Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Tuck Pendleton (Dennis Quaid) je mladý a stejně tak arogantní pilot pracující ve výzkumu miniaturizace. Při jednom experimentu, kdy má být jeho "ponorka" zmenšena na mikrometry a vstříknuta do těla bílého králíka, do laboratoře vtrhne skupina zločinců a snaží se tuto revoluční technologii ukrást. Jeden z vědců s Tuckem uteče, ale je zabit. Okamžik před smrtí ještě vstříkne Tucka do těla Jacka Puttera (Martin Short), neurotického hypochondra. Spolu se poté snaží zjistit, kdo za útokem stojí a získat potřebné přístroje zpět. A to nejen protože Jack nesnese pomyšlení, že mu tělem rejdí malilinkatý človíček a roznáší tam bacily, ale i protože Tuck nechce zemřít někde v trávícím traktu člověka a nechat tak matku svého budoucího dítěte a svou lásku Lydii Maxwellovou (Meg Ryan) v domnění, že je nejhorším chlapem pod sluncem. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu jiný vesmír, protože v tom našem by se držka Martin Short nikdy Meg Ryan líbit nemohl. Nápad to byl ale perfektní a na svou dobu skvěle zpracovaný. Když se k tomu připočítá halda dobrých vtipů, tak z toho vychází opravdová paráda. Škoda jen přepálené stopáže, protože to místy ztrácelo tempo. 85% ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit tomu, že jinak výsledný velmi pozitivní dojem kazí pár nepochopitelných/nepovedených scén,například- zápas v autě s liliputánsky zmenčenými záporáky byl pořádně velkej úlet.Jinak hodně na pohodu film u kterého jsem se slušně bavila,žasla nad neuvěřitelnou podobou sympatického Dennise Quaida s Harrisonem Fordem a smála se nad komediastvím Martina Shorta. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

INNERSPACE (1987) ___ "Nezajímá mě, jak vypadáš v obličeji, nýbrž to, co skrýváš uvnitř, to je to skutečně důležité ." ___ Povšimněte si, že téhož roku přichází Francouzi s kultovní sérií Byl jednou jeden... život. Co z toho můžeme vyvodit? Jedna vlaštovka jaro nedělá, dvě už by mohly, proto si sám pro sebe dovolím překřtít sedmaosmdesátý rok na rok filmařů-anatomů! ___ Ať už mi bylo dvanáct, nebo čtyřiadvacet, bavil jsem se u tohoto filmu stejně. Škoda, že jsem líný, zjistit si, jak bych dnes zareagoval na tu francouzskou sérii, ta se mi ve dvanácti, mám-li být upřímný, moc nelíbila. 70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, co vedlo k takřka zázračnému uzdravení Jacka Puttera ... a taky o tom, že miniaturizace není žádná legrace, obzvláště když s omezenou zásobou kyslíku uvíznete v cizím těle. Ale jelikož se jedná o velice zdařilou komedii s víc než dobrými triky (zejména s přihlédnutím k roku vzniku), nebudete se o osud jejích hrdinů nijak zvlášť strachovat, naopak - jejich nemalými obtížemi se budete královsky bavit. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Okouzlující sci-fi komedie v produkci Stevena Spielberga, z úžasných 80. let, která je jakousi variací na Fantastickou cestu. Vnitřní vesmír jsem si připomenul po téměř dvaceti letech a s radostí jsem zjistil, že neztratil nic ze své uhrančivé přitažlivosti a trikového půvabu. P.S. Tento film má u mne jedno malé, bezvýznamné mínus a sice za to, že vyfoukl mému oblíbenci Predátorovi Oscara za vizuální efekty. Ale já mu to odpouštím. A rád. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • Dennis Quaid a Meg Ryan, kteří se poznali během natáčení tohoto snímku, se o 4 roky později vzali. (oje)
  • Film byl nominován na cenu Saturn (Akademie sci - fi filmů, fantasy & hororu) za nejlepší režii, nejlepší film a nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Martin Short, který při hádance "Eat me, Drink me" správně vyřkne: "Alice in Wonderland!" si o dvanáct let později zahrál Kloboučníka ve stejnojmenném televizním zpracování Alenka v říši divů (1999). (ČSFD)

Související novinky

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama