Reklama

Reklama

Vojenský veterán Hank Deerfield se snaží spojit se svým synem, který by měl být zpátky na základně po návratu z mise v Iráku. Dozvídá se však, že zmizel a nikdo netuší, kde by mohl být. S tím se ale Hank nechce smířit, a proto sám pátrá po synovi. Čeká jej však poznání, o které možná ani nestál. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (352)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Dosti zdlouhavé protiválečné drama - poukazující na velký problém vojáku (Zimbardo by se ohradil), kterým je jejich hnusné chování v průběhu boje - které je detailně propracováno a citově tlačí na diváka, cemuž dost dobře pomáha vynikající Tommy Lee Jones, kteremu po boku kračí "uplně jiná" Charlize Theron. Dost dobrá podívaná, ale příběh ktery neni zrovna originalni by se vlezl do mnohem kratsi stopaze, ale to nemeni nic na tom, ze film udelal dojem a to je hlavni! 8/10 ()

woody 

všechny recenze uživatele

Stejně jako se na válku v Iráku bude nahlížet jinak za 20 let, tak i tento Haggisův film přišel moc brzy a bude chvíli trvat, než bude doceněn. Společenská kritika o to naléhavější, že na nikoho nesvaluje vinu, nikoho zbytečně neglorifikuje, jen předvádí, že se to "strašně posralo". A tak to zřejmě cítí většina americké střední třídy. Dokonce ani závěr s vlajkou mi nepřišel trapný, byť jsem ho podvědomě očekával. Silné volání o pomoc, které zřejmě zůstane nevyslyšeno... ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Haggis nasadil dost těžkopádné tempo, takže ty dvě hodiny jen tak neutečou. Přesto mne dokázalo pátrání výborného Jonese a Theronové udržet celou dobu v pozornosti. Stejně jako v Crashi zde vystupuje spousta postaviček, tentokrát většina z nich ale jen zbytečně statuje a maximálně posune děj o kousíček dál. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Paul Haggis, ktory natocil oscarovu dramu CRASH (2004) si vybral opät zaujimavu temu. Dej ma zaujimal, avsak film ma aj hluche miesta a s pribudajucimi minutami som sa zacinal pomaly nudit. V kazdom pripade sa mi Crash pacil o nieco viac. Tommy Lee Jones bol nominovany na Oscara za herca v hlavnej ulohe, avsak potesenie z Oscara mal Daniel Day-Lewis za dramu AZ NA KREV (2007)... 27.12.2009 ______ Tommy Lee Jones - (Hank Deerfield) +++ Charlize Theron - (Emily Sanders) +++ Jason Patrick - (Plukovník Kirklander) +++ Susan Sarandon - (Joan Deerfield) +++ James Franco - (Serzant Dan Carnelli) +++ Barry Corbin - (Arnold Bickman) +++ Josh Brolin - (Buchwald) +++ Frances Fisher - (Evie) +++ Produkcia: Paul Haggis +++ Hudba: Mark Isham +++ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Další válečná PTSD depka, tentokrát s Haggisovým civilnějším přesahem a rukopisem, který však není o nic míň zdrcující v tom, jak dopady války vyobrazuje. Ke konci se vzhledem k tématu trochu zbytečně tlačí na emoce, kamenná tvář Tommy Lee Jonese naštěstí propouští jen kapky krve, nikoli slz, takže to ve finále nesklouzlo k ničemu horšímu. O dva roky mladší Mariňák shodou okolností taky nasnímanej Deakinsem je ale přece jen jinde. 8/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Charlize Theron (s trochou nadsázky) říká, že roli v tomto filmu získala díky tomu, že je kuřačka. Režisér Paul Haggis slíbil, že pro ni napíše film, když se oba potkali coby jediní dva kuřáci na "rauchpauze" během udílení jakýchsi cen. (Valsadora)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno