Reklama

Reklama

Clona

Trailer 2

Obsahy(1)

Benjamin a Jane se právě vzali. On je uznávaný fotograf, a tak na svatební cestu odjedou do Japonska, kam se Benjamin po krátké pauze vrací pracovat. Jedné noci se jim stane autonehoda. Pod kola jejich auta se totiž připlete mladá žena, jejíž tělo ovšem není k nalezení. Oba dva se na tuto epizodu snaží zapomenout, ale náhle se začnou dít divné věci. Na jejich fotografiích se objevuje záhadný stín. Pod drobnohledem se ukáže, že je to dívka, kterou tak záhadně srazili. Zatímco Benjamin začne být tajemnou bytostí ohrožován, a to jak psychicky, tak i jako fotograf, Jane se vydává po stopách podobných příběhů a zjišťuje, že dívka vlastně volá o pomoc…

Film je remakem stejnojmenného úspěšného thajského hororu a je zasazen do kulis současného Tokia. I vzhledem k tomu, že v něm hrají neokoukaní herci a za kameru se postavil japonský štáb, slibuje silnou a napínavou duchařskou podívanou, kde se lidská rozhodnutí dokáží s nečekanou silou vrátit i ze záhrobí. A to i s úroky… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

teutates 

všechny recenze uživatele

Tomuto snímku chýba šťava!Žiadne logické postupnosti,žiadne nadväznosti-len kopa chaoticky usporiadaných myšlienok,ktoré boli spojené v jednotný celok!Clona má potenciál a nápad je to veru skvelý,avšak prevedenie tohto remaku je chabé!Mrazivé scény tu treba hľadať...slabý priemer(musím vidieť originál:)bu bu... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stává, že by Asijský film předčil Americký Remake, tady tomu však bylo.. The Shutter je Nadupaná Scary Duchařina jedna z nejlepších vůbec.. Clona je zbytečný remake, ve kterém hrajou pouze příjemnější Herci, ale musím však poděkovat za velmi příjemnou scénu, kde se problikává obraz Fotoaparátém! To je pro mně Creepy Scéna jako Mrak! Objevil jsem jí pouze v Apollu 18, Los de Julia Ojos a právě tady v Shutteru! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže to nie je skutočné?“ – „To som nepovedal.“ Málokedy mám pri pozeraní hororu taký pocit, že herci sú príšerní. Videl som množstvo ázijských hororov odštartovaných úspechom Nakatovho prvého Ringu, aj ich americké prerábky. Nemyslite si však, že tony klišé (dvojité finále, duch môže fyzicky ubližovať, prejavuje sa prostredníctvom techniky, má podobu bledej ázijskej dlhovlasej dievčiny s neprirodzenými pohybmi) je najhlavnejším problémom mizernej CLONY (remake pôsobivého thajského originálu). Na to som už zvyknutý. Prečo teda len 20%, keď rovnakému ZMEŠKANÉMU HOVORU s Edwardom Burnsom som dal až 40%? Lebo bol atmosférickejší a herci sa v ňom nesprávali ako blbci. Teraz mimoriadne nesympatickí predstavitelia páriku konajú až smiešne nelogicky – keď by mali jačať šialenstvom, sucho sa pýtajú „Deje sa niečo?“ a na bežné veci reagujú hystericky. Remake neprichádza s ničím, s čím neprišiel originál a to, čo kopíruje, je trápne (sedenie na pleciach). Ak ste zatiaľ žiadny „japan shock“ (resp. jeho remake) nevideli, asi budete nadšení. Ale čím viac ste si ich pozreli, tým viac budete znechutení sami zo seba, že štrnásty raz pozeráte stále to isté. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Celá tahle vlna mě nechávala od začátku chladným, takže u další kopírky s nafialovělými asijskými dívčinami jsem nehnul brvou. Hvězdička navíc vyskočila za slušnou práci s kamerou a vcelku adekvátní hudbu. Počítám, že za den nebo dva už si nebudu pamatovat ani název, ani děj a toto "dílo" mi krásně splyne s patnácti navlas podobnými kousky. Jako levná thajská prostitutka - úplně škaredé to nebylo, účel to splnilo, tak zapnout gatě a jde se domů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $25,928,550Tržby Celosvetovo $47,879,410Tržby za predaj DVD v USA $7,323,753 //počet predaných kusov 410,860║ Nič nové v tomto žánrovom ohľade strašidelných Japonských dievok, vykonávajúcich svoju posmrtnú pomstu ale aspoň to je zručne zrežírované, v znesiteľných medziach, občas aj slušná dávka napätia príde, aj keď človek má pocit že zažíva scénkové deja vu podobné z ostatnými filmami natočenými od veľkého boomu Ázijských horrorov. /60%/ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 31. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film nebyl promítán pro kritiky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno