Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Myslím, že podtitul docela klame. Rozhodně nejde o novou krev, spíše o zastaralou a notně zaschlou. K jezeru prostě jen přijede nové stádo mladého masa a Jason z něj ne moc zajímavým a nijak novátorským způsobem (zde použitý křovinořez není vůbec využit) nadělá sekanou. Moc nepomůže ani, koukám, že v mnoha pokračováních různých sérií již tradiční, výpomoc postavy s nadpřirozenými schopnostmi. A tak se z Pátku třináctého již od třetího dílu stává poměrně nuda vždycky až do samotných závěrečných střetů mezi poslední/mi přeživším/i a Jasonem, které jediné stojí za to a zvedají bodové hodnocení. Takže tři hvězdičky hlavně za závěrečný battle a Jasona bez masky. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) Já si nemůžu pomoci, ale mě tento PÁTEK TŘINÁCTÉHO 7 neskutečně sedl. Doposud nejlepší díl ze série. Hned za ním trojka a pak šestka. Zbytek slabé průměry až podprůměry. Spoustu diváků si tu stěžuje na menší žánrové převedení do sci-fi ohledně tématu telekinetických schopností hlavní ženské hrdinky. Jenže mě to naopak přišlo jako příjemná změna, příjemné osvěžení do téhle hororové ságy. Mladá holka mi zde přijde sympatická, její psychickou narušenost z tragédie, která se odehrála v jejím dětství je pěkně zahraná. Samotný Jason zde má hodně prostoru, vizuálně vypadá už jako slizký zombík, který byl nějakou dobu uvězněný v jezeře. Vražd je teda docela dost a jsou někdy i vcelku brutální a nápadité. Třeba jedna velice úderná byla, kdy Jason popadne jednu dívku ze stanu, která je omotaná ve spacáku a mrští s ní o strom – to jsem čuměl s otevřenou pusou. Scény s telekinetikou mi nepřišly tak trapné jak tu někteří na CSFD píší. Nijak mě to nepohoršovalo. Atmosféra už je trochu jiná než v prvních dílech, ale furt je o co stát. Hudba je opět dobrá jako vždy – i jsem párkrát zaznamenal téměř totožné hudební motivy jako v sérii Halloween, což se cení. Tady si opravdu nemůžu moc stěžovat. Je to už samozřejmě dost ohrané, spoustu postav tu bylo jen tak jako nutný filmový doplněk, ale i tak jsem po herecké sestavě spokojen. Krom hlavní hrdinky mě třeba zaujal i zákeřný doktor. Takže dost řečí, za mě výborná část s Jasonem. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné béčko, které se místy už opravdu nebezpečně přibližuje genialitě Jasona X (teď nemyslím sebe, ale desátý díl série). Hlavně závěrečný telekinetický souboj s Jasonem je na poctivých pět hvězd, tak prvotřídní haluz jsem ve filmu už dlouho neviděl. Jason je znovu ve skvělé formě, kudy chodí tudy rube, a navíc tentokrát i nápaditě střídá všelijaké nástroje (kde je furt bere se mě neptejte). A dojde i na křoviňák s pilovým kotoučem, což mě nadmíru potěšilo, protože mi to připomnělo mou milovanou práci, do které se každé ráno nesnesitelně těším (úplně nejlepší jsou samozřejmě pondělky po dovolené!). Lidský materiál pro rubačku je tentokrát opět více či méně sympatický, takže nevím, co víc bych si od filmu ještě mohl přát... Čtyři a něco. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Eddie, kam deš?" ,,Dát si studenou sprchu, mám rande s mýdlem." Mix Jasona a Carrie, kdy ovšem hlavní hrdinka postrádá její charisma. Jeden vlastně ani nečeká nic převratného, jelikož jasnou náplní každého Pátku je masakr nebohé (především) mládeže. A tak prostě jen čekáte, v jakém pořadí a jak kdo zahyne. Vizuálně jsou nejhezčí scény s oběma domy ponořenými do tmy. Zlověstný šepot a blížící se bouře dávají tušit masakrální finále. Bohužel jsem viděl zcenzurovanou verzi, kde většina vražd je sestřihaných. Ne že by o krvavé efekty byla nouze, ale střihy jsou jasně znát. Také nahoty, typické pro tuhle sérii, ubylo. Schematický scénář mnohé scény opakuje (samota, jezero, koupání, bouře, noční masakr), což jistě fanoušek očekává. Jen tentokrát mi vše přišlo bez nápadu a telekinetička nejenže film nevylepšila, ale byla celou dobu spíše tele než kinetička. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedem z kopce. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • V roli Jasona se tu poprvé objevil Kane Hodder, jenž se stal prvním hercem, který tuto postavu hrál více než jednou (celkem čtyřikrát). (LION-MR.T)

Reklama

Reklama