Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 1

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

BoredSeal odpad!

všechny recenze uživatele

Každá hororová série s legendárním zabijákem má svůj experimentální stupidní díl. Deváté dobrodružství milovaného zabijáka Jasona je ale po pětce, kde měl Jason dovolenou, už druhým experimentálním dílem v sérii. Tentokrát tvůrci úplně ignorovali pozadí a charakter Jasona a konec osmičky a přišli se zhovadilým nesmyslem, kterému se vyrovná snad jen spiknutí druidů, kteří v Halloweenu 6 ovládali Michaela Myerse. Ještě větší neštěstí je mizerná řemeslná úroveň devítky a fakt, že počínaje devítkou se ze série oficiálně staly pitomé komedie (utlumené až rvačkou s kotelníkem Fredem, na kterou je tady na konci lehká upoutávka, v desítce opět ignorovaná). Všichni herci jsou tady na zabití (ne na všechny se dostane a ne dostatečně násilným způsobem, aby za to mizerné hraní divák cítil satisfakci) a chudák Kane Hodder je tady spíš za křoví. Opravdu céčkový odpad, tomuhle dílu se vyhněte na sto honů. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Spojenie päťky a sedmičky, dalo by sa povedať. Slasher podľahol mysterióznu a navyše po väčšinu stopáže ani nevraždí Jason. Ani jedno by nevadilo, keby to bolo inak spracované. Prevteľovanie je tu hnusne doslovné; žiadne vdýchnutie života, Jason je malý červík, ktorý rád lezie do druhých cez otvory (príde aj na lezenie pod sukňu); scenár je nudný, neherci agresívni, Troma look všadeprítomný. Najviac to asi zabíjajú komické postavy, ktorých je dosť (všeobecne by mala byť v horore jedna a aj to je veľa) a ten čierny kovboj (presvedčený o svojich hereckých kvalitách, prehrávajúci aj keď iba stojí a nič nehovorí) patrí podľa mňa medzi najtrápnejšie postavy v histórii kinematografu. Dávam jednu hviezdu za pekné masky, gore, poslednú scénu a vraždu v stane (možno najefektnejšiu Jasonovu vraždu, paradoxne neprevedenú Jasonom). PS: Skalných poteší cameo Kanea Hoddera so svojou vlastnou tvárou. ()

Reklama

sidzej odpad!

všechny recenze uživatele

45% ? to má byť aprílový žart? to už aj Jason X je o dve triedy lepší než tento nechutný odporný guláš ktorý s Jasonovou sériou nemá nič spoločné. Vlastne ani Jasona. Tento "film" je pre sériu asi takým prínosom ako Halloween 3 pre filmy s Michaelom Myersom. Keby to záležalo na mne, tento trestuhodný sajrajt by nemal ani 10% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jason Voorhees se opět vrátil. Jeho tělesnou schránku už hnilobné procesy poznamenaly natolik, že mu nesedí ani jeho pověstná hokejová maska. K zakrytí své bobtnající hlavy by ji zřejmě potřeboval minimálně o číslo větší. Jeho podivně pozměněnou vizáž si však příliš neužijeme, z našeho zabijáka se tu totiž vykulil démonický panáček, a tak vše nabere od zbytku série naprosto odlišných nuancí. Kdo viděl třeba Cravenova Shockera, jistě tuší, kudy se vydáme. Ač není devátý příspěvek žádným filmovým zázrakem, rozhodně si nezaslouží zdejší hodnocení. Ve vodách béčkového hororu se pohybuje s nezpochybnitelnou dávkou řemeslné kvality, minimálně nabízí slušnou porci gore opentlenou zdařilými triky, zde je nutno zmínit zejména krvavě orgastickou scénu ve stanu či rozpadajícího se hostitele zabijákova a potěší i odkazy na další slavné horory, fanoušky asi nejvíc předzvěst pozdějšího crossoveru s Freddym. Žádný velký průser se prostě nekonal, asi jsem koukal na jiný film než většina hodnotících. Edit komentáře a hodnocení trapně už po 6 letech (původní komentář shnil, původní hodnocení na protest zvýšeno o jednu hvězdu) Reedit: A teď koukám, že jsem aspoň viděl stejný film jako darkrobyk, vypíchl lautr to samý. Neopisoval jsem! ()

Mefistofelle odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl série... tenhle film to projel na celé čáře. Tohle je snad jediný mnou hodnocený film, u kterého se odvažuji říci, že na něm bylo špatné absolutně VŠECHNO. Převtělující se Jason? Nekronomikon z Evil Dead a narážka na Noční můru v Elm Street? COŽE??? Týpci z New Line Cinema, co mají tohle na svědomí, by si zasloužili trochu polechtat mačetou od skutečného Jasona :-/... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Původní název filmu byl Friday the 13th Part IX: The Dark Heart of Jason Voorhees. (Stocki)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama