Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V osmém dílu si znovu potvrdíte onen starý známý fakt, že vysoké napětí je pro Jasona životabudič, a ještě se dozvíte, že "nebezpečný toxický odpad" je pro něho účinná omlazující kůra... Scénář v pohodě a ryze béčkový, tzn. lobotomický, mozkorvoucí, totálně praštěný (což tentokrát myslím jako pozitiva), a navíc na poměry téhle série nezvykle epický. A dokonale osmdesátkově "vystajlovaný" úvod sliboval nevšední zážitek a skvělou podívanou. Ale on ten začátek byl bohužel z celého filmu asi to nejpovedenější. Dál už jen plus mínus průměrná zábava, u které se možná párkrát uchechtnete, ale stejně tak často se budete šklebit a koukat po časomíře. Přesto dvě scény se mi dost líbily - naražení kormidelníka na harpunu, natočené z paluby přes opršelá skla kormidelny a osvícené zevnitř zeleným barovým světlem, bylo náramně estetické. A druhá scéna je zase zábavná - to když po úsměvném boxerském duelu mezi Jasonem a protivným mladým Othellem na jakési "manhattanské" střeše, přijde Jasonův "best shot". Málem jsem se v tu chvíli udusil tyčinkami a připomněl si úsloví "levou rukou zabíjím slony a pravý se sám bojím". Jo a přece jen vlastně jedno překvapení - když jsem viděl manhattanské přístavní čtvrti natočené ve filmovém ateliéru, už jsem nevěřil tomu, že se kamera opravdu dostane na Times Square. Ale stalo se. ()

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle série měla končit 4.dílem, který byl svým způsobem skvělý. Tudíž si dovoluji nesouhlasit s Pomem :-) Ale každýmu se nemůže líbit vše, že? K tomuto patladílu se snad raději vyjadřovat nebudu, protože by mi mohlo opět uklouznout pár sprostých slov. A protože se tohoto hnusného návyku snažím kurva zbavit, tak velice krátce. Je to kombinace Dobrodružství Poseidonu, Lodi duchů a trochu toho Pátku třináctého. Děs a hrůza! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"HONÍ NÁS NĚJAKÝ MANIAK A CHCE NÁS ZABÍT!" - "VÍTEJ V NEW YORKU!" Hokejová maska. Mačeta. 8 filmů. 8 jako zlatá 80. léta, kdy bylo něco takového možné. Ano, Jason je zpět. Jason se vydává na vodu. A bude dělat vlny. Na začátku musím ocenit ten krásně béčkový nápad vyslat Jasona na Manhattan, který se ale nakonec scvrkl jen na honičku anonymními doky, metrem a stokou a jen kraťoučkou, ale skvělou scénu na Times Square, při jejímž natáčení si údajně Kane Hodder nesundal ani jednou masku, aby čumilům nepokazil dojem z Jasona. Režisér a scenárista osmého PÁTKU Rob Hedden osmičku původně pojal jako kompletní exkurzi po všech klíčových manhattanských lokacích, ale studio mu z finančních důvodů bohužel brutálně přistřihlo křidýlka a tak se nekonala plánovaná návštěva ani Brooklyn Bridge, ani Madison Square Garden a ani Empire State Building. Což je každopádně velká škoda a sedmička tak pro mě zůstává dílem s nejlepším finále. Jinak je ale osmička v pohodě a nemám jí co vytknout. Ocenil jsem úvodní návaznost na předchozí díl, způsob oživení Jasona i získání nové masky (stará byla v sedmičce zničena), líbilo se mi prostředí lodi i ona ošizená honička po Manhattanu se skvělými gagy jako střet s pankáči nebo letargická servírka a příjemná byla i nová panenská bojovnice (ok, odmaskování bylo dost legrační). O to rozčarovanější jsem byl devítkou, která na jakoukouliv návaznost kašlala a vůbec se nenamáhala s objasněním Jasonova návratu z New Yorku ke Křišťálovému jezeru (hej, to je fakt důležité!). Na osmý díl slušné, škoda, že se pak Paramount Jasona zbavil. V první polovině 90. let, kdy ještě dobíhala 80. léta mohli dát ještě tak dva díly. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dokud se tento díl odehrával na lodi, tak to byla mírně nadprůměrná podívaná. Jakmile se ale hlavní hrdinové a s nimi i Jason dostanou do NY, zábava a nějaká ta atmosféra naprosto zmiznou. Teda, zábava ne, například pohled na plakát s jistou maskou je zřejmě nejlepším okamžikem celé série, ale víte, jak to myslím. Jasonovi sluší Crystal Camp Lake, lesy, rodinné domky. Ale prostředí New Yorku fakt ne. Z tohoto dílu mi nejvíce utkví v hlavě (pokud nepočítám plakátovou scénu) střešní souboj s boxerem. Ale jinak - čistý průměr a zřejmě zlomový bod pro tuto sérii. 50 %. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Najhorší piatok :( Crystal Lake je pre fachmanov Jasonovho kalibru malé, to bolo jasné už dávno, ale jeho exkurzia do New Yorku sa fatálne nevydarila. Pri podobných filmoch na logické prešľapy kašlem a snažím sa ich nevšímať, ale tu sa to jednoducho nedalo (čo je veľa, to je veľa). Ani transformácia vraždiacej mašiny na cieľavedomého rádového zombíka v hokejovej maske mi neprišla ako dobrý nápad (čoho sme sa to dožili - Jason Vorhees prenasleduje ústrednú dvojicu v metre a necháva všetkých, po brutálnej smrti priam bažaiacich, cestujúcich na ocot). No a tie flashbacky fakt nemali chybu - wtf? Vážne bolo nutné pchať Jasona do traumy z detstva hlavnej hrdinky? To iba mne pripadá tá zápletka totálne dementná a vycucaná z prsta? Keď Jasonovi nezlomil väz ani piatok č.8, určite tu bude s nami navždy :) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Rob Hedden obsadil do role servírky svoji sestru Peggy Hedden. (Stocki)
  • Osmý díl a zároveň poslední, který distribuovala společnost Paramount Pictures, byl s rozpočtem 5 000 000 amerických dolarů nejdražším dosavadním filmem série. S celosvětovým výdělkem, blížícím se 15 milionům amerických dolarů, se ve své době paradoxně stal i nejméně úspěšným pokračováním. (Stocki)
  • Pes Tobby je pojmenován po psovi, kterého měl kdysi režisér Rob Hedden. (Stocki)

Reklama

Reklama