Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavým námětem to je určitě, ale zpracování mě bohužel chvílemi nudilo. Po závěrečném rozuzlení mi to nedá a podívám se na to asi někdy znova, je to určitě zapotřebí. Film je nejen zajímavý nápadem, ale je také velmi tajemný a dobře zahraný. Všechny tři ústřední postavy hrají velmi věrohodně. Závěr to celé docela zamotá a já jako fanda mysteriózních filmů, bych tomu měl tu druhou šanci dát, dostat tak více odpovědí a možná i zvednout hodnocení. Uvidíme. 60% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že čím som viacej prenikal do atmosféry tohto nenápadného horroru, tak sa mi viacej páčil. Sprvu to vyznelo ako banálna záležitosť a navzdory tomu, že príbeh pracoval v podstate s jediným tajomstvom, malo to správnu komornú atmosféru. A zopár filozofických otázok dodalo potrebné zamyslenie. Prídu si na svoje aj priaznivci nahej Ricci, hoci som nepochopil, prečo musela byť štvrtinu filmu nahá.:) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pochmurně krásný a roztomile nekrofilní a meditativní snímek, který se snaží v divákovi vzbudit dojem, že je možná všechno jinak než jak se zdá, rafinovaně si s ním až do samého konce pohrává... ale ono to přitom jinak není. Já se ošálit nenechal a skvěle jsem si tenhle film užil. Smrt chápu jen jako postup do dalšího levelu a nesnáším jakékoliv její tabuizování, takže mě filmy s podobnou tématikou zajímají a rád sleduji všelijaké filmové "posmrtné" fantazie. Liam Neeson byl ve své roli perfektní a astrální Christina Ricci jakbysmet. Jen její snoubenec se choval (i vypadal) jako nevyzrálý a labilní cucák a ne jako právník, naprosto nevhodně zvolený herec. Ten trokar na konci mu patřil. Hodně silné čtyři. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Exkurze do posmrtného salónu. Toto bylo jednoznačně překvapení. V dnešní době je, jak se zdá, problém natočit horor, aniž by se v něm neprolilo X hektolitrů krve, nerozpáralo X lidí a neuseklo X končetin. Tady je tomu přesně naopak a v podstatě jediná smrt (navíc ne tak 100%) stačila k vybudování velmi napjaté atmosféry, která příběh takřka bez logických karambolů doprovázela až do (hořkého) konce. Na to, že je to režisérčin první celovečerní film, si rozhodně zaslouží poklonu. Více takových. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hezky natočené, ALE (já to shledal) prázdné, nudné, bez atmosféry. Člověk 90 minut čeká na neví co, s tím, že nakonec nic moc nepřijde. A chování postav mi přišlo místy vyloženě imbecilní, kurvilo mi to tu tři herce, které mám jinak rád. Buď je to dobrý psychologický horor, který mi vůbec nesednul, anebo pěkná nijakost. Uvidíme. (jinak nějakých 40 velmi kladných hodnocení tu bylo ještě než ten film kdokoli viděl) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy Eliot (Liam Neeson) sundává oblečení z těla mrtvé Anny (Christina Ricci), má na sobě Anna punčochy, kdežto v dalším záběru punčochy chybí. (Bobik99)
  • Film bol natočený za 25 dní, na prelome novembra a decembra 2008. Premiéru mal však až v novembri 2009 kvôli bližšie neurčenej prestávke vedúceho strihu trvajúcej niekoľko mesiacov. (Abiosis)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama