Reklama

Reklama

Prosíme přetočte

  • USA Be Kind Rewind (více)
Trailer

Prosíme přetočte je neuvěřitelný příběh o dvou kamarádech (Jack Black, Mos Def), jednom elektromagnetickém poli a všech vašich oblíbených filmech. Zmagnetizovaný mozek jednoho z nich totiž vymaže všechny kazety ve videopůjčovně a jim nezbude nic jiného, než smazané filmy znovu natočit. Vzniknou tak jedinečné verze filmů jako King Kong, Krotitelé duchů nebo Robocop. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Gondryho celovečerák. Byl jsem nadšený z Věčného svitu i Nauky o snech pro jejich hravost a vtipnost, ale Be Kind, Rewind zejména v první polovině není legrační vůbec (a to mám pro Jacka Blacka normálně slabost), v té druhé je to o trochu lepší, ale funguje spíš jako doják o lidské soudržnosti (ble) a tak... Ten skvělý (byť dost zastaralý - kdo si v roce 2008 ještě půjčuje VHSky?) ústřední námět si zasloužil lepší zpracování. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, na který se dá koukat jednou a dost. Jack Black a Mos Def natáčí "švédované" verze filmů, které kdybych neznal, tak bych na tento film jenom tupě čuměl, a že já taky ve většině případů čuměl. Každopádně když přišli se švédovanou verzí Krotitelů duchů nebo Křižovatky smrti musel jsem se smát. Škoda, že i během filmu samotného příšli vtipných scén není. Nápad je to opravdu skvělý, který ale skončí jako klasická dobrácká komedie, happyendem, na čem vlastně není nic špatného. Jenom to mohlo být o něco zábavnější i když samotné švédování je určitě velká zábava, což se ale o zbytku rozhodně říci nedá. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Škoda. Byl jsem na tenhle filmík hodně zvědavej. Vím, že točit amatérský snímky není žádná prdel a tak snímek skýtal určitě zajímavý potenciál na vděčné téma a ne, že bych se nepobavil, ale dalo se z toho prostě vytřískat víc. Nemůžu se tohohle pocitu zbavit. Takže je to taková zábavná jednohubka, která neurazí ani nenadchne. Každopádně nechci přehnaně kritizovat vím, že zvládnout udělat svůj vlastní film opravdu není sranda. A tenhle snímek to téma celkem trefně vystihuje, ale něco tomu chybělo.60% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mého se jedná o jednu z nejlepších komedií roku 2008. Důvodem je, že přestože je postavená na vykrádání jiných filmů, je velice originální. Film přetéká kreativitou a vtipnými nápady Michela Gondryho. "Swedované" filmy nemají chybu. Krom toho se režisérovi všechno to šílení podařilo uchopit a dát mu řád v podobě děje a tak může film uspokojit nejen takové alternativně založené jedince, jako jsem já. Jack Black zde předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů, jeho ujetý Jerry dokazuje, že by s přehledem zvládnul i vážnější role. Mě tedy Gondry opět nezklamal a opět jsem dostal víc než jsem očekával. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Genialita Michela Gondryho se zbláznila:) I mistr potřebuje čas od času oddech od své výjimečnosti, takže se Michel rozhodl natočit zcela bláznivou, oddechovou komedii. A jaké jiné téma by zde mělo dostat na frak, než námi milované filmy a kdo jiný by měl hrát hlavní roli než věčně neřízená střela v podobě Jacka Blacka:) Vysoce konverzační komedie. Zajímavý námět, nasmála jsem se skutečně dost:) Myslím, že Gondry tento film natočil schválně, jakoby amatérsky bez toho, aniž by měl v úmyslu vložit do něj v plné míře veškerý svůj talent a um. Zároveň ale také s tím, že úměrná jeho část je viditelná, ale jakoby pracovala v nějakém marijánkovém opojení:) Kdyby se něco podobného skutečně stalo, Asylum, SyFy a vůbec všechny laciné, béčkové filmy by měly velmi těžkou konkurenci:) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Při první scéně ve videopůjčovně je v TV klip "Ma Maison" od francouzské skupiny Oui Oui. Natáčel ho Michel Gondry, který v kapele působil jako bubeník. (finn)
  • „Ošvédováním“ se od roku 2016 zabývají ruští nadšenci ze Studia 188. (Fenk)
  • Režisér trval na obsazení obyvatel městečka Passaic v New Jersey jako komparz. (Dreadd)

Reklama

Reklama