Reklama

Reklama

Pastýř

  • Česko Strážce hranice (více)
Trailer

VOD (1)

Jednotka amerických zvláštních sil se rozhodla vydat se na dráhu zločinu a chystá se do Spojených států propašovat heroin v hodnotě 35 milionů dolarů. Do cesty se jí ale staví agent pohraniční stráže Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme), který dříve pracoval na newyorském oddělení vražd. Přestože po něm jdou sebevražední atentátníci, krutí sadisté i zrádní úředníci na obou stranách hranice, Jack s nimi nemá žádné slitování. Osamocen se pouští do nebezpečného boje s mocným kartelem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film to mal tažke. Po Undisputed 2 kazdy od dalsej spoluprace Adkinsa s Florentineom ocakaval film plny ultimativnych bitiek. Toho sme sa aj dockali vo filmoch, kde hral Adkins hlavnu ulohu, ale tu hral prim Van Damme a tak sa akcia musela prispôsobit jeho veku a forme, ktora uz mala daleko k vrcholu. Pokial to akceptujete, tak sa dockate solidneho akcneho filmu a v rámci toho, co tocil Van Damme v tom obdobi sa jedna o nadpriemer. V bitkach znova predviedol aj par narocnejsich chvatov. Najlepsia je bitka vo väznici, ktora pripomenie zlate Van Dammovske casy, ked bol kralom arenoviek. Bitka s Adkinsom je o nieco slabsia a Adkins sa evidentne kroti, aby Van Damme nevyzeral prilis blbo. Stale ale stoji za to. Zvysok akcie tvoria prestrelky. V tych Florentine nikdy neexceloval, takze su len taky akceptovatelny priemer. S vynimkou sceny s obrnenou Karosou, ktora pôsobi dost smiesne. No a nakoniec nieco k zapletke. Je celkom slusna, nenadchne ale ani nenudi. V tomto smere sklame len, ze zaporaci su zahraní dost nevyrazne vratane Adkinsa. Takze vysledok je taky viackrat pozeratelny akcny priemer s par vynikajucimi bitkami. 5/10. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

zezačátku až do půle filmu jsem silně uvažoval o 4* sice těch nejhorších, ale to nevadí. Od druhé půle, snímek v hlavní roli s Van Dammem, začínal pomalu občas rychleji ztrácet na kvalitě. Rozhodně se mi nelíbilo, že když Van Damme se pral, vypadalo to jako Superman,prostě neporazitelný. Scott Adkins si v tomto snímku předvedl svoje což chválím, ale když přišel souboj s Van Dammem, tak musel značně polevit, a to jako že výrazně. Van Damme schytá od Scotta spoustu kopů, ale to je jako facka, kdežto když kopne Jean tak to se Scottem zahází jako s toaleťákem ve větru. No prostě ke konci to velmi ztrácelo. Jediné co film povytahovalo byl Isaac Florentine a Scott Adkins, ale jinak? nic... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově strohé a studené jako psí čumák, ale Van Damme na postarší kolena nebývale tvrdě kope a rvačky jsou konečně těžké, nabušené a značně uvěřitelné. Jinak samozřejmě čistě rutinna. Tady už ani nemá smysl nic vymýšlet. Obklíčený hrdina proti přesile zůstal v předešlém mileniu a na smysluplnější promotanec se béčkaři za kamerou nezmohou. Nechají tudíž veškeré možnosti na pardálovi před kamerou, který kope více než solidně a konečně si uvědomil, že taťka zachránce již není in. Chtělo by to nějakou pořádnou bombu aby se konečně mohlo hovořit o comebacku. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Pastýř velkým zklamáním. Film se má odehrávat v Novém Mexiku, ale natáčen byl v Bulharsku a bohužel jsem to mohl poznat v mnoha scénách. Příběh by na akční film nemusel být špatný, ale scénář je strašně hloupočký. Souboje mohly mít díky JCVD a Scottu Adkinsovi velký potenciál, ale nakonec jsem se dočkal jen přehnaných kopanců a mlácení do ksichtu. Přestřelky jsou bohužel také dost špatné. O v režii se nechci ani bavit. Jsem fanda JCVD, ale tohle fakt stojí za starou bačkoru, To i ten Teror ve vlaku a Inferno byly lepší. Jean Claude je zase v bahně B-produkce, bohužel jen 40% Například Seagalova Smrtící zbraň ze stejného roku měla rozpočet jen 10 milionů, má tady jen 53%, ale je mnohem lepší. Fakt nechápu, jak všichni nadávají Seagalovi, když jeho filmy jsou mnohem lepší než Pastýř... Copak vám stačí jen bezduchá a nerealistická akce? ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po opätovnej spolupráci Isaaca Florentinea a Scotta Adkinsa z Undisputed II s najlepšou choreografiou bojových akčných scén od Ong-Baku, naviac ešte s Van Dammom v hlavnej úlohe som očakával návrat Belgičana opäť na výslnie ale nakoniec z toho vzišlo len ďalšie pozerateľné béčko. Po krčmovej bitke som mal síce pocit zadosťučinenia ako pri starých Seagalovkách, no takýchto márovačiek je tu málo. Van Damme je už dávno za zenitom no aj on tu predviedol niečo nové čo sa cení. Síce to už nie je ani zďaleka taká kinetika ako v Double Team alebo Knock Off ale stále mu to skáče a kope. Na druhej strane Scotta Adkinsa je v takomto béčku škoda pretože je viditeľne bojove zdatnejší a charizmy má na rozdávanie no tu dostal úlohu poskoka hlavného záporáka takže je využitý len minimálne. Film i keď si drží sympatický nadhľad sa nevyhol niektorým trápnym momentom ako je hneď v úvode tímový postup jednotiek alebo Jackove spomienky na smrť dcéry a tie prestrelky tiež bohvieako nechytia za srdce. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme je vidieť aj autobus Karosa B 731. (spidero11)
  • Ve scéně, kdy bandita běží po schodech, vyskočí dříve, než jej Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme) střelí. (Chris Masters)
  • Jako bojový choreograf a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval J.J. Perry. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)

Reklama

Reklama