Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení! V poslední době se snažím filmy hodnotit v rámci žánru - a tohle je v konkurenci ostatních nízkorozpočtových horůrků naprostá pecka. Objevilo se několik scenáristických klopýtnutí, ale byly to vesměs drobnosti. Do poslední vteřiny jsem čekal, kdy se to tvůrcům podaří pokazit a ejhle - nepodařilo se. Přitom mi to téma televize jako zprostředkovatele psychózy lehce zavonělo Cronenbergem, několikrát jsem byl překvapen zvratem děje, líbil se mi vizuál, pobál jsem si i zasmál, tož dajme tomu štverku! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když jde mladá Maya od svého milence domů, je v garážím překvapena dvěma - mezi sebou bojujícími muži. Nepřikládá tomu větší důraz, ale při příchodu domů (k manželovi!) zjišťuje, že podivná agresivita napadla většinu lidí (kteří pečlivě sledují podivné obrazy na televizní obrazovce). Ale její manžel není jediným, koho televizní signál ovládl - celý dům, celá ulice - ba celé město je v totálním chaosu ... Celý film mi připomínal jednu bomboniéru, kterou jsem nedávno koupil - velmi zajímavé balení (oficiální text distributora), jednotlivé bombónky vypadaly taky dobře (první dějiství), s vlastní čokoládou to bylo už horší, ale dalo se to vydržet (druhé dějiství), ale náplň byla naprosto příšerná (třetí dějiství). Přesně takto to bylo s tímto filmem - natočili jej tři režiséři s velmi sestupnou kvalitou své práce, a podle toho to taky vypadá. Pokud bych hodnotil jen první část, tak dávám 4 ani nemrknu, ale film jako celek je velmi slabý a ke konci už jsem ztratil úplně. Škoda té promarněné šance .. ()

Reklama

dezorz 

všechny recenze uživatele

Uz zaciatok filmu dava nenapadny signal. Brutalna psycho gore horror scena, ktora sa obvykle v gore horroroch objavuje ako finish. Co s takymto brutalnym zaciatkom? O aky film pojde? Spravna otazka - pochopili ste signal, ktory film vysiela. Medzizanrovy medzikus za malo penazi s pekvapivo zaujimavym a v zasmrdnutych zombie filmoch cerstvym napadom. Ach romero, romero, preco si romero. Preco uz nie si mlady, neznamy, ako tito 3 adepti indie filmu? ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Do kolonky žánrů, který tento film obsahuje, bych přidal rozhodně komedie taky. A to hlavně díky druhé části. Film je totiž rozdělen do tří částí, z něhož první je fajn, druhá je nejlepší a děsně vtipná a třetí je nudná, nesmyslná a rádoby brutální. Kdyby se nesl film v komediálním duchu, dal bych možná i hvězdičku navíc. Takhle jsem se rozhodoval mezi dvěma a třema. Jinak celý námět filmu není moc originální, ale pořád nepřišel film, který by myšlenku převedl do úspěšného a zajímavého celku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Horor, kterej se snaží působit realisticky, ale tak nějak mu to moc nejde nebo aspoň já sem tomu moc nevěřil. Ovšem mrtvol jsou hlady, kreve stříká taky habaděj a občas to na diváka vytáhne slušně drsný scény, ale stejně jako celek mě to moc nebavilo, přece jen nápad s ovládáním lidský mysli pomocí různých signálů, tady pomocí TV, bylo už celkem dost a tohle nic moc novýho nepřináší ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama