Daniel MyrickKamera:
M. David MullenHudba:
Jane Antonia CornishHrají:
Elisabeth Harnois, Shawn Ashmore, Tyler Hoechlin, Amanda Seyfried, Matt O'Leary, Hilarie Burton, R. Lee Ermey, Lisa Arnold, Lyle BrocatoObsahy(1)
Po několika málo měsících od sebevraždy své sestry Sofie, odjíždí teenagerka Megan na letní prázdniny se svými nejlepšími přáteli. Na místě se brzy začínají dít zvláštní věci, které, jak Megan věří, připomínají přítomnost její sestry. Pokusí se s jejím duchem navázat kontakt. (Magic Box)
Váhal jsem jak to hodnotit ,ale přece jenom víc jak za dvě to není. Skoro hodinu nic zajímavého jen parta lidí co se snaží bavit a jedné z dívek se pořád zjevuje jakoby přítomnost nedávno zemřelé její sestry(dvojčete). pak se to docela slušně rozjede a nabírá to nečekaný rozuzlení. Dostane to i dobrou atmosféru. Ale jako celek je to slabší průměr. ()
Ale jo, celkem to šlo. Film je celkem v pohodě, ale jakmile nastane, nástup hlavního hrdiny začíná to bejt trochu stereotypní. Parta se baví, v noci se bojí, a takhle to jde furt. Navíc film nepostrádá neduhy jako třeba naprosto předvídatelnej konec. Nanešěstí prostředí bažin má něco do sebe. Dále mě docela sraly herci, kteří byly fakt tragičští a chování postav jakby smet. No ale abych jen nenadával tak musím pochválit výbornou hudbu a sem tam nástup atmosféry. Ale to je asi tak všechno film zapadne hodně rychle, nýbrž nedokáže vůbec ničím překvapit ani moc zaujmout. ()
presny typ filmu hodici se na dlouhe zimni vecery kolem 11 hodiny vecerni na te-fau Nova. vse je pekne vymazlene a prospikovane osudy teenejdzerskych slusnacku, hudba oslizle pohodova a co je hlavni - absolutne nehorrorove... marne patram v pameti, kdy sem videl naposledy tak slabe atmosferickou ducharinu... totalne odvarena devadesatiminutovka ... tento pafilm kvalitativne kategorizuju hned vedle pruseru typu Stigmat (ikdyz zde nevidime deviantni kneze) a jinych obludnosti ... resume se nabizi.... : bohapuste lejno... ()
Film se jmenuje "Slunovrat" a o Slunovratu nebo něčem s ním spojeným zde není ani sekunda. Takže to považuji za podvod na diváka. Ten, koho baví mystika různých svátků apod., si zde na své určitě nepřijde. Je zde klasická parta mladých lidí na chatě (no, chatě) v lese, kdy jedna dívka má neustále problémy s tajemným zjevením, které má trošilinku širší souvislost. Zpestřením je místní chlapec, který se vyzná ve voodoo. To je ale z mystiky tak vše. Film se začne rozjíždět až v posledních dvaceti a něco minutách. Kdy ale skončí tak rychle, jak začal. Takže nic moc a myslím, že ty mé dvě hvězdy jsou hodně přívětivé. ()
Taký klasický duchársky horor, dokonca by som povedal, že jeden z tých lepších. Napriek tomu, že to nie je ktovieako originálne, musím priznať, že pointu som neodhadol a tak ma to aj celkom príjemne prekvapilo. Záhada sa odkrývala veľmi pomaly, veľa sa toho neudialo, ale nenudilo to. A narozdiel od niektorých iných to aj dávalo zmysel. Herci sú nevýrazní, ale neprekážajú a prostredie bažín je super. Tri a pol. ()
- Role Meghan byla nabídnuta Danielle Panabaker a Alexis Bledel, obě odmítly kvůli jiným závazkům ve filmech. Elisabeth Harnois pak byla poslední volbou pro roli Meghan. (lucius789)