekous, kdyby to aspon byla zabava nebo nejaka temna kriminalka, ale i kdyz se Moore snazi, sem tam tam flaka pekne cool zabery, cela vizualni sranka je paradni a vetsina deje se odehrava ve tme, proste to nema absolutne zadnou atmosferu, zadny napeti, zadnej svih. Ale jeste by se to dalo zachranit hlavni postavou, jenze to vstupuje na scenu Mark Wahlberg se svoji asi doposud nejtrapnejsi postavou. Da se to trochu omluvit tim, ze nema moc co hrat a vyzadujou se od nej dva vyrazy, jenze on nezvlada ani to. Kdyz ma bejt jakoze nasranej, tak tak vubec nevypada, charisma zadny a vypada jak nakej chlapecek. A kdyz tu mame zabery, kde je stastnej, tak se tvari jak blbecek. Ty dve hvezdicky jsou za peknou, skoro az komiksovou vizualni stranku a v porovnani se zbytkem filmu paradni zaverecnou akci, ale jinak to je fakt nechtene smesna traparna. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani po reprize nemozem dat menej, ako 3 hviezdicky, pretoze az taky zly sa mi tento film nezdal byt. Trailer mi daval pocit, ze sa jedna o nejaky akcny fantasy thriller, ale nie je to ziadne fantasy, iba nahlad na svet ludi, ktori pouzili akesi drogy na vojenske ucely a kedze prave kvoli tymto drogam niekto zabil rodinu Marka Wahlberga, on sa bude snazit vypatrat, kto to bol. V case premiery som si povedal, ze na tento film rychlo zabudnem a tak sa aj stalo, teda ked som sa dival na reprizu, bola to pre mna, ako premiera. Niektore akcne sceny, boli az prilis pomale, alebo prilis natahovane, ale bavilo ma to. Chvilkami som mal pocit, ze sa film snazil napodobnit chladnu dazdivu atmosferu zleho sveta z thrilleru SEDEM (1995), ale to by musel mat omnoho kvalitnejsi a napinavejsi scenar. Jednoducho netreba mat ziadne velke ocakavania. _____ Mark Wahlberg - (Max Payne) +++ Mila Kunis - (Mona Sax) +++ Beau Bridges - (BB Hensley) +++ Chris O´Donnell - (Jason Colvin) +++ Donal Logue - (Detektiv Alex Balder) +++ Olga Kurylenko - (Natasha Sax) +++ Hudba: Marco Beltrami, Buck Sanders +++ (Videl v kine 02.12.2008) +++ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Má to vypiplaný vizuál, fajn zasneženú atmosféru, celkom efektnú záverečnú akčnú polhodinku a Olgu Kurylenko v spodnom prádle. Len keby si divák kvôli tomu nemusel vytrpieť tú hodinu s únavnou, predvídateľnou a celkovo slaboduchou detektívkou. Pripájam sa k Psemovi - celkom by som bral dvojku, v ktorej by sa tvorcovia vyprdli na krimi-thrillerové pokusy a jednoducho by Maxa nechali postrieľať cca stovku grázlov. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Absolutně zpackané, škoda. Vizuálně skvělé, natočené taky, ale ten scénář je hrůza. Příběh se nevyvíjí a jde absolutně mimo diváka. Mark Wahlberg byl jako Max Payne dobrá volba, u mě si to potvrdil, ale Mila Kunis ne. Hrála toporně a navíc jí to vůbec neslušelo (je to ta stejná co hrála v Kopačkách?) mohla si role prohodit s novou bondgirl - Olgou Kurylenko – má na první pohled větší herecký talent a navíc je znatelně více „hot“. Ludacris jako poručík – hrůza – stejně jako jeho hip-hoperský akcent – v každé scéně mě iritoval. Slabších 5/10* dávám hlavně za poslední dvacetiminutovku a zmíněnou vizuální stránku filmu. Těším se na druhý díl a doufám, že si někdo dá tu práci a napíše Maxovi pořádný scénář, tedy pokud druhý díl bude jak „slibuje“ scéna po závěrečných titulcích. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • Valkýry, teda tvory zobrazujúce sa v halucináciách, navrhli Chris Roswarne a Rob McCallum. Režisér im pritom dal podmienku, aby ich pohyby pôsobili dojmom, že sú pod vodou. Navrhnúť a pomocou počítača je vytvoriť trvalo viac ako 15 týždňov. (Greenpeacak)
  • Do některých kin šel film pod kódovým označením "Sour Shoes". (duklak2)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama