Reklama

Reklama

Miliardář Nerio se utopil a jeho smrt vyvolala hotové pozdvižení. Navíc zemřel bez dědice. Ve skutečnosti však měl Nerio tajemství – před lety adoptoval v Bosně chlapce jménem Largo. Ten je ovšem momentálně ve vězení poté, co byl křivě obviněn z obchodu s drogami. Jde jen o souhru okolností, nebo o dobře připravenou akci, která jej má zbavit dědictví? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (119)

castor 

všechny recenze uživatele

Dostalo se ke mně několik recenzí, které slibovaly velmi slušný akční zážitek, nicméně flashbacky protkaný snímek přináší jen průměrné, leč sympatické vyprávění o jednom pohádkovém dědictví, na které si ostří nejeden zloduch. Jistý Nerio Winch byl totiž veleuznávaným obchodníkem, zakladatelem a hlavním akcionářem jedné gigantické firmy. Byl.. Jeho smrt je zahalena tajemstvím a mediálním třeskem, protože údajně zemřel bez dědice. Jenže to by starý vlk Nerio nemohl skrývat letité tajemství o adopci bosenského chlapečka Larga. Světoběžník Largo to tak bude mít nesmírně těžké, přestože mu jde více o pomstu než-li o nesmírné bohatství. Na Evropu rozhodně nadprůměr, jinak ale svěží šedesátka s chytrým scénářem, zbytečnými zvraty a bez zapamatováníhodných momentů. Nenadchne, nenaštve. Cesta za pomstou je navíc dlážděna solidními hereckými výkony, našince potěší velmi příjemný Karel Roden. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemná akční blbina z francouzské produkce. Sice se občas snaží tvářit jako promyšlený thriller se sofistikovanou zápletkou, ale díky tomu občas propadá do nelogických zmatků. Ale to nevadilo. Většinou to mělo švih, sympatické herectvo včetně prkenného hlavního hrdiny a celkem atraktivní exteriéry. Možná to mohlo být trošku kratší, ale čert to vem. Koukalo se na to hezky. 60% ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi "ludlumovský" příběh trpí až přílišnou zkratkovitostí adaptace zřejmě poměrně rozsáhlého komiksu. Řada vedlejších postav, jenž mají v předloze své místo, úlohu a vliv na děj, je zde jen načrtnuta a to tak, že to občas až křičí z plátna ("legendární" sekretářka). Přitom Salle vyprávět umí, akce mu jde taky, navíc mu opět vše snímá Denis Rouden, který ovládá dynamiku, klišé i panoramata s elegancí sobě vlastní. Obsazení je sympatické (jen bych nějak pořešil tu schizofrenii v jazycích - všichni mluví francouzsky, až na Chorvaty), Melánie i Bojana skvěle splňují role okrasných prvků a jako bonus tu trousí bonmoty Karel. Opět je tu až příliš otevřený konec, ale pokračování už je v post-produkci a má ho na starosti stejný tým. Tak, když si dají s adaptací větší péči a trochu obrousí hrany občas až příliš násilného konstruktu, můžeme se docela těšit. Largo je adoptovaným synem miliardáře, když přijde okamžik dědictví, lámou se charaktery a podraz je kam šlápne, čeká ho pěkně divoký tanec, než si bude moct zase v klidu posedět.... 60% ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Vyborny akcny thriller z francuzskej produkcie potesi dobrym pribehom, sviznym tempom a prekvapivymi zvratmi. Hlavny hrdina je sympatak a tak isto potesila ucast Karela Rodena a aj Kristin Scott Thomas. Film ma navyse velmi dobru kameru a rychly strih. Reziser to zladol vsetko vyborne a mne pripravil skvely oddych a kusok napatia. Kiezby bolo takychto filmov viac. Tento film vrelo odporucam:-))) ()

cure 

všechny recenze uživatele

Čakal som hlúpy akčný thriller a dostalo sa mi dobrodružného príbehu, v ktorom bolo akurát chorvátskeho mora, akcie, vtipu (aj keď toho mohlo byť aj trošku viac). Vidieť, že nejde o americkú zlátaninu, ale o snahu diváka zabaviť aj príbehom a zručným filmovým umením. Vo filme je v medzinárodné obsadenie z polovice Európy, z ktorých poteší Karel Roden. Podpísať môžem tiež komentár od Shit. Pád zo skaly do mora je skutočne natočení tak dokonale francúzsky až sa chce plakať. Na tejto scéne je jasne vidieť rozdiel medzi americkou akciou a európskou poetikou.) Normálne by som dal za 3, ale dobrých európskych filmov je tak málo, že dávam 4 hviezdy. Naviac tento film priemerný nie je. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme sídli W Group v Hong Kongu, hoci v komikse je jej sídlom New York. (m.a.t.o.)
  • Film má aj seriálového predchodcu z roku 2001, ktorý sa volá Largo. (Slunkoo)
  • Podľa komiksu Nerio zomrel tak, že bol zhodený zo strechy Winchovskej budovy. Vo filme sa utopil. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama