Reklama

Reklama

Psychologický thriller vypráví o skupině problémových puberťáků, které rodiče poslali do nápravného zařízení na Fidži. Tábor však je ve skutečnosti vězením, kde dospívající děti podléhají vymývání mozků a jsou zneužívány svými strážci.
Psychologický thriller režiséra Christiana Duguaye vypráví o osudu skupiny teenagerů, s nimiž si rodiče nevědí rady, a proto je pošlou na Fidži do tábora s nápravným programem. Zdi, které by je oddělovaly od okolního světa, nejsou zapotřebí, protože z ostrova uprostřed Pacifiku se nedá utéct, a děti navíc musí stále nosit senzory. Dr. Hail (Peter Stormare), který je vedoucím tábora, i jeho pomocníci mají dokonale propracovaný systém šikany, v němž nechybí brutální násilí, vymývaní mozků ani sexuální zneužívání... (HBO Europe)

(více)

Recenze (148)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Mohlo to aj byt lepsie urobene, pretoze mi v tom chybalo viac brutality, napatia a krvi. Hlupe cvicenie na ostrove a sadenie buriniek v zemi a obcas nezmyselne timove bitie svojho, akoze kolegu ma moc neoslovilo, ze by som musel mat otvorene usta dokoran, ze ake je to uzasne premysleny film. Film urceny pre televizne obrazovky, ktore tento film mozu kludne vysielat aj poobede. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté snáď po 10 rokoch. Za mňa veľmi dobrý film, ktorý síce má svoje chyby ale ja ho mám proste rád. Videl som ho snáď 8x a stále na mňa pôsobí dobre. Film sa nesnaží na nič hrať. Čítal som, že ľudia očakávali viacej od tohoto filmu. Súhlasím dá sa očakávať viac ale hádam, že režisér to nechcel dať ako R-kový film. Ak by tam bolo pridaných viac scén bolo by to ešte lepšie. M. Kunis, G. Smith a P. Stormare pekne tiahnu film od začiatku do konca. Vedľajšie postavy sú tam len aby sa nepovedalo a sú hlavne nevýrazné. Film má dĺžku 95 min. Tá dĺžka je dvojsečná zbraň. Je dobrá kôli dostatku priestoru pre hlavne postavy. Stihnú sa tu celkom slušne rozvinúť charaktery postáv. Na druhej strane je to krátke. Mohlo to mať kľudne aj 110 min aby to bolo brutalnejšie. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. Film jednoznačne môžem odporučiť. ()

Reklama

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Znepokojující a zcela jistě realitou inspirovaný snímek. Znepokojující je i to téma.. když rodič nezvládne výchovu, sežene peníze, a zadá to někomu jinému. Třeba dr.Hailovi. A ten pod pozlátkem táborových polepšoven vede de facto vylepšený koncentrák. Spíš to vede k zamyšlení, že instituce polepšoven je u nás pořád. Ale jakým způsobem nabídnout těmto nepřizpůsobivým dětem nápravu, a aby se chovaly tak, jak to po nich majoritní mínění společnosti chce? Jasně.. dost je jich v polepšovnách fakt sígrů, kteří mají své nepřizůsobivé sklony dány geneticky. A pak je tu spousta těch "hraničních" a těch co jsou tam neprávem. Podobně jako v tomto filmu. Smutné, že film vyvolává pocit, že nynější společnost, zejména rodina neumí vychovávat svoje děti. Tak aby ctily základní pravidla. Respektu. Aby jsme neměli pocit, že všichni středoškoláci a děcka v osmičce,devítce ZŠ, jsou čím dál tím víc oprsklá a drzá. Aby jsme neměli pocit, že za to "my", jako rodiče nemůžeme. Svobodu projevu.. proč ne.. ale kde se sakra poděla ta stará dobrá starosvětská výchova? Tak aby vůbec nebylo nutné pomýšlet na podobné "boot campy".. ()

maciii 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkně natočené drama, které má do psychologického thrilleru pěkně daleko, jelikož zaprvé vůbec nejde do hloubky svých hrdinů a za druhé nedokáže vybudovat atmosféru. Děj až na úplný závěr téměř negraduje, má neustále stejné, ačkoliv vcelku rychlé tempo a po nějaké době začne být sledování docela únavné. A vůbec je to celé takové povrchní. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Sice film s psychologickými aspekty ale stále jen oddechový thriller. Špatné obsazení herců kteří nedovedli vytěžit maximum, tudíž atmosféra která by měla u podobných snímků být tím zásadním a nejlepším hlediskem, je zde pouze průměrná a bez většího napětí. Zdálo se mi malinko, že se to snaží hrát i na něco víc! Což je škoda protože ten námět, ať už je to podle skutečné události či nikoliv, je velice nadějný a perspektivní! Za mě 3* za 63% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Na jednom snímku prezentace Dr. Haila (Peter Stormare) na semináři v L. A. je možné vidět slovo "Responsability". Takové slovo ale neexistuje, jeho správné znění je "Responsibility", v překladu "Zodpovědnost". (Cheeker)
  • Zkratka "ASAP", kterou nosí "účastníci tábora" na tričkách ve filmu, znamená Advanced Serenity Achievement Program, tedy Moderní program pro dosažení klidu. Ve skutečnosti ji můžeme přeložit i jako "Jakmile to bude možné", což ukazuje touhu tábor co nejrychleji opustit. (Cheeker)

Reklama

Reklama