Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabší 4* pro nový film Stargate. Po dokončení závěrečné linie ze seriálu v minulém filmu už nebylo moc šancí kam uhnout a tak si vzpomněli autoři na nedokončenou "drobnost" okolo Baala. Celý film je velmi podobný několik dílům z celých 10 sezon, v kterých musela SG1 cestovat časem, aby vrátila vše do původního stavu. To se děje i zde, když Baalův originál se vrátí časem do minulosti a zabrání lodi přepravující hvězdnou bránu, aby ji přepravilo do USA a započal program Hvězdné brány. Film není ničím přelomový, ale stále má slušnou úroveň a hlavně se konečně někteří fanouškové dočkají Qetesh v plné síle a kráse:). Kromě ní potěší rozhodně "návrat" starého dobrého Richarda Dean Andersona. Pro fanoušky povinnost, pro ostatní průměrná jednohubka... ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Odhleďme od několika nelogičností tématiky cestování časem, kdy si člověk, když se trošku zamyslí, ihned může často klást: "ale takhle by to logicky být nemohlo...". Přejděme to, že tématiku cestování časem nemám zrovna nejraději - a že se v seriálu SG-1 několikrát už objevila, takže nejde ani v rámci série o nic originálního... Tenhle film má zcela jiné kvality. Mé srdce notně pookřálo, když jsem viděl celou tu partu zase pohromadě. A nemyslím tu jen starou známou SG jedničku, o O´Neilla, Hammonda a další. Mám na mysli i téměř kompletní partičku mých oblíbených Goa'uldích vládců - vidět opět pohromadě tato charismatická stvoření (Cronose, Apophise, Nirrti, Yu, a další), ačkoli většina z nich zde nedostala větší prostor, u mě vyvolalo příjemné nostalgické pocity. Nic proti novějším úhlavním nepřátelům Oriům - ale Goa'uldi jsou prostě Goa'uldi. Namyšlení, velkopanští, nesnášenliví, jednoduše sví... Potěšil mě i návrat skvělého prezidenta v podání Williama Devana. Co se R.D. Andersona alias O´Neilla týče - mrzí mě, že zde nedostal více prostoru, protože jeho postava si to vskutku zaslouží. Cam je taky fajn, ale kdyby jeho linii v příběhu ztvárnil O´Neill, bylo by to možná lepší... Ač s mírnými obavami, protože jak už jsem předeslal, časové hrátky a s nimi spojité nelogičnosti, usmrcování hrdinů, aby se vrácením do minulosti opět oživili v alternativní časové linii atd. zkrátka nemám v lásce - i přes to všechno je příběh tohoto filmu kvalitní a ve spojení se starými (mladými?) známými herci a prostředím jsem se prostě od začátku až do konce velice bavil. Výprava, kamera a efekty ve srovnání s TV epizodami doznaly také větší monumentálnosti a tak scény v Antarktidě či bojové akce ve vzduchu zde vypadají skutečně velkolepě. Dialogy jsou, jak je u tohoto seriálu standardem, kvalitní a vtipné. Objeví se tu spousta zajímavých nápadů. Příběh není předvídatelný (většinou), uskuteční se zde i nějaké překvapivé dějové zvraty, a hudba? Také výborná. Až mi na konci bylo líto, že tohle je konec. A nebo ne? Třetí SG film na obzoru? Kéž by! ()

Reklama

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Jako tečka za hvězdnou branou by se mi více líbila archa, ale dobře, continuum je taky pěkný nášup a vlastně jsem rád za cokoliv, kde se točí brána ze sedmi symboly. Tolik očekávaný Jack si nezahrál tak jak jsem čekal, na druhou stranu tu zase máme pěknou flotilu goualdů, že by z toho pamětníkům i slza ukápla. Bohužel návraty v čase, alternativní budoucnost atd, to jsou už řádně provařená témata, nejinak je tomu i zde. Mé očekávání směřovalo k super konci, se kterým jsem doufal že si trochu vyhrají, bohužel zkončil dřív než začal, a tak abych parafrázoval Jacka při obřadu vyjmutí - "a to je vše?" Proto slabší 5, přecejenom je to Stargate :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Závěrečný film seriálu, se kterým jsem žil půlku mého života jsem si nemohl nechat ujít. Ačkoliv by se to mohlo nazvat prodlouženou epizodou než samostatným filmem, což by se jim nedalo opřít ani kdyby byl závěr jakýkoliv. Viděl jsem první film, Archa pravdy, a byl jsem relativně zklamaný, řikám relativně, protože po příběhové stránce film dopadl dobře, ale jediné co mi tam chybělo, byl O´Neill. Ten prostě pro seriál udělal hodně a rozhodně by si to zasloužil. Když jsem zjistil, že v tomto OPRAVDU závěrečném filmu hrát bude, nemohl jsem se těšit více. Nakonec mi tam pár scén vystřihl, pár hlášek nadhodil, ale okolo něj se to zase neodehrálo. Každopádně tak i tak jsem se u tohoto filmu bavil od začátku do konce. Je zábavný, je pro seriál velkolepý, ale také je poslední, a to je na tom to nejhorší. Fakt, že jedna seriálové éra mi končí před očima poslední scénou a deset sérií seriálu s plus dvěma filmy už pro mě nebudou žádnou novinkou v čem určitě nejsem sám, ale alespoň mám na co vzpomínat. Hvězdná brána: Návrat se povedla, to se musím přiznat, že se mi opravdu líbila. Už jen fakt, že jsem jí věnoval svůj tisícátý komentář o něčem svědčí. Nikdy na seriál nezapomenu a tento film ho zakončuje opravdu hezky. Tak, jak si to seriál takových kvalit určitě zaslouží. Závěrečnou misí, na kterou se bude dlouho vzpomínat. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejlepší SG-1 za posledních pár let. Cestování časem a skrz paralelní světy byli vždycky moje a dokážu si ho vždycky užít. Příběh se, k mému překvapení, opravdu moc povedl, protože jsem úpřímě řečeno nedokázal přijít na to, jak všechny ty věci, o kterých se mluvilo chtějí tvůrci nacpat do jednoho funkčního celku. Dokázali to parádně a ještě mě několikrát překvapili, dokonce i pro mě, nečekaným zvratem. Možná mě jen mrzí, že mohli film prodloužit o čtvrthodinku a trochu si pohrát s životem v "novém" světě, bylo by tam dost prostoru pro dalších pár vychytávčiček. Co se týče hereckého osazenstva bylo prostě prima. Tolik známých tváří. Richard Dean Anderson je zase baculatější, ostatně tak jako v každém z nedávných hostování v HVĚZDNÉ BRÁNĚ, ale hláškuje mu to líp než zamlada. Když už jsme u hláškařů tak Michael Shanks jako Daniel Jackson sype z rukávu jednu za druhou a získává tak moji osobní cenu hláškaře filmu. Poslední slova snad patří generálovi "Don S. Davisovi" Hamondovi, který před pár dny zemřel a CONTINUUM je jedním z jeho posledních filmů. Budete nám chybět. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Producent a scenárista všech tří seriálů, Brad Wright, se ve filmu objeví jako pilot F15. (Guilemot)
  • Snímek si vysloužil zápis do „Guinnesovi knihy rekordů“ jako nejseverněji natáčený snímek. (Terva)
  • Při natáčení v Arktidě (natáčelo se i v tamních staničních laboratořích aplikované fyziky vybudovaných v roce 1943) byli součástí štábu i Richard Dean Anderson, Ben Browder a Amanda Tapping. (3DD!3)

Reklama

Reklama