Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarda Kuchař přenechává na léto svůj pražský byt asijským běžencům a odjíždí k jezeru Andělský Hronov, kde vlastní bufet Tropicana. Jeho jediným zaměstnancem je místní prosťáček Kamil. Ostatně u jezera není ani noha a jedinými návštěvníky jsou zdejší zemědělci, traktoristi Jirka a Péťa, a také sklerotický stařík Zachariáš. Jarda má nevyřízené účty s rybářem Vrtílkem, jemuž přejel před dvěma roky psa. Nyní má Vrtílek psa nového a toho bezostyšně posílá na Jardu i Kamila. Pak s pobavením sleduje, jak si ti dva lížou rány. Výměna invektiv z jednoho břehu jezera na druhý je každodenní záležitostí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (505)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nějak takhle by vypadaly Čelisti, kdyby Spielberg v pětasedmdesátém kouřil hašiš z kartuše od montážní pěny.. Patálie kolem latexového Holdegróna možná měly navodit ospalou letní náladu a člověk se snad mohl i párkrát pousmát (především u Čtvrtníčka, co to trousí o římská CVI), ale zároveň je tam spousta pasáží, co jsou hlušší, než Beethoven na sklonku kariéry, či by mohly z fleku vyučovat trapnost na univerzitě. Dva drobné poznatky. Polášek se ze škatulky s cedulkou „Trotl“ vymaňuje evidentně nerad a hudba Krafta tomu v crazy-komediálních situacích dodává nádech Kusturicy, ale je to asi takový nádech, jako když si při ostravské inverzi pustíte do plic pana Mittala. Přežít se to dá ovšem v klidu - bahnité dno české kinematografie je totiž ještě hloub.. Traduje se, že se nedávno mezi Lábusem a Čtvrtníčkem odehrál tenhle rozhovor: Jirka: „Volal mi Krajňák.“ - Petr: „Krajňák, jo? Čůrák. A co chtěl?“ - Jirka: „Abychom šli podruhé do plavek.“ - Petr: „A cos mu na to řek?“ - Jirka: „Nic.“ - Petr: „Tak tos mu řek dobře.“ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Koukám, že jsem asi fakt mimoň, he, he. Film mě příjemně překvapil. Není to nic na přemýšlení, jen čistá letní oddechovka, ale mě sedla jak prdel na hrnec. Čtvrtníček si evidentně užíval a role mu sedla přesně, mě však nejvíc bavil polášek a Hrušínský (toho mám poslední dobou strašně rád a čím dál víc ukazuje, že se potatil). Takový lehký, mírně nadnesený letní trip u opuštěného rybníčku s bandou známých a pornem za poplatek. Tam bych chtěl ztrávit týdenní dovolenou... ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už spoustu nudnějších a nezábavnějších komedií. Chápu zdejší hodnocení jako roztrpčení z nevyužitého Čtvrtníčkova potenciálu, ale Čtvrtňa už asi nic lepšího dohromady nedá (netřeba mu nadávat). Za zásluhy o mé duševní zdraví distribucí české sody mu dávám možnost, aby si ještě v pár podobných hovadinkách zahrál. Já se na ně podívám. ()

qualkalim 

všechny recenze uživatele

Zcela vážně jsem se ze začátku bavil (jsem jeden z těch dvou lidí na světě, kterým připadá Čtvrtníček vtipný i v Kinoboxu), ale s postupem času už všechno šlo do kopru a nebýt slečny po mé levici, odešel bych už v půlce filmu... Úchylná záležitost pro ty, co chtějí trpět, podruhé už to nikdy vidět nechci, leda pod silným vlivem alkoholu či jiných podpůrných látek... Petře, dneska si "dobrý kačer" strč za klobouk! ()

imf 

všechny recenze uživatele

Sežeru, vyseru a pak zase sežeru. Rudolf Hrušínský redefinuje základy české komiky v rybníkářském tripu o monstrsumcovi, dvou jihočeských flákačích a zástupu karikatur, které snímek minutu za minutou (a je to DLOUHÝCH sto minut) přibližují Kotíkově Pánské jízdě (v exteriérovém provedení). Čekal jsem špatný film, ale proč jsem musel absolvovat tzv. Troškův klystýr? Polášek zpátky do divadla, Čtvrtníček zpátky do televize, Krajnák zpátky do zapomnění. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jiří Lábus při natáčení hodně improvizoval. (Fenk)
  • Ve scéně, kdy Jarda Kuchař (Petr Čtvrtníček) sundává ceduli označující rychlostní silnici, vyndává z auta druhou, kterou ovšem přikládá obrácením vzhůru nohama. V další scéně je nová cedule již správně otočena. (PAULOO)
  • V improvizovaném bufetu Tropikana teklo z pípy nealkoholické pivo, které bylo díky teplému počasí nepoživatelné a rychle se kazilo. Proto herci pili pivo lahvové. (Fenk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno