Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 427)

castor 

všechny recenze uživatele

Velká pochvala. Ani jsem nevěřil, že by to Ridleymu zase vyšlo. Po všech těch negativních ohlasech se mi dostalo poměrně slušného příběhu, který velmi překvapivě vynechal patos a zbytečné heroické momenty. Vůbec mi nevadilo, že tvůrci lákají na biják o jedné navěky inspirující legendě, ale namísto toho nabízejí jen jakýsi prolog k legendě. Příběh o hrdinném lučištníkovi každý velmi dobře zná, proto mi nevadí, že se tvůrci odhodlali zbořit zažitá schémata. Pravda, ne vždy to vychází. Robin se tu a tam trošku poflakuje, než aby divákovi nabídl pořádně výživnou akci. Scénář, do kterého se prý často a hlavně drasticky zasahovalo, si zase podle svých potřeb skáče v ději a důležité aspekty jen tak nastíní (Robinovo náhlé státnické vnuknutí) a nedotáhne do snesitelnější podoby. V několika místech jsou holt cítit ostré nůžky. Ale jinak, jak říkám. Scottův filmařsky poctivý snímek mě nenudil, nenaštval, nezklamal, ani nepředkládal nějak zásadní množství hlušiny. Jeho zkušená režie jen umocňuje funkčnost celého příběhu. To dokládá i samotná milostná linie mezi Robinem a Marion. Scott zcela suverénně vnesl mezi oba hrdiny opravdový vztah nenásilnou a uvěřitelnou formou. A to se cení. Ve svém čele má navíc výborné herce, kteří si mě omotali kolem prstu – Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, Max von Sydow, Danny Huston nebo William Hurt, a poctivou kameru Johna Mathiesona (Království nebeské, Gladiátor). Spokojenost a čtyři hvězdy k tomu!! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Čert vem původní scénář Nottinghamu, z něhož nezůstalo v Helgelandově nástřelu absolutně nic. Scottův Robin Hood posílá i tak dost silný direkt diváckým očekáváním a místo standardní hollywoodské rychlokvašky předhazuje po dalším Gladiátorovi lačnícím divákům rom-kom středního věku, ke všemu v kulisách šedivého, blátivého a vůbec hodně nevlídného středověku. A výsledek funguje výborně. Tempo je sice pomalejší, bitvy méně epické, než jak jsme od Scotta zvyklí, a Helgelandova klišé a oslí můstky mnohdy vystrčí růžky podobně jako imbecilové z Universalu svoje střihačské nůžky. Jenže Scott jede na plný plyn a s bezchybným hereckým obsazením maže fanouškům středověkých kulis med kolem huby s intenzitou skautů prodávajících cukroví. A já mu to žeru i s poníky, Blachett v brnění, bez krve a dokonce i bez těch 20 minut navíc, jichž se (teď už oficiálně) dočkáme na "modrých plackách" a DVD a které dají finálnímu přesídlení mezi slavné listnáče ještě výraznější punc kvality. Vzpomeňte si na mě, až budete za pár měsíců přihazovat procenta k stávajícím hodnocení. Já jsem líný, takže jdu s klidem (takřka) na maximum už nyní. 9/10 P.S.: Potvrzeno, DC je boží. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Robin Hood, trochu jinak... Ale proč by to mělo být hned špatně ? Za 15 dní jsem zhlédl třetí film od režisérů z mé TOP a i tentokrát jsem viděl kvalitní filmařinu. Tenhle námět je 100x omletý a nevidím na Scottově pohledu na věc nic špatného. Nemá cenu se rozepisovat, řekl bych, že kvality snímku (obsazení, kulisy, dobová hudba a tak dále...) ve svém komentáři perfektně vystihl uživatel '' kajda.l '' (když zapomenu na výtky k Reynoldsově verzi:). Viděl jsem díky zmíněnému čsfďákovi director's cut a klidně bych vydržel i delší verzi - 90%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Legenda trochu jinak, které nejvíce ubližuje její název. Ten film se nikdy neměl jmenovat Robin Hood, ale Robin Longstride (nicméně chápu, že tohle by se hůř prodávalo). Scott potvrzuje vizuální cítění a jedinečnou schopnost vykreslit věrohodně historické období. Princ John je k smíchu a představení členů budoucí družiny trestuhodně krátké. Z toho filmu je hrozně cítit, že se hodně stříhalo. Těším se na prodlouženou DVD verzi, která ty skoky trochu učeše. Coby s "novou kapitolou známého děje" s tím nemám naprosto žádný problém. Přesto je jednoznačná chyba, pokud se film jmenuje Robin Hood a toto označení padne až v posledních minutách filmu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ridleyho poctivá práce. Chybí tomu srdce, ale ten ten feeling, že všechno je opravdové a ne CGI, to jsem si užíval parádně, asi mi to chybělo víc než jsem si myslel. Stejně tak je radost pohledět na herce - veterány, současnou střední generaci na vrcholu i nadcházející hvězdy. Analyticky historický náhled na to, jak to s tím Robinem tenkrát vlastně mohlo začít mi přišel osvěžující. 8/10 s příslibem do budoucna (ať už director´s cut nebo pokračování, které bych tentokrát určitě chtěl) P.S. Po druhém zhlédnutí v kině ještě doplňuji - skvělá romance středního věku :) ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Ve skutečnosti byl Richard I. Lví srdce (Danny Huston) raněn dne 26. března a až 6. dubna zemřel na následky infekce, nikoliv přímo v důsledku zásahu šipkou z kuše. (Chufu)
  • Severoamerické tržby byly 105,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 321,7 mil. (NIRO)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama