Reklama

Reklama

Psychologický thriller vypráví o skupině problémových puberťáků, které rodiče poslali do nápravného zařízení na Fidži. Tábor však je ve skutečnosti vězením, kde dospívající děti podléhají vymývání mozků a jsou zneužívány svými strážci.
Psychologický thriller režiséra Christiana Duguaye vypráví o osudu skupiny teenagerů, s nimiž si rodiče nevědí rady, a proto je pošlou na Fidži do tábora s nápravným programem. Zdi, které by je oddělovaly od okolního světa, nejsou zapotřebí, protože z ostrova uprostřed Pacifiku se nedá utéct, a děti navíc musí stále nosit senzory. Dr. Hail (Peter Stormare), který je vedoucím tábora, i jeho pomocníci mají dokonale propracovaný systém šikany, v němž nechybí brutální násilí, vymývaní mozků ani sexuální zneužívání... (HBO Europe)

(více)

Recenze (148)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Co přesně vám vadilo na režii? Co vám na tom přišlo směšnýho? Dobře, těžko se tomu dá odpárat pár nelogických zvratů a leccos vypadá bejt přehnaný (viz zbytečně afektovaná postava Jacka), nicméně na mě to zafungovalo. Před kamerou se sešlo pár talentovaných herců a samotná kamera byla syrová stejně jako všechno to, co snímala (což mi naprosto vyhovuje). Boot Camp navíc (ne)příjemně graduje a já se od stavu "však to je v jádru dobrá věc" dostal k unikátní kombinaci napětí a zlosti. Za mě v rámci možností spokojenost. ()

Lisabellla

všechny recenze uživatele

"Láska mládí, jaký to krásný pohled" - to byla polovina filmu. To byl zlomový bod. To byla chvíle, kdy ty dva začali nenávidět. A to také byla chvíle, kdy já přestala dělat vše ostatní a sledovala pouhý děj. Proč si toto dílo zasloužilo takové nízké hodnocení? Proč "přední" hodnotivší, kteří by si měli uvědomit, že na jejich hodnocení záleží, odsuzují jedinou větou bez jediné myšlenky? Všude na světě to tak funguje. Na dětských táborech jsou vždy "ti starší", co vedou "mladší, na vojně (o které si myslím, že je zatracená škoda, že už není povinná) jsou bažanti a mazáci, ve školách, ve firmách .. Všude jsou ti "služebně starší". Je to psychický nátlak, teror, je to šikana, ale je to tak všude. Chceš ze slušného člověka udělat teroristu? "Přeprogramuj mu mozek". Chceš z grázla udělat slušného člověka? Použij tutéž metodu. Je to skvělý film o tom, že život není peříčko a když zlobíš, budeš potrestaný. A do toho všeho výborná Mila Kunis. I když uznávám, že tem konec stál za prd. Parta puberťáků se naráz stala uvědomělými občany a vědí o životě vše. ()

Reklama

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Film Výchovný tábor, je o táborech, které existují po celém světě a v kterých se s náctiletými zachází nelidsky. Nemohu říct, že by to byl nějaký super film, který bych viděl v poslední době. Ale já, vím určitě, že bych nikdy nechtěl být v tomto, ani v žádném jiném podobném táboře. Jedno vím ale určitě, film Vás donutí se nad sebou zamyslet, ať už jste jacíkoliv. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Máte-li problémy se svým nezletilým dítkem, tak ho pošlete do výchovného tábora na ostrově Fidži, tam už vaši ratolest sadistický a perverzní bachař Logan srovná pěkně do latě a to tak, že si rázem ani nevzpomene na drogy a drobné delikty, kterých se dopustil. Vyfasuje černé tričko a kecky a detekční zařízení na nohu, a dokud se jeho stejnokroj nezmění na bílou barvu, tak tu trestanec ztvrdne, dokud nepřijde k rozumu. Doktor Hall vládnoucí zde pevnou rukou, už má své výchovné metody, jak nezvedence napravit a udělat z něj lepšího člověka. A aby taky ne, když je sám autorem tohoto výchovného. programu. Když už nezabere ani to, tak si vás podají vaši spoluvězni. Kdyby tenhle příběh byla čirá fikce, tak bych si pomyslel, že tvůrci měli celkem zvrácený smysl pro humor a asi chtěli poukázat na problémovou mládež, ale tohle je natočeno podle skutečných událostí. Zajímavý námět v rukou zkušeného, ale velmi průměrného režiséra Christiana Duguaye pramálo funguje a vychází naprázdno. Scény fyzického týrání, ponižování a mučení jsou velmi slabě natočeny a je jich zoufale málo. Když už se má dostavit nějaké to dramatické napětí, v tomto případě související se zoufalým útěkem z ostrova, tak se prostě divák musí smířit s tím, že Duguay to natočí bez napětí, mdle a nudně. Tento film je vůbec nějak až moc nudný a nevýrazný. A tak nějak zkratkovitě natočený bez scén, které by nějak byly zapamatování hodné, i když pohledné Mile Kunis, Gregory Smithovi a Peteru Stormaremu nelze upřít snahu, ale zvláště Stormara jsem už viděl hrát mnohem lépe. Je otázkou, zda by z podobného originálního tématu vytřískal víc jiný režisér. Rozhodně však lze prohlásit, že v Duguayově režii se jedná o slabý a nudný film s několika dobrými scénami, ale celkově byl slibný námět solidně pohřben. 40% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Máte doma nevychovaného spratka, namachrovaného puberťáka nebo prostě jen problémového dospívajícího jedince? Pošlete ho do jednoho takového "výchovného" tábora na ostrově Fidži. Překvapilo mě, že film je natočen na motivy skutečných událostí, resp. že instituce podobného typu opravdu existovaly a stále asi ještě existují. Potenciál zajímavého námětu tady byl pro potřeby filmu využit asi dostatečně (čímž neříkám, že úplně beze zbytku), snad jen konečné vyústění mohlo být trochu tajemnější a nápaditější. Jinak jsem ale spokojen a rád zvednu průměr sice slabšími, ale pořád slušivými 4*. 70% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Zkratka "ASAP", kterou nosí "účastníci tábora" na tričkách ve filmu, znamená Advanced Serenity Achievement Program, tedy Moderní program pro dosažení klidu. Ve skutečnosti ji můžeme přeložit i jako "Jakmile to bude možné", což ukazuje touhu tábor co nejrychleji opustit. (Cheeker)
  • Na jednom snímku prezentace Dr. Haila (Peter Stormare) na semináři v L. A. je možné vidět slovo "Responsability". Takové slovo ale neexistuje, jeho správné znění je "Responsibility", v překladu "Zodpovědnost". (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno