Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Eddie, kam deš?" ,,Dát si studenou sprchu, mám rande s mýdlem." Mix Jasona a Carrie, kdy ovšem hlavní hrdinka postrádá její charisma. Jeden vlastně ani nečeká nic převratného, jelikož jasnou náplní každého Pátku je masakr nebohé (především) mládeže. A tak prostě jen čekáte, v jakém pořadí a jak kdo zahyne. Vizuálně jsou nejhezčí scény s oběma domy ponořenými do tmy. Zlověstný šepot a blížící se bouře dávají tušit masakrální finále. Bohužel jsem viděl zcenzurovanou verzi, kde většina vražd je sestřihaných. Ne že by o krvavé efekty byla nouze, ale střihy jsou jasně znát. Také nahoty, typické pro tuhle sérii, ubylo. Schematický scénář mnohé scény opakuje (samota, jezero, koupání, bouře, noční masakr), což jistě fanoušek očekává. Jen tentokrát mi vše přišlo bez nápadu a telekinetička nejenže film nevylepšila, ale byla celou dobu spíše tele než kinetička. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů ze všech. Z Jasona se konečně stal super nahnilý zombík,Kene Hodder je borec jako hrom a dává Jasonovi tak opravdu dobře namakaný vzhled. Film plyne dobře,nápad s telekinezí je opravdu dobrý a Jason má konečně pořádného soupeře,který se s ním nemaže a dává mu jednu ránu za druhou. Lar Park Lincoln se do role dost dobře vžila a narušenou dívku hraje opravdu skvěle. Jason má kupu nápadů na vraždění,nápad se spacím pytlem patří k těm nejlepším,stejně tak i pronásledování v lese s křovinořezem. Lar se postaví Jasonovi čelem. Za pomoci svých telekinezních schopností se ho ani nemusí dotknout,přesto dostane Jason nejvíce ran a zásahů z celé série. Střelí ho elektrický proudem,zabolí ho hlava po úderu gaučem,rozdrtí jej stříška,je škrcen na elektrickém drátě,propadne sklepem,tělo mu ozdobí hřebíky,pozná žár ohně. O jeho obličeji bez masky se musí mluvit,už jako o ksichtu,který vypadá z celé série nejlépe. Pokuď jde o stížnosti proč je ve filmu málo krve,ikdyž zní v podtitulu,zde je vysvětlení. Původně se mělo jednat o první střetnutí Freddyho Kruegera a Jasona Voorheese,ale vznikl tu problém. Práva na Pátek 13.ého vlastnil Paramout a na Noční můru v Elm Street zase New Line Cinema a nevznikla žáídná domluva,tak z nápadu sešlo. Na filmu se vyřádila také cenzura. Scéna,kdy Jason chytne toho černocha z dodávky je mnohem delší. V necenzurované verzi mu Jason rozmačká hlavu,tak,že mu celá hlava exploduje. Stejně tak i scéna se spacím pytlem je o něco delší. Kene se natrápil s těžkou pohyblivou loutkou a to mlácení o strom se zkrátila pouze jen na jeden úder. A tohle není všechno. Film měl prostě smůlu v tom,že si ho podali cenzoři a byl také trochu sestříhán,proto ke konci skáče k jedné vraždě k druhé. O režisérovi Johnovi Carlovi Buchlerovi si vůbec nemyslím,že je psichicky labilní,podle mě je to génius a právě tihle režiséři točí ty nejlepší filmy na světě. A nikdo a žádný komentář mi ten film nijak nepomluví nebo nezošklivý. Dlouhý komentář? No a co? ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) Já si nemůžu pomoci, ale mě tento PÁTEK TŘINÁCTÉHO 7 neskutečně sedl. Doposud nejlepší díl ze série. Hned za ním trojka a pak šestka. Zbytek slabé průměry až podprůměry. Spoustu diváků si tu stěžuje na menší žánrové převedení do sci-fi ohledně tématu telekinetických schopností hlavní ženské hrdinky. Jenže mě to naopak přišlo jako příjemná změna, příjemné osvěžení do téhle hororové ságy. Mladá holka mi zde přijde sympatická, její psychickou narušenost z tragédie, která se odehrála v jejím dětství je pěkně zahraná. Samotný Jason zde má hodně prostoru, vizuálně vypadá už jako slizký zombík, který byl nějakou dobu uvězněný v jezeře. Vražd je teda docela dost a jsou někdy i vcelku brutální a nápadité. Třeba jedna velice úderná byla, kdy Jason popadne jednu dívku ze stanu, která je omotaná ve spacáku a mrští s ní o strom – to jsem čuměl s otevřenou pusou. Scény s telekinetikou mi nepřišly tak trapné jak tu někteří na CSFD píší. Nijak mě to nepohoršovalo. Atmosféra už je trochu jiná než v prvních dílech, ale furt je o co stát. Hudba je opět dobrá jako vždy – i jsem párkrát zaznamenal téměř totožné hudební motivy jako v sérii Halloween, což se cení. Tady si opravdu nemůžu moc stěžovat. Je to už samozřejmě dost ohrané, spoustu postav tu bylo jen tak jako nutný filmový doplněk, ale i tak jsem po herecké sestavě spokojen. Krom hlavní hrdinky mě třeba zaujal i zákeřný doktor. Takže dost řečí, za mě výborná část s Jasonem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý patrí medzi tie lepšie diely tejto vydarenej série. Má dobrý príbeh o mladej žene trpiacej svojimi telekinetickými schopnosťami, ktorá kvôli nim spôsobila smrť otcovi a tak pravidelne chodieva na prírodné terapie ku Krištálovému jazeru netušiac, že je v ňom utopený Jason, až ho nechtiac oslobodí a tak sa Jason opäť túla po okolí s úmyslom dostať každého, kto mu vstúpi na jeho územie a zastaviť ho môže iba ona sama. Spracovanie je celkom slušné, tu sa už film oproti predchádzajúcemu dielu mierne upokojil, za čo môže hlavne to, že Jason sa už nepotrebuje presúvať zo vzdialeného miesta, ale stále sa potuluje len po okolí jazera, takže dej sa opäť venuje dosť aj bežným postavám, ale nevadí to, dej je aj tak dostatočne zaujímavý, nápad s telekinézou sa síce k Jasonovi až tak moc nehodí, ale v konečnom dôsledku to vo filme prakticky vôbec neprekáža a navyše opäť netreba na zabíjanie čakať až na záver. Scén so zabíjaním je tu dosť a som aj celkom spokojný. Ako je už známe, na tomto filme sa veľmi podpísala cenzúra, ktorá brutalitu potlačila na minimálnu úroveň a to je vidieť, čo je veľká škoda, ale zase sú príjemne nápadité, rozmanité a dobre rozložené po celej dĺžke filmu, takže sa aj tak je na čo pozerať, ako napríklad na použitie krovinorezu, omlátenie spacáku s ľudskou výplňou o strom alebo roztlačenie hlavy. Humor oproti dvom predchádzajúcim dielom takmer úplne zmizol, skôr sa zameral na hororovejší štýl pôvodných dielov, ale našťastie Jason už zostal rovnaký, pravá ikona, ktorá je v obraze príjemne často. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, označil by som ich za mierny nadpriemer tejto série. Škoda tej cenzúry, veľmi by som chcel vidieť tento film v pôvodnej verzii, ale čo už, aj takto patrí medzi tie lepšie diely série. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 72%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po šialene krvavej a extrémnou porciou čierneho humoru obdarovanej šestke s podtitulom JASON ŽIJE, sa atmosféra v sedmičke - NOVEJ KRVI - upokojuje. Ale je to len vyložene priemerný slasher s občas sympaticky odmaskovaným vrahom, ktorý už evidentne nie je z tohto sveta. PIATOK TRINÁSTEHO 7 je spomedzi série výnimočný predovšetkým tým, že Jason tu má plnohodnotného protivníka - telekynetickými schopnosťami obdarovanú blondínu. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Náklady na výrobu činily 4 miliony dolarů. Film byl nasazen do 1 796 kin a za první promítací víkend v USA utržil 8 245 038 amerických dolarů. Celosvětové tržby byly 19 170 001 dolarů. (LION-MR.T)
  • V roli Jasona se tu poprvé objevil Kane Hodder, jenž se stal prvním hercem, který tuto postavu hrál více než jednou (celkem čtyřikrát). (LION-MR.T)
  • Film musel být devětkrát předložen Americké filmové asociaci, než mu byl udělen rating "R" (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu dospělého), a je pravděpodobně nejcenzurovanějším dílem celé série. Režisér John Carl Buechler to zhodnotil slovy: “Cenzura zničila můj film.“ (LION-MR.T)

Reklama

Reklama