Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

necisty 

všechny recenze uživatele

Tady už se ovšem nedá ani mluvit o nějakém normálním ukončením natož tak o dobrém. Roberte C. Coopre, ty jsi se na to doslova vysral! Tobě tak vymáchat držku v červí díře. Tolik let jsme ti zasvětili a tohoto jsme se dočkali?! Nechápu jak lidi, kteří měli rádi původní bránu, mohli tohle ohodnotit kladně. Když se o něčem řekne, že budou poslední dva díly, tak do toho dám vše, aby jsme s radostí vzpomínali. Atlantida vznikla o několik roků dříve a už první díl dává posledním dvěma filmům SG-1 jednoznačně na prdel. Námět to možná mělo dobrý, ale nebudu prostě ve finále čekat hodinu na konečnou bitvu a pak zjistím, že tam ani vlastně žádná není. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Jak jinak může hodnotit poslední film ze série SG-1 člověk, který viděl všechny díly seriálu a všechny filmy o Stargate..Filmařina již není taková, jako v "Arše pravdy", ale i tak se fanoušek seriálu baví...Vůbec mi nepřišlo, že by měl SG-1 skončit..Tento film rozhodně není tečkou..já v to pevně doufám!;)Krom jiného nám tvůrci dluží legendární Furlingy, kteří jsou velkou záhadou...Co třeba další galaxie s novými záporňáky a s hodnými kamarády Furlingy???:))) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

SG-1: finální finále - část definitivně poslední. U Archy Pravdy jsem vyjádřil naději, že časově cestovatelská Baalova labutí píseň bude lepší než rutinní zúčtování s Orii, což trochu komplikuje fakt, že obecně nemám tenhle druh dílů moc rád... s výjimkou epizody S4.16. Ale naděje nezemřela a naštěstí se naplnila! Continuum má v rámci seriálu dost neotřelou zápletku a scénář vůbec, dává hercům prostor, aby se svými postavami pracovali jinak, než jsme byli zvyklí, a hlavně má spád a grády. A generála Hammonda, budiž otcovskému sympaťákovi Donu S. Davisovi země lehká. A Jacka O'Neilla - bez něj by to přece ukončit nešlo;) Ve výsledku jsem tedy naprosto spokojen a ještě jednou děkuji SG-1 za deset let zábavného (a sem tam i napínavého a výjimečně i zajímavé otázky nastolujícího) putování vesmírem Hvězdné Brány. Navždy zůstane nejseriálovatějším seriálem mého dospívání, a upřímně doufám, že až něco pokoří její rekord v nepřetržitém natáčení sci-fi seriálu, bude to minimálně stejná událost jako tohle. 80%, stejně pevných jako pro celou SG-1. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

očékával jsem taky o dost silnější příběh..námět založenej na cestování v čase mě zrovna dvakrát nenadchnul, ale nakonec to zachránil způsop, jak cestování do dob minulých funguje a že je založen na principu, díky kterému už se ve stargate pár takových skoků objevilo. Stejně tak bylo dobrý, jak Martin Wood zamíchal s postavama a stím, jak by to mohlo být, kdyby žádná stargate neexistovala. Provedení bylo takový, jak se na sg sluší, ale scén při kterejch bych ani nedejchal nebylo zas tolik, jak sem u mýho oblíbenýho seriálu zvyklej. Víc "sci- fi" scén a lepší příběh a kdybych neměl pocit jako bych koukal na jeden z dalších dílů sg-1, tak bych dal plnej počet.. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Good bye, Stargate! Úplně poslední "věc" ze série Stargate SG-1. Zakončení bojů s Goa´uldy, které trvali neuvěřitelných deset let. Tak dlouho byl tento seriál klenotem, a věřím že stále jím i bude. Rozpočtově je to opět céčko, nicméně je to znatelně lépe natočene než Ark of Truth, a i to více pobaví. A opravdu, za 7MiO dolarů, to bylo natočene opravdu FAMÓZNĚ, a mnohem lepší než některé drahší filmy. A cameo Richarda potěší. Again, good bye SG-1! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Snímek si vysloužil zápis do „Guinnesovi knihy rekordů“ jako nejseverněji natáčený snímek. (Terva)
  • Mal sa natočiť aj tretí diel s názvom Revolution, no kvôli finančným problémom MGM k tomu nedošlo a film sa tak odložil na neurčito. Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Ben Browder a Claudia Black dokonca potvrdili účasť. (sleepy)
  • Snímek vznikal za vydatné podpory amerického letectva (pro natáčení zapůjčili letouny F-15) a námořnictva. (3DD!3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno