Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 129)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Herni Max Payne patří k těm několika málo věcem, které jsem opravdu dohrál do konce, a film mu ostudu nedělá. Trochu jsem se bál Wahlberga v hlavní roli - zbytečně. Pak jsem si říkal, že atmosféra nemůže být taková, jakou si pamatuji - nebyla, ale přiblížila se jí asi nejvíc, jak to bylo možné. Čekal jsem sice více přestřelek, ale s tím se už nedá nic dělat... Můžu být rád, že se filmaři alespoň nebáli ukazovat krev (tj. když někdo do někoho střelí, nezapráší se, ale vyletí z něho efektní rudý oblak) a že scénárista dostal dobrý nápad s valkýrami, které atmosféře taky neuškodily. K tomu pěkné ženské (ačkoliv Kurylenkové štěk mohla zahrát kterákoliv jiná), vcelku povedená hudba a režie, která během akce ani mimo ni není vůbec špatná. Tři a půl. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná atmosféra, noir kořeny z toho jdou poznat a práce s vizuálem (filtry a sníh) není určitě odbytá. Ale postrádá to dobrý scénář, a trošku charismatičtějšího hlavního hrdinu, Wahlberg sice nebyl nejhorší volbou, ale oproti hernímu Paynovi postrádá to charisma a at se snaží sebevíc, opravdový badass není ani náhodou. Dále pak mohl film určitě lépe pracovat s ve hře hojnými monology (myšlenkovými pochody), které by dodaly té temné atmosféře prohnilého Noir Yorku opravdové grády, takhle to zůstalo na půl cestě. Zase na druhou stranu musím ocenit, že je cítit snaha se aspon nějak podobat první hře, příběh ji volně adaptuje a lze zde najít kupu odkazů a jmen - ale jména jsou tak opravdu všechno, chování, charakteristiky a důležitost postav úplně někde jinde. Co se týče slavného bullet-time - nevyužitý tak, jak měl být, scéna v Ragnaroku parádní, ale to je tak asi vše. No a finále zklamalo, když se tam objevila ta ženská, čekal jsem ho více gamelike.. Takže ve finále průměr a jeden z těch filmů, který v trailerech slibuje něco mnohem víc, než opravdu je (zásluhou Mansona??) ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Z dalšího potenciálního Silent Hillu se vyklubal druhý Doom, jenž se musí od začátku do konce prát se scénářem, jehož autor se chtěl zjevně zcela vykašlat na akční stránku věci a odsoudit tak Maxe Paynea čistě do vod detektivního podprůměru. Proto nehodlám na Mooreův podíl plivat, ale naopak ho relativně chválit. Mám totiž pocit, že nebýt jeho, mohlo to dopadnout mnohem, ale mnohem hůř. Takhle má Max aspoň špetku atmosféry, už od úvodního nástupu vládne parádní stylizací a akční scény nepostrádají grády. Škoda, že jich není víc. O tom, že byl Wahlberg fajn pak nehodlám diskutovat. Jasně, dějiny se tu (opět) přepisovat nebudou, ale rozhodně teď nemám chuť vyrazit do Hollywoodu a natrhnout někomu p_del. Na to zjevně stačí sestava ortodoxních fanoušků předlohy. (Což nechápu, protože děj hry je vesměs béčko jako řemen a jeho zakomponování do plytké střílečky je omylem považováno za geniální.) 5+/10 a dal bych si akčněji laděnou dvojku. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl před několika lety jako fanoušek počítačové hry a byl jsem velice zklamán, jelikož hra má obrovský příběhový potenciál a film se ubírá velice nudnou dějovou linií o nějakém až sci-fi/halucinogenním případu. Nevím jestli hodnotím objektivně, ale ani se na film znovu nechystám a prozatím ponechám takto. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Film dost dobře neví, pro koho je určen, z čehož pramění největší zápory: nezasvěcenému divákovi je postava Maxe Paynea a aura kolem něj budovaná ukradená, když vše vypadá tak béčkově a toporní herci předříkávají nechtěně vtipné dialogy, zasvěcený hráč předlohy zase touží po přímočarém tahu na branku a prvotřídně provedených akčních scénách v atmosferickém podání, ale nedočká se pořádně ani jednoho. Překlad hry, která se výrazně inspirovala komiksy a filmy, do filmu se nezdařil a dynamičnost byla nahrazena statičností a totálním vyprázdněním všeho, co na hře bylo dobré. Člověk by musel mít hodně velký fetiš, aby ho celou dobu bavilo sledovat, nakolik jsou tvůrci důslední v napodobování jednotlivých lokací a detailů v nich. Max Payne sere vločky, slabé 2. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • Ve filmu se opakovaně objevuje nápis „Ragna Rock“, který odkazuje k Ragnaroku, neboli Soumraku Bohů, konce světa podle skandinávské mytologie. (StarPlate)
  • Film je inspirován akční videohrou „Max Payne“ od společnosti Remedy Entertainment, která ji vydala v roce 2001. (Pepy)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama