Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

decouble 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček vypadá přehnaně, ale musím říct, že se jedná o jeden z nejčernohumornějších, neujetějších a nejmorbidnějších snímků, jaký jsem kdy viděl. Tenhle film v žádném případě nerespektuje klasické vyprávěcí schéma. V momentě, kdy má dojít ke zvratu a z hrdiny by měl přestat být posera, naopak klesne na to nejhlubší morální dno, takže si uvědomuji, že pro spoustu diváků je těžké dívat se na film, v kterém se s hlavním hrdinou nemohou snadno identifikovat. Ale právě v tom spočívá to potěšení ze sledování Terkela. Je to bizzarní muzikálový výsměch všem lidským slabostem a charakterovým pokřivenostem a také absurdní znesvěcování většiny tradičních morálních hodnot. Navíc to má takřka geniální český dabing! Marek Eben jako slizký učitel. Více viz. komentář Arbitera. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Dánští režiséři Fjeldmark, Christovffersen a Andersen mají problém. Toliko se snaží přiblížit se kultovnímu South Parku, avšak nemají dostatek nápadů a zásobu kvalitních vtipů na to, aby se divák po několika málo minutách nezačal kousat nudou. Ohavnou vizualizaci vem čert, ta by se dala při vyšší kvalitě ostatních aspektů oželet, ale, bohužel, film Terkel má problém nevyniká snad v ničem. Je pouze podprůměrnou napodobeninou jednoho kultu a těch pár dobrých fórů celý film rozhodně nespasí. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Animace 4/10/// +ty kokso, valím bulvy, tohle by opravdu neměli vidět děti, výborný český dabing, včetně zpěvu, černý humor, hlášky a krev na všude stříká -hodně slabá animace a neříkejte, že to byl záměr/// Tak tento počin se dá hodnotit buď dvěma nebo čtyřmi hvězdičkami. Já bych se nejraději přiklonil k tomu lepšímu hodnocení. Protože když se oprostím od slabé animace na kterou jsem si po čase stejně zvykl a nedělal mi problém, tak je to hustej nářez. Tohle tady v animovaný podobě ještě nebylo. Jaká že je přístupnost? 15 a výš? Děti by tímto filmem utrpěli duševní a psychickou újmu ale já se dost dobře bavil./// Celkem 69%/// ()

packa 

všechny recenze uživatele

Marek Eben nemá chybu! Jsem v šoku, že tu práci vzal (vzhledem k obsahu snímku), ale odvedl ji dobře. Jinak je film spíš průměrnej, scénárista se pokusil vytvořit něco na způsob South Parku, nicméně se spíše rozpačitým výsledkem. Animace je sice hrozná, vzhledem k zaměření snímku však nikterak neruší (a neměli bychom dánské tvůrce kritizovat, kdo ví, co přinese ryze český Kozí příběh) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák jsem si pouštěla při obědě o polední pouze. Už to dělat něbudu, protože při některých hláškách jsem se málem udusila. Dětem bych tenhle příběh nepouštěla, ale když jdu kolem naší základky a slyším, co některá děcka dokážou vypustit ze svých úst, tak je to vlastně úplně jedno. Animace je docela strašná. Dabing byl parádní. Marek Eben holt musí někdy vyklouznout ze své ulity. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Během scény ve třídě, kdy třídní učitelka vykládá o výletě, je možné si všimnout, že Terkelova ruka projede židlí. (ČSFD)
  • Když Gunar hází ve třídě míčkem po Terkelovi, tak žádný batoh na zádech nemá, ale ve chvilce, kdy je záběr na jeho záda, už batoh má a hned poté jej zase nemá. (Hannibal92)
  • Terkelův otec Leon na všechno odpovídá slovem "ne" - k tomu navíc pokaždé čte to samé vydání novin. (HappySmile)

Reklama

Reklama