Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

petero 

všechny recenze uživatele

Keď skombinujete Piatok trinásteho s Tajomným zlom a dáte to treťotriednemu režisérovi, ktorý do toho napchá kopu odkazov na iné horory (k tu už zmieneným pridám ešte Hellraisera) takto to dopadne. Vtipné scény vyznievajú trápne. Kane Hodder – predstaviteľ Jasona v posledných častiach, sa tu objaví aj v úlohe strážnika márnice a predviedol herecký výkon ako z porna. Ale to len tak na okraj. Skúste si predstaviť Chrisa Rocka s jeho nonstop zubatým úškrnom ako lovca Jasona. Nedá sa. Navyše je to trápny shit, ktorý za celí čas nič nedokáže. Za zmienku stoja niektoré vydarené vraždy (to v stane je fakt brutus) a to že v polovici asi režisérovi načisto prdlo v bedni alebo ho pobozkala múza ktovie kde a od prepadu policajnej stanice je to naskutku husté našlapané céčko, ktoré vyvrcholí masakrom v bufete. Efektné nasvietenie jedným svetlom a cool spomalené zábery, proste: Amerika v noci. Je až k neuvereniu s akými výplachmi začínala New Line Cinema. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

První pokus o jakýsi hororový multivesmír ala Avengers na počátku 90. let. Bohužel tak došlo u filmu, který byl zaslouženým propadákem. A je to škoda, protože Pátek třináctého, Noční můra v Elm Street a Evil Dead a Hellraiser měli na to aby se vzájemně propojili. Bohužel se tak nestalo a i vinu na tom má tento snímek. Přeci jen když stavíte sérii na Jasonovi, kterého v úvodu zabijete a jinak celý snímek stavíte na nějakém červu co mění těla, není to to pravé ořechové. Zvláště když porušujete dříve nastavená pravidla a sdělíte, že Jason měl najednou sestru. To a plus nezajímavé charaktery s nezajímavým scénářem, to už si o průser koledovalo a zaslouženě tak Jasona poslalo do oficiálního důchodu. Ostatně stejně tak v té době skončil i Freddy Krueger. Palec dolu a hurá na Freddy vs. Jason. 45% ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Dudek to shrnul naprosto skvěle....ono, když jsem kdysi dávno viděl tenhle film poprvé, tak se mi strašně líbil, protože krví a gore scénami se tady rozhodně nešetří, ale dřív jsem toho o Jasonovi moc nevěděl....teď, když už jsem namlsanej jako prase, tak mě tenhle film zas tak moc nebere. Nicméně z konce je jasné, kdy si tvůrci vzali inspiraci pro film Freddy vs. Jason :) Jo a taky je pěkné, když Kane Hodder v roli strážného, říká o Jasonvi jaký je to strašný mamrd. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Paramoun prodal práva na celou sérii New Line Cinema a ta místo aby natočila dlouho odkládaný crossover, zplodila tohle hovno. Jason převtělující se z postavy do postavy nefunguje v žádném směru a těch pár narážek na slavné horrory (originální Necronomicon z Evil Dead, později použitý v komiksu Freddy vs. Jason vs. Ash) to prostě nezachární. Souhlasím s fanouškovskou většinou, že tohle je nejhorší Pátek vůbec. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápem ten hate okolo filmu. Áno, pozmenil sa koncept, Jason sa prevteľuje... A prečo raz za čas nie? Ak sa to urobí takýmto zábavným spôsobom... Inak je to neskutočne zábavná jazda, s late 80s/ early 90s atmosférou, a neuveriteľnými gore efektami a maskami. Vôbec, dej sa nijako neprotivý ostatným Piatkom, a povedal by som, že má jedny z najlepších kills ever. Troška nakopne Vorheesovskú mytológiu, jemne ju spojí s Freddym, odohráva sa okolo Crystal lake. V podstate slasher, ako má byť. Veľmi podceňovaná klasika. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Jméno postavy Creightona Dukea (Steven Williams) je složeno z názvů dvou amerických univerzit. Z Univerzity Creighton, která se nachází v největším městě státu Nebraska v Omaze, a z Univerzity Duke v Durhamu ve státě Severní Karolína. (Stocki)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama