Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v Římě v 80. letech. Parta kamarádů se má připravovat na zkoušku dospělosti, místo studia se ale zaplete do neuvěřitelné souhry nešťastných náhod. Za všechno může Luca, který - vyzbrojen nezvyklou odvahou - zasype profesora italského jazyka a literatury Martinelliho celou řadou urážek a obvinění. Hned nato zjistí, že Martinelli bude členem zkušební komise. Aby toho nebylo málo, Luca se zamiluje do Claudie, která je zasnoubená s chlapcem, jenž má o 20 kg více svalů než on. A to ještě netuší to nejpodstatnější: Claudie je dcerou nenáviděného profesora Martinelliho. Vše vrcholí noc před maturitou… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* tahle lehká romantická komedie se mi trefila do vkusu, i když na žánr studentských a pubertálních komedií ulítlý rozhodně nejsem. Ono je to asi nejspíš tím, že tato si jede v úplně jiném duchu než jsme v posledních letech zvyklý. Tady je to hodně o retro atmosféře, o chytře napsaném scénáři a slušných hereckých výkonech, které skvěle padnou do svých rolí. Rozhodně teda nepočítejte s něčím na úrovni amerických Prciček či jiných uslintaných komedií točených pro dnešní týnejdžry, i když myslím že by si to mohli užít i mladí. Má to hlavu a patu a rozhodně na závěr se nedočkáte typického klišé. Rozhodně doporučuji a zaslouží si větší pozornost než současnou necelou stovku. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že tento film vidělo tak málo lidí... Asi trochu zapadlý film, který je ale skutečně fajn a příjemný na odreagování, ať už pro teenagery, jak tady někteří píší, nebo pro dospělé. Viděla jsem ho v období, kdy jsem zkoukla několik pokračování American Pie, a byl to po těch hloupejch nevtipnejch nechuťárnách pro mě balzám na duši. Tím ale nechci říct, že by Noc před zkouškama byla kvalitní jen ve srovnání s těma hrůzama, naopak. Pokud se chcete (inteligentně) odreagovat a pobavit, a k tomu jako bonus si zavzpomínat na 80.léta, jejich hudbu a módu, rozhodně doporučuju. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to tváří skoro tuctově, ale na konci se z toho vyklube moc příjemná, letní, pohodová a hlavně těžce nostalgická komedie, která potěší a zahřeje na duši. Moc pěkná ukázka toho, že když je Vám kolem osmnácti let, tak máte na starost, nebo spíše v hlavě úplně jiné věci, než se učit na maturitu. Řeší se hlavně láska, nevěra, nečekané otcovství a pár jointů navíc, to vážně není nikdy na škodu. Super konec, scéna s klečením na náměstí a hlavně hudební složka a poslední song ve mně nechávají ještě malou naději, že nakonec půjdu do plných. Rozmyslím se pořádně a uvidím, zatím je to tak padesát na padesát. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

U filmů, jejichž děj se odehrává v "osmdesátkách", mám obrovskou výhodu v tom, že poznávám každou skladbu ze soundtracku, což se mi u snímků ze současnosti příliš často nestává. Kromě toho má film na komedii ze studentského prostředí nezvykle dobrou atmosféru, kvalitní humor, fajn obsazení (na Claudii se mi velice dobře dívalo a poker face profesora Martinelliho mě fakt dostával) a absolutní nedostatek amerického patosu. Takové filmy mě dokážou hodit do pohody. Závěrem musím oficiální cestou poděkovat bubun za její komentář, bez něhož bych se k této záležitosti vůbec nedostal. A to by byla fakt škoda. Moje. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Massi, můj nejlepší kámoš. Drží rekord v počtu mrtvých prarodičů. 35 starých ubohých lidí se muselo obětovat, aby ho v hodině nezkoušeli.“ Vysmát se nenáviděnému profesorovi ještě před maturitou není úplně to nejtaktičtější, co můžete udělat, tím spíš, pokud ho nečekaně dostanete jako přísedícího. A do toho ještě ta láska (jakože podlehnout Cristianě Capotondi je tak snadné)…Nečekal jsem nic jiného než maximálně nenáročnou „teen“ komedii. A nakonec se z toho vyklubala překvapivě pohodová a vtipná odreagovačka, u které jsem se upřímně bavil. Své samozřejmě dělá i nabouchaný dobový soundtrack, kombinace anglicky a italsky zpívaných „pecek“ té doby funguje na jedničku (ostatně, jet si v porsche 200 kilometrů za hodinu a zpívat si u toho The Final Countdown…to prostě má své kouzlo). A poměrně netuctový závěr překvapil a vlastně i potěšil. Slušné 4*. Pokud točit „teen“ komedie, tak přesně takhle. „Díval jsem se na těch 10 vteřin Claudie celou noc. Alice říká, že jsem psychopat…myslím, že má pravdu.“ ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Samotný názov filmu je odkazom na rovnomennú pieseň Antonella Vendittiho z roku 1984, ktorá je súčasťou soundtracku k filmu. Ďalším odkazom na pieseň rímskeho speváka a skladateľa je skutočnosť, že vo filme aj v texte piesne sa dievča, ktoré hlavný hrdina miluje, volá Claudia. (Arsenal83)
  • Vo filme môžeme vidieť zostrihy z reprízy televízneho programu Indietro tutta! vysielaného 1987-1988 a epizódu erotického televízneho programu Colpo Grosso vysielaného od 1987 do 1992. (Arsenal83)
  • Film ponúka presnú rekonštrukciu kultúry mládeže osemdesiatych rokov prostredníctvom začlenenia viacerých odkazov, najmä tých hudobných, piesne "Lamette" (z roku 1982), "The Wild Boys" (1984), "Save a Prayer" (1982), "The Final Countdown" (1986) atď. Okrem toho tu existujú aj zmienky o Berlínskom múre, o rekorde trénera Giovanniho Trapattoniho s Inter Miláno, ktorý vyhral Scudetto, o národnom futbalovom tíme, ktorý vyhral majstrovstvá sveta 1982 a o pilotovi F1 Niki Laudovi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama