Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 1

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

petero 

všechny recenze uživatele

Keď skombinujete Piatok trinásteho s Tajomným zlom a dáte to treťotriednemu režisérovi, ktorý do toho napchá kopu odkazov na iné horory (k tu už zmieneným pridám ešte Hellraisera) takto to dopadne. Vtipné scény vyznievajú trápne. Kane Hodder – predstaviteľ Jasona v posledných častiach, sa tu objaví aj v úlohe strážnika márnice a predviedol herecký výkon ako z porna. Ale to len tak na okraj. Skúste si predstaviť Chrisa Rocka s jeho nonstop zubatým úškrnom ako lovca Jasona. Nedá sa. Navyše je to trápny shit, ktorý za celí čas nič nedokáže. Za zmienku stoja niektoré vydarené vraždy (to v stane je fakt brutus) a to že v polovici asi režisérovi načisto prdlo v bedni alebo ho pobozkala múza ktovie kde a od prepadu policajnej stanice je to naskutku husté našlapané céčko, ktoré vyvrcholí masakrom v bufete. Efektné nasvietenie jedným svetlom a cool spomalené zábery, proste: Amerika v noci. Je až k neuvereniu s akými výplachmi začínala New Line Cinema. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jen celkem kvalitní gore uchránilo tohle od odpadu. Tento film se o P13 jen otírá. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Už zezačátku kde je JAson rozsračkován na maděru, my došlo že tohle bude špatné béčko. Tohle je prostě Pátek 13 bez Jasona, místo Jasona je tu jakýsi červ, který nutí vraždit(pretty funny worm). Je úplně jedno jestli jste nikdy nějaký díl viděly, protože tohle je prostě "nová éra" a vydala se špatným směrem kterým pokračoval ještě horší remake. TAdy je špatně téměř všechno po naprosto příšerný příběh až po tragické herecké výkony, zdálo se mi že ani nevědí co mají dělat. Jediné co se dá jakž takž pochválit je hudba(jako vždy samozřejmě) a poměrně hezké béčkové efekty pana Bauchlera. Ještě málem bych zapoměl, moc se mi líbil konec s Freddym:-) Ale z podprůměru mu to jednoduše nepomůže. Tak nám bohužel zbývá doufat že nikdy v budounosti vzikne ještě nějaké aspoň průměrné pokračování. ()

WolfR odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už nemá s Pátkem třináctého ani nic moc společného. Je to naprosto děravý, trapný a směšný pokus o ukončení celé série. A ani to nějak vůbec nenavazuje na minulý díl. Tohle už jde mimo veškerou škálu hodnocení filmů! Je to ještě horší než osmička! Ale horší hodnocení než odpad už prostě není! Odpad! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k prvnímu filmu jsem si v rámci série už několikrát stěžoval na to, že se tvůrci vykašlali na gore a raději nechali kameru uhnout. Tak tohle rozhodně u devátého dílu neplatí, protože gore je zde místy naprosto úchvatné a filmaři se nebáli do něj jít. Jsou zde prvky, které jste v sérii ještě neviděli a které vám v ní určitě chyběli. V rámci série je tak „Pátek třináctého 9“ opravdu unikátní film, a to jak v tom dobrém, tak i v tom negativnějším smyslu slova. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Ve filmu se objeví kniha Necronomicon a dýka z filmové série Evil Dead (od r. 1981). (Matros)
  • Jméno postavy Creightona Dukea (Steven Williams) je složeno z názvů dvou amerických univerzit. Z Univerzity Creighton, která se nachází v největším městě státu Nebraska v Omaze, a z Univerzity Duke v Durhamu ve státě Severní Karolína. (Stocki)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama